ION CRISTOIU, SCRIITOR ȘI JURNALIST: „Cel mai important eveniment politic al anului 2023 va fi izbucnirea celui de-al Treilea Război Mondial”

12/02/2023| Traian Horia✎

Reporter: Să ne mai încredem în atomi? În România, atomii au ajuns să construiască tipi ca Marcel Ciolacu și Dan Barna.
Ion Cristoiu:
Îi construiesc din atomi liberi, fără nici o legătură unul cu celălalt. Apare astfel o personalitate mereu pe cale de a se deșira, ca un ciorap prost împletit. Dacă atomii ar avea legătură între ei, politicienii noștri ar fi niște stâlpi de susținere a țării și nu ceea ce sînt acum- niște perne de puf.

„Sunt construiți din atomi liberi, fără nici o legătură unul cu celălalt”

Reporter: Un măritiș reușit e cel în care nevasta nu vede, iar soțul nu aude. Care este PSD și care PNL în acești termeni?
Ion Cristoiu: PSD
e soțul, pentru că PSD nu aude cum le spune Klaus Iohannis celor din PNL să nu facă „rotativa” la Putere. PNL e nevasta: PNL nu vede cum se folosește PSD de neghiobiile Liberalilor ca să crească în sondaje.

„PSD e soțul, pentru că nu aude, iar PNL e nevasta: nu vede”

Reporter: Specia aceasta enervantă, a analistului militar de tip ProTV, tânăr, insolent, care confundă un AKM cu o bornă
kilometrică de 7.62 și citește doar etichetele de uischi, nu amenință sobrietatea relatărilor de presă?
Ion Cristoiu:
De unde și până unde sobrietatea relatărilor din presă?! Când presa relatează despre câinele Vasile, variantă românească a câinelui ucrainean Vasia, care și-a ros laba numai să nu cadă prizonier la ruși, sugerîndu-se că ar fi lătrat vesel dacă ar fi fost vorba de a fi prizonier la americani, cum dracu’ să mai crezi că atmosfera din presa noastră e alta decât cea de veselie generală?! Una tipică pentru proasta care- vorba aia- râde în târg.

„De unde și până unde sobrietatea relatărilor din presă?!”

Reporter: Ghicitoare: ce poate auzi dar nu poate fi auzit?
Ion Cristoiu:
Este Klaus Iohannis. Nu poate fi auzit, pentru că nu vorbește.

Reporter: Răspuns corect: orice perete de la SRI. Dați-ne o estimare: cât din presa dâmbovițeană și cât din parlamentul României aparțin unui serviciu secret?
Ion Cristoiu:
Nici vorbă de agenți ai unui serviciu secret. Agenții sunt profesioniști ai informațiilor. Jurnaliștii și parlamentarii noștri visează să fie agenți. În realitate nu sunt buni nici de spălători la mașinile serviciilor secrete.

Reporter: Presa mainstream din Vest a început să publice tot mai des poze cu extratereștri. Sunt unii mici, verzi, cu ochi bulbucați, ca pădurarii lui Iohannis. Poate sunt chiar pădurarii lui Iohannis. Înțeleg că, oricum, pădurile din România nu mai există.
Ion Cristoiu:
Se pregătește, poate, de către presa din Vest, un nou „Pericol”, mai tare decât cel al „Virusului”, dar mai ales mult mai înspăimântător. „Virusul” nu avea ochi. Extratereștrii pot avea: cât roțile de la Mercedesul președintelui Klaus Iohannis.

„În realitate, nu sunt buni nici de spălători la mașinile serviciilor secrete”

Reporter: Presa respiră cenzură. Întrebăm de aceea dacă a
încercat până în prezent vreun producător al lui Adrian Sârbu să vă cenzureze?
Ion Cristoiu:
Nu. Pentru că nu e nevoie. Politica băieților față de mine e simplă: „Îl lăsăm să scrie și să spună ce vrea, că de- aia e libertatea presei, dar îi punem în jur pereți de sticlă. Se vede, dar nu se aude”.

Reporter: Numiți o personalitate a României cu care v-ați fi dorit un interviu și pe care n-ați prins-o niciodată.
Ion Cristoiu:
Este fostul președinte Ion Iliescu din ultimii ani. Aș fi vrut un interviu- testament pentru Ion Iliescu, pe parcursul căruia să recunoască, testamentar, c-a știut de Diversiunea cu Teroriștii și, ca un bun creștin, să ceară iertare celor aproape o mie de morți, deveniți statistică după plecarea lui Ceaușescu de la putere.

„Politica băieților față de mine e simplă: „Îl lăsăm să scrie și să spună ce vrea, că de- aia e libertatea presei, dar îi punem în jur pereți de sticlă. Se vede, dar nu se aude”

Reporter: Ați scris mult despre Revoluția din 1989. Vă întreb: ce culoare a avut Revoluția portocalie care a confiscat România după 1989?
Ion Cristoiu:
O culoare nu prea diferită de cea a Revoluției din decembrie. Să nu uităm că Revoluția din decembrie a avut mai multe culori. Una dintre ele a fost culoarea roșie, a Moscovei. Alta a fost culoarea portocalie, a Washingtonului.

Reporter: Atipic, în Ucraina nu prea apare important cine câștigă războiul în presă, cu Feisbucul desființat la ruși. Credeți că acolo va fi decis învingătorul direct pe linia frontului?
Ion Cristoiu:
Dacă includem în „războiul părerilor” și bodegile de la marginea șoselei, unde se face geopolitică între două halbe de bere sub privirile competente ale ospătăriței, nu cred că va exista un câștigător. Se va termina, eventual, cu un conflict înghețat.

Reporter: Canada roboțelului neomarxist Justin Trudeau a trimis Ucrainei un tanc. Un singur tanc. Urmează ca Trudeau să trimită și niște prăștii?
Ion Cristoiu:
L-a trimis cumva pe calea aerului, cu ajutorul unui balon chinezesc de spionaj, dat jos de americani și umflat la loc de Pentagon. Cu gura.

„Se va termina, eventual, cu un conflict înghețat”

Reporter: Acordurile de la Minsk au fost folosite nu pentru pace, ci pentru înarmarea Ucrainei. O recunosc cancelarul german Merkel și liderul francez Hollande. Adică, diplomația din Franța și Germania a ajuns doar pretext de salarii și cafea?
Ion Cristoiu:
E impropriu spus „diplomație” în cazul celor două țări. Diplomație fac americanii, „Stăpânii” adică, și nu francezii sau germanii, care trebăluiesc pe la grajduri.

Reporter: Schimbările climatice sunt mit, sunt temple de zeu
păgân sau doar afacere?
Ion Cristoiu:
Nu sunt nimic din ceea ce spuneți dvs. Sunt doar un motiv de discuții pe facebook. Ce ne-am face fără încălzirea globală? Trei sferturi din discuțiile de pe facebook dau seamă pe constatări despre acest fenomen. Astfel, vom deveni cu toții meteorologi și vom apărea la Televiziune pe post de fata de la pagina 5.

Reporter: Prințișorul „progresist” Harry zice că a fumat „iarbă”, a fost dezvirginat într-un boschete și a împușcat zeci de talibani. Credeți că există un plan de folosire a sa, ca berbece pentru distrugerea monarhiei britanice?
Ion Cristoiu:
Nu cred asta. De ce ar fi nevoie de berbecele Harry când îi stă la îndemână pentru distrugerea monarhiei britanice însuși Regele Charles, cel care a acceptat ca președintele ucrainean Zelenski să intre în Palat îmbrăcat în tricou. S-a temut ca nu cumva Zelenski să vină în izmene.

Reporter: După viermii inelați, Ursula von der Leyen a legalizat și greierii pentru mâncarea europenilor. De când a sosit la Comisia Europeană, doamna von der Leyen pare că stă mai mult la cratiță.

Ion Cristoiu: Ursula von der Leyen se pregătește pentru momentul cînd nu va mai fi Șefa Comisiei Europene. Ca gospodină, va trebui să facă rost de mîncare. Greieri cântând cât e ziua de mare se găsesc peste tot. Inclusiv în capul Șefei.

Reporter: Cum comentați situația din Serbia? Președintelui Vucici i se cere recunoașterea Kosovo de câteva fătuci furioase din Parlamentul European, care cunosc cu greu unde se află nordul pe o hartă.
Ion Cristoiu:
Păi tocmai de- aceea fac asta fătucile: pentru că habar n-au nu numai unde se află Nordul: și nici unde se află ele, în timpul ședințelor de la Parlament.

Reporter: Scandalul de corupție din Parlamentul European: de ce credeți că procurorii belgieni nu au lucrat cu Parchetul European al Laurei Kovesi, cea care fusese confirmată în funcție de același legislativ european?

Ion Cristoiu: Pentru că n-au avut încredere în Laura Codruța Kovesi. Fosta componentă a Binomului SRI-DNA și-a depășit limitele competenței prin funcția din Parlament. Moare de frică să nu piardă funcția și să se întoarcă în România, unde o așteaptă Klaus Iohannis, cu cătușele Parchetului General.

„Diplomație fac americanii, „Stăpânii” adică, și nu francezii sau germanii, care trebăluiesc pe la grajduri”

Reporter: Care credeți ca va fi cel mai important eveniment
politic al anului 2023?
Ion Cristoiu:
Izbucnirea celui de-al Treilea Război Mondial.

Reporter: Un mesaj de pace pentru liderii UE?
Ion Cristoiu:
Liderii Uniunii Europene au uitat cuvîntul „Pace”. Nu vor înțelege despre ce-i vorba într-un asemenea mesaj.

Reporter: Frații Andrew și Tristan Tate. Procurorii români nu au nici până acum capete de acuzare bazate pe probe. Credeți că arestarea fraților Tate a fost ordonată, sau sugerată din exterior?
Ion Cristoiu:
Da. Sunt sigur că frații deveniseră periculoși prin influența uriașă dobândită pe social- media, asupra tinerilor și adolescenților.

Publicat de Blogul jurnalistului Traian Horia

Jurnalism de cursă lungă. Pentru vremuri ciudate.

Un gând despre „ION CRISTOIU, SCRIITOR ȘI JURNALIST: „Cel mai important eveniment politic al anului 2023 va fi izbucnirea celui de-al Treilea Război Mondial”

Comentariile sunt închise