CĂLIN GEORGESCU, EXPERT ONU: „UE a fost și este un proiect eșuat, o cacialma întinsă societăților captive. Vrei să înțelegi UE?, te uiți la ce a făcut Marea Britanie și înțelegi tot.”

Călin Georgescu

01/03/2021 | Traian Horia✎

Reporter: Care este soluția pe care o vedeți dv în actuala criză a minelor din Valea Jiului? Pot fi menținute locurile de muncă și exploatările de acolo?
Călin Georgescu:
Tot ce se întâmplă în jurul nostru își are rădăcinile în mintea noastră. Aceasta reprezintă întotdeauna cauza realității, proiectorul acesteia. Prin urmare, nu este o criză a minelor, ci o criză a țării întregi, din cauza minții strâmbe a celor care o conduc de peste 30 de ani, dar și a majorității celor care acceptă sclavia. Mineritul este o activitate economică de prim- rang, mai ales focalizată pe resurse strategice, care poate contribui decisiv la dezvoltarea țării. Iar minerii reprezintă o clasă socială în fața cărora trebuie să te pleci, pentru că datorită lor, întregului popor îi este bine. Îmi pare rău de ce se întâmplă acolo și îi înțeleg pe cei care suferă în mod real. Evident că soluțiile pentru minerit există, dar ele se regăsesc într-o gândire de ansamblu și de iubire de țară.

UE a fost și este un proiect eșuat, o cacialma întinsă societăților captive

Reporter: Există o distanță între ce credeau românii că înseamnă UE la aderare și ce au aflat că înseamnă „elitele” UE în prezent?
Călin Georgescu:
UE a fost privită, voit manipulat, ca un obiectiv de mare însemnătate în sine, pentru români. Fals! Era doar un mijloc de dezvoltare pentru țara ta, în interesul național care trebuia să rămână pe primul loc. UE a fost și este un proiect eșuat, o cacialma întinsă societăților captive. Vrei să înțelegi UE?, te uiți la ce a făcut Marea Britanie și înțelegi tot. În rest, China a cucerit tot și a cumpărat aproape tot ce este mai important în UE. Europa a capitulat!

Nu contează ce spune Frans Timmermans, contează cine îl ascultă

Reporter: Comisarul olandez Frans Timmermans acționează ca un alt Ceaușescu. A atacat Legile Justiției în trecut, acum presează pe închiderea minelor de cărbune din România. Să îl numim prim- ministru deja?
Călin Georgescu
: Nu contează ce spune Frans Timmermans, contează cine îl ascultă și, mai ales, cine acceptă așa ceva. România fiind condusă doar de lachei, nu poate să înțeleagă ce înseamnă onoare sau demnitate, pentru că un lacheu nu are așa ceva în vocabularul lui și, în plus… este și analfabet funcțional.

Niciodată nu voi fi membrul unui partid politic sau în Parlament

Reporter: Aveți în calcul o implicare mai profundă în politica din România?
Călin Georgescu:
Fac deja politică de mulți ani pentru că mă interesează binele țării mele și atunci mă implic, îmi pasă. Am propus un Proiect de țară pentru România: „Hrană, Apă, Energie”, singurul dealtfel care poate relansa economic țara și poate aduce bunăstare și demnitate poporului român. Dar niciodată nu voi fi membrul unui partid politic sau în Parlament pentru că nu pot merge pe patru picioare, ca dihorul: prefer poziția mea bipedă, verticală.

„Pseudoculții apăruți în politica românească sunt precum muștele la grajd. Care au și ele rolul lor…”

Reporter: Avem azi în România grupuri politice, precum USRPLUS, care atacă permanent Religia. Am fost învățați că UE înseamnă toleranță, libertăți și democrație, și atunci cum explicați apariția acestor formațiuni extremiste în Europa?

Călin Georgescu: UE nu putea să învețe ceva pe nimeni. Singurul de la care învățăm este Dumnezeu. Toate constrângerile, toate restricțiile conduc la violență și extremism. Societatea românească și-a pierdut demult direcția nobilă și starea princiară. Pe cale de consecință, nu mai există nimic sfânt și legat de tradiția istorică a Bisericii strămoșești în viața neamului. Pseudoculții apăruți în politica românească sunt precum muștele la grajd, care au și ele rolul lor…

„Toate sunt la timpul lor!”

Reporter: De pe fluxul de știri rezultă că această cangrenă neomarxistă este dezvoltată și exportată din SUA. Credeți că există o posibilitate de restabilire a unui echilibru la Washington în acest domeniu, sau acest echilibru există deja dar este latent?
Călin Georgescu: Ce se întâmplă astăzi în America va fi oarecum decisiv pentru viitorul omenirii. Cărțile nu sunt jucate, așa cum cred unii. Puterea unui om constă în răbdare. Comunismul nu s-a născut la Leningrad, ci pe Wall Street și acolo se va reîntoarce, și își va găsi obștescul sfârșit. Cere timp această reîntoarcere, dar și multe victime colaterale, ca si mulți care vor înfunda pușcăriile pe viață. Toate sunt la timpul lor!

Publicat de Blogul jurnalistului Traian Horia

Jurnalism de cursă lungă. Pentru vremuri ciudate.

2 gânduri despre „CĂLIN GEORGESCU, EXPERT ONU: „UE a fost și este un proiect eșuat, o cacialma întinsă societăților captive. Vrei să înțelegi UE?, te uiți la ce a făcut Marea Britanie și înțelegi tot.”

  1. TOT CE AM CITIT SI AM AFLAT SUNT DE ACORD CU TOATE PARCA LE AS FI SCRIS EU CU INIMA.DECI CA SA NU REPET CE A SCRIS INAINTEA ME ,NU POT SA SPUN MAI MULT DECAT LA FEL .IAR REFERITOR NEDREPTATILOR DIN UNIUNEA EUROPEANA EU DORESC ASA: UNIUNEA STATELOR EUROPENE CU DREPTURI EGALE TUTUROR TARILOR INDIFERENT DE MARIME CU ALEGEREA UNUI COMITET UNDE SA SE ADUNE TOATE SUGEDTIILE SI EVENTUAL NEMULTUMIRILE CE POT APAREA SI AJUTORUL LOR INTRE ELE LA CAZ DE NEVOIE FARA PREA MULTE COMPLICATII.

    Apreciat de 2 persoane

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: