NU DE CÎȚU NE TEMEM, CI DE VEȘNICIA LUI

AVOCATA IOVANOVICI- ȘOȘOACĂ SOLICITĂ ARESTAREA PRIM-MINISTRULUI CÎȚU DUPĂ CE ACESTA I-A DENUMIT „TERORIȘTI” PE ACTIVIȘTII ANTI- VACCIN
Adriana Bahmuțeanu, în dialog cu Diana Iovanovici- Șoșoacă

13/03/2021|Traian Horia✎

Senatoarea Diana Iovanovici- Șoșoacă a declarat în direct, într-o discuție cu Adriana Bahmuțeanu la cetatean.net, că va solicita oficial reținerea și investigarea prim-ministrului Florin Vasile Cîțu, pe care l-a caracterizat drept „cel mai incompetent dintre mulții premieri incompetenți ai României”. Intervenția survine după ce Florin Vasile Cîțu a declarat că activiștii care se împotrivesc purtării măștii sau care nu acceptă vaccinul sunt „teroriști”. „Sunteți într-adevăr un premier de sorginte neofascistă și solicit organelor Statului Român să vă rețină de urgență și conform ultimelor uzanțe ale statului neofascist român, să fiți internat la un spital de psihiatrie”, a spus senatoarea, care a adăugat: „Toată lupta noastră împotriva obligativității actelor medicale, obligativitate interzisă de Convenția de la Oviedo, Codul de la Nurnberg și Legea 46 din 2003 pentru drepturile pacientului, este necesară într-un stat în care ați abolit de peste un an de zile, drepturile și libertățile cetățenești, ați mituit presa plătind-o cu 70 de milioane de euro pentru a minți poporul român, a-l ține sub teroare și a distruge psihicul și viitorul copiilor noștri. Abuzurile exercitate de puterea neofascistă de la București de peste un an a dus la cazuri de suicid în rândul copiilor și adulților, la atacuri soldate cu crime, acolo unde Statul și abuzatorul principal Raed Arafat au eșuat lamentabil.”

Senatoarea- avocat a mai declarat

… că Avocatul Poporului, Renate Weber, trebuie să intervină și să sesizeze organele fiindcă „Parchetul General nu se autosesizează niciodată, ăștia sunt toți mână-n mână”. Foarte posibil, performanțele slabe ale Procuraturii la care face referire politicianul fac trimitere către contradicțiile jenante semnalate în activitatea „organelor”: astfel, în timp ce Vasile Cîțu îi denumește „teroriști” pe cei care se opun vaccinării, ipoteza de „act terorist” la anchetarea incendiului de la Institutul Matei Balș București (29 ian. 2021), care a provocat cel puțin 20 de decese, a fost ignorată permanent de procurori. Arătând că, spre deosebire de România, în statele de Drept politicienii încurajează întărirea societății civile, Diana Iovanovici- Șoșoacă a îndemnat românii să trimită masiv mesaje online de protest președinției, membrilor guvernului și ai parlamentului.

Cîțu

Anterior, premierul Vasile Cîțu

… acuzase că există o campanie publică împotriva purtării măștii și a acceptării vaccinului anti- COVID, și a caracterizat aceste acțiuni ca fiind „similare cu acțiunile unor teroriști”. Grijulie cu imaginea guvernului, Divizia Presă de pe Dâmbovița a evitat din relatări acest derapaj de gândire inacceptabil pentru un stat de Drept și care devine cu atât mai ofensator cu cât România este parte la Convenții internaționale care interzic obligativitatea actelor medicale.

Publicat de Blogul jurnalistului Traian Horia

Jurnalism de cursă lungă. Pentru vremuri ciudate.

2 gânduri despre „NU DE CÎȚU NE TEMEM, CI DE VEȘNICIA LUI

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: