„DANILEȚ, LĂSAT ,,ÎN CHILOȚI,, DE O JUDECĂTOARE” LOVEȘTE DIN NOU

Danileț, cap-de-afiș. Din nou. (sursa ziarul Național)

11/05/2021 | Traian Horia✎

Conform Barometrelor de opinie, popularitatea Justiției se îndreaptă undeva către un subsol decent: este o realitate alimentată eventual de incapacitatea conducătorilor instituțiilor de a sancționa prompt atitudini controversate, într-o țară care este oricum traumatizată de trecutele Protocoale de lucru echipe de ofițeri de informații- echipe de magistrați. Cu toate acestea, deși ar avea mult de muncit pentru rezolvarea problemelor proprii, asociațiile de magistrați-haștagiști (cazul VavedemJust este recent) se arată mai preocupate de „problemele” Bisericii- care este de departe cea mai populară dintre instituții pentru români. Strop cu strop se face ocean și ȘTIRI CIUDATE reamintește că imaginea Justiției este afectată de suma problemelor de imagine care au rămas în decor, prin evitarea și prin nerezolvarea lor de către CSM și de către foști miniștri de paie ai Justiției (exceptându-l poate pe Tudorel Toader), respectiv de către actualul ministru de paie al Justiției, DJ Ion Stelian. Redăm în continuare un mesaj dat publicității de magistratul Adina Lupea și adresat judecătorului rezist Cristian Danileț în avg. 2019. Din știința noastră, Danileț- fost consilier al pionului sorosist în România, Monica Macovei, nu a ieșit bărbătește să răspundă punctual unor chestiuni grave care afectează prestigiul lui dar și al instituției pe care zice că o slujește: contribuabilul care îl sprijină cu plata salariului, are însă răbdare. Credem, însă, că Inspecția Judiciară și Consiliul Superior al Magistraturii ar fi trebuit să dezlege cele 12 enigme și să dea public o soluție finală pentru acest caz:

Dar când ai fost numit consilier la Macovei din judecător de tribunal, cu cine ai discutat și când? Nu v-ați sunat la telefon deloc și nici nu v-ați scris, ați vorbit prin Morse? Când ai mințit un tribunal întreg că ai probleme de familie și că ai nevoie de concediu de odihnă, când tu mergeai pe șest consilier la Macovei cum a fost? Transparent?

Dar când ai fost revocat din funcția de membru CSM de peste 1000 de judecători cum a fost?

Dar când te foloseșți de inamicii colegilor tăi, punând troli la Inspecție pe numele lor, cum e? Te simți liber și inamovibil?

Dar când uiți de arestați și le expiră măsură, cum e? Ai vreo responsabilitate?

Când CCR era bună cu ține și te repunea în funcție cu 6-3 cum a fost?

Dar când ți-ai denunțat cel mai bun prieten la DNA, oferindu-te martor voluntar, cum a fost? Că până una altă Adi Neacșu a fost condamnat cu 5-3. Adică 5 judecători din 8 ai ICCJ au considerat că e nevinovat?

Ce instituție ai condus până atunci când ai fost pus să inventariezi arhivă SIPA? S-au făcut ceva cursuri de formare înainte sau ai intrat pur și simplu acolo?

Când UNJR te-a sprijinit în candidatura la CSM cum a fost? Atunci numărai membrii asociației?

Când participai la interviuri la televiziuni obscure cum a fost? Te invitau așa, că le era drag de tine, nu e așa?

Când ai mințit judecătorii de la Cluj că toată lumea va vota revocarea doamnelor Baltag și Oprina cum a fost?

Cum a fost când erai în față Curții de Apel, primind inocent flori de la copii nevinovați, în spatele palmitelor galbene #rezist pentru justiție cum a fost?

Când ai negociat cu un șef de stat numirea unui procuror în funcția de președinte al CSM cum a fost?”

Publicat de Blogul jurnalistului Traian Horia

Jurnalism de cursă lungă. Pentru vremuri ciudate.

2 gânduri despre „„DANILEȚ, LĂSAT ,,ÎN CHILOȚI,, DE O JUDECĂTOARE” LOVEȘTE DIN NOU

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: