SINDROMUL „PROASTA CU BANI A EUROPEI” LOVEȘTE PUTERNIC

AURESCU DE LA EXTERNE FINANȚEAZĂ O AGENȚIE ONU ACUZATĂ DE PARLAMENTUL EUROPEAN CĂ ÎNTREȚINE ANTI-SEMITISMUL
28 aprilie 2021 Parlamentul European ia atitudine față de incitarea la ură practicată la proiecte UNRWA din școli

14/05/2021 | Traian Horia✎

Pe 4 aprilie a.c., ministrul-nabab de Externe Bogdan Aurescu organiza în Iordania o linie de finanțare de 150000 euro în favoarea Agenției ONU pentru Ajutorare și Lucrări pentru Refugiații Palestinieni (UNRWA). La scurt timp după aceea, pe 28 aprilie, Parlamentul European acuza incitarea la ură și violență promovate în școlile palestiniene de UNRWA, o structură cunoscută că are un istoric antisemit. Nu știa Aurescu ce finanțează din banii României? Eventual, devenea neclar în ce lume trăiește diplomația tristului duet Bogdan Aurescu- Klaus Iohannis așa cum este foarte probabil că demersul neașteptat al României nu a fost perceput ca un act prietenesc de statul evreu. Eventual, comisarul preferat al lui Klaus Iohannis, senatorul Alexandru Muraru– care este reprezentant al guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei, s-ar putea „ocupa” să afle care a fost „strategia” lui Aurescu în acest caz, care implică finanțarea necondiționată a unei Agenții acuzată la nivel înalt de antisemitism. „Cazul” a implicat călătoria la Amman a lui Aurescu, în tovărășia secretarului de Stat Raed Arafat.

4 aprilie 2021Bogdan Aurescu (centru), Raed Arafat (al doilea din dreapta) la întâlnirea cu UNRWA din Iordania

Pe 4 aprilie 2021

… în capitala Iordaniei (Amman), două dintre mediocritățile guvernului Florin Vasile Cîțu, Raed Arafat (secretar de Stat, supranumit „cioclul apocaliptic”) și Bogdan Aurescu (ministru de Externe zis- simplu și firesc- „Trabuc”) perfectau cu o Agenție ONU pentru refugiați palestinieni (UNRWA) o finanțare de 150000 euro pe care urma să o ofere partea română. Întâlnirea se consuma într-un context nebulos, în care Agenția de securitate israeliană Shin Bet avertizase încă din ianuarie că fonduri de ajutorare sosite dinspre Europa fuseseră deturnate spre grupuri extremiste palestiniene, în timp ce UNRWA fusese acuzată repetat în trecut, de menținerea unei atmosfere antisemite în școlile palestiniene pe care le susținea. Este incert dacă Aurescu avea știință despre aceste evoluții, dacă avea informații la plecarea spre Iordania că atmosfera din interiorul UNRWA se „echilibrase” și dacă, în general, multe din aflările lui în treabă numite „întâlniri de lucru” aveau o pregătite informativă, așa cu s-ar fi cuvenit. O lună după întâlnirea de la Amman, grupul terorist palestinian Hamas începea ostilitățile cu Israel printr-un tir masiv de rachete spre orașele evreiești, iar Aurescu intervenea cu sfaturi pentru protejarea românilor din Israel.

Ministrul de Externe român a fost mereu

… un profesionist în emanarea unor avertismente pentru alții, dar are evidente probleme cu avertismentele care ar trebui să și le auto-adreseze și care sunt sublime dar lipsesc cu desăvârșire. „MAE recomandă cetățenilor români să nu călătorească în Fâșia Gaza, să evite total călătoriile în Ierusalim (Orașul Vechi și cartierele adiacente) și în regiunile de proximitate cu Fâșia Gaza”, se preciza într-un Comunicat emis de MAE pe 12 mai a.c. după izbucnirea unui schimb intens de rachete între radicalii palestinieni din Fâșia Gaza și armata israeliană. Eventual, un diplomat de carieră cum se recomandă Aurescu în cercurile cuminți de roboței ai multiculturalismului european și american, ar fi trebuit să arate și o egală preocupare referitoare inclusiv la unele activități locale antisemite. Semne că tensiunile din Orientul Mijlociu sunt departe de a fi atenuate fuseseră din plin: în luna ianuarie 2021, spre exemplu, Institutul pentru Monitorizarea Păcii și Toleranței Culturale în Educația Școlară (IMPACT-se) a constatat că programele școlare UNRWA promovau un discurs al urii anti- evrei care putea influența copiii palestineni.

În plus, pe 6 mai a.c., agenția de securitate israeliană

Shin Bet avertiza că finanțări importante provenite dinspre Uniunea Europeană au fost deturnate prin ONG-uri către grupuri teroriste palestiniene precum Frontul Popular pentru Eliberarea Palestinei (PFLP): Shin Bet enumera printre donatorii importanți state membre UE precum Germania, Suedia, Olanda, Belgia, toate conduse eventual prin alienarea politică de extremă stângă numită „corectitudinea politică”. Dinspre România, în schimb, într-un eveniment organizat vădit în pripă pe 4 aprilie, când țara era în blocaj și plină de proteste anti- COVID, Aurescu și româno-sirianul cu rădăcini palestiniene Arafat călătoreau 1000 de mile până în Iordania, într-o misiune cu rezultate încă necunoscute, dar care conținea printre altele o întâlnire cu reprezentanți UNRWA și eliberarea unei finanțări de 150000 de euro către Agenția pentru Refugiați palestinieni: Aurescu plătea cu larghețe o structură acuzată de mass-media, de premierul israelian Beniamin Netanyahu, de serviciile israeliene că întreține antisemitismul în unele școli palestiniene.

România, această feudă

… a cavalerilor Tristei Figuri Klaus Iohannis- Dan Barna- Marcel Ciolacu, unde nu sunt bani de pensii sau alocații pentru copii, găzduiește de la sosirea lui Aurescu la cârma MAE, o pseudo- diplomație potentă financiar, care a băgat sute mii de euro în finanțarea unei misterioase „societăți civile” din Moldova, Ucraina sau Belarus eventual, era o societate civilă care, tradițional, ar fi fost finanțată de donatori globaliști din Berlin, Bruxelles sau New York. Pentru cazul finanțării oferite în Iordania, multe semne de întrebare au fost ridicate după ce, în sesiunea sa din 28 aprilie 2021, Parlamentul European își reafirma angajamentul de a se asigura că fondurile UE nu ajung la structuri în conexiune cu terorismul și acuza UNRWA pentru incitarea la ură și violență în manualele sale.

Raportul bugetar anual al legislativului european

… completa că UE trebuie „să verifice temeinic” dacă fondurile sale nu sunt „alocate sau legate de nicio cauză sau formă de terorism și / sau radicalizare religioasă și politică”, iar orice fonduri care au fost destinate persoanelor sau organizații cu conexiuni teroriste trebuie „recuperate, iar beneficiarii implicați trebuie excluși de la viitoarea finanțare”. Trecuseră așadar doar trei săptămâni între finanțarea anunțată de Aurescu la Amman și sesiunea Parlamentului European. Nu avusese ministerul de Externe român acces la aceleași informații pe care le aveau euro-parlamentarii? Și dacă Aurescu nu a avut aceste informații- a atmosferei antisemite întreținute pe alocuri în cadrul UNRWA, se ridică legitim întrebarea pentru ce mai plătește România un minister de Externe? Mai ales că, în actualul context internațional, inflamat de conflicte, fiecare euro oferit de România trebuie justificat că servește intereselor umanității și țării, și nu urii sau dezbinărilor de tip neomarxist sau de oricare altă natură.

Publicitate

Publicat de Blogul jurnalistului Traian Horia

Jurnalism de cursă lungă. Pentru vremuri ciudate.

Un gând despre „SINDROMUL „PROASTA CU BANI A EUROPEI” LOVEȘTE PUTERNIC

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: