CRISTI PLUS MAIA EGAL LOVE

DEPUTATUL FUGAR CRISTIAN RIZEA A DEVENIT SUPORTER AL PREȘEDINTELUI NEOMARXIST MAIA SANDU ȘI VREA ÎN PARLAMENTUL MOLDOVEI

17/05/2021 | Traian Horia✎
Condamnat în România la patru ani și opt luni de închisoare pentru trafic de influență și spălare de bani (dec. 2017), fostul parlamentar social- democrat român Cristian Rizea este bine înfipt la Chișinău și s-a înscris în cursa electorală din Republica Moldova: după ce în nov. 2019, Ministerul Justiției ceruse vehement extrădarea sa pentru executarea pedepsei în România, în prezent Bucureștii tac, iar statutul fostului deputat PSD a devenit unul aproape „onorabil”: Rizea candidează pentru Parlamentul Moldovei, anunță că vrea „distrugerea mafiei din justiţia moldovenească” (sic!, n.n.) și va sprijini Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), respectiv pe Maia Sandu, micul despot care are în folosință și stăpânire acest partid.

Există deja

… multe speculații referitoare la misterul tăcerii Bucureștilor în legătură cu aducerea lui Rizea în țară: dincolo de lipsa de prestigiu a administrației din România și de problemele de imagine ale Justiției (anterior a fost declinată extrădarea pentru cazurile altor doi fugari celebri cu dosare la DNA care au reclamat procese inechitabile: Sebastian Ghiță, aflat în Serbia și Daniel Dragomir, în Italia) surse media locale de la Chișinău au declarat pentru ȘTIRI CIUDATE că încurajarea ascensiunii în Basarabia a fugarului român este rezultatul unui troc politic încheiat la nivel înalt, pe filiera PAS (Moldova)- PNL (România). Este de prevăzut în acest context că ex-deputatul va înceta seria senzaționalelor dezvăluiri „Spovedania lui Rizea”, referitoare la corupția „gulerelor albe” din România (dezv[luiri care au vizat numeroase personaje loiale actualei guvernări) și că va primi în schimb sprijin dinspre Maia Sandu și partidul său neoliberal, de roboței neomarxiști: este o soluție convenabilă pentru administrația Iohannis, care și-a arogat de timpuriu rolul de protector european al Maiei Sandu.

Cristian Rizea a depus actele

… pentru cetățenia Republicii Moldova în nov. 2017 și a fost reţinut trei ani mai târziu (3 noiembrie 2020), la scurt timp după ce preşedintele de atunci, Igor Dodon, i-a anulat cetăţenia moldovenească, invocând încălcarea legii. Pe 2 mai 2021, el a fost eliberat din arest fiindcă expirase termenul maxim legal de deținere, dar nici România și nici Republica Moldova (care are acum ca președinte pe Maia Sandu) nu au mai ridicat subiectul extrădării sale. În legătură cu condamnarea sa din România, Cristian Rizea declara pentru cristoiublog.ro în iulie 2020: „Referitor la dosarul meu, îi las pe cititorii dumneavoastră să aprecieze cum a fost posibil ca, în anul 2014, DNA (Direcția Națională Anticorupție- n.n.) să spună că ”fapta nu există” și că sunt ”total nevinovat”, iar în 2016, cu exact 2 luni de zile înainte de alegerile locale, în care conform tuturor sondajelor eram favorit cert pentru a câștiga Primăria Sectorului 5 (București- n.n.), același DNA să mă considere de data aceasta și pentru aceeași faptă, vinovat!”.

Publicat de Blogul jurnalistului Traian Horia

Jurnalism de cursă lungă. Pentru vremuri ciudate.

Un gând despre „CRISTI PLUS MAIA EGAL LOVE

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: