CÂND SCRIE DIN DUBAI DESPRE GAZA, AGENȚIA DE PRESĂ ASSOCIATED PRESS SE PRICEPE DOAR LA „MILITANȚI”

20/05/2021 | Traian Horia✎
Este incert ce semnificație mai poate avea termenul „terorism” în redacția de orientare neomarxistă Associated Press (AP). Ceea ce în Israel este desemnat ca fiind „terorism”, la condeierii AP este doar „militantism”, iar diferența de sens între termeni nu pare să îi deranjeze pe jurnaliștii americani. După cum este vizibil într-un articol emanat de AP (scris în Dubai, pe 20 mai 2021), grupul extremist Hamas este denumit grup islamist militant”.

„Militanții” despre care scrie Associated Press

… au lansat în ultimele zece zile mai mult de 4000 de rachete spre zone locuite de civili din Israel, au provocat victime printre civili, precum și o stare intensă de panică și frică în comunități- aceasta este definiția terorismului. Auto-cenzura și starea de confuzie instituite de neomarxism în mass-media pe care o controlează „ideologic” (cu AP ca un exemplu sclipitor) sunt transmise eventual și către consumatorii de presă, iar un cititor aflat pe fluxul de știri ar putea înțelege din relatările Agenției că un grup radical care bombardează așezări civile pentru a obține beneficii politice este unul „militant”, deși aceasta ar fi definiția clasică a „terorismului”.

Reamintim că

… premierul evreu, Beniamin Netanyahu, a confirmat public pe 18 mai a.c., că grupul terorist Hamas avea un birou de Informații camuflat în clădirea-turn Al Jalaa din orașul Gaza (distrusă în timpul unui bombardament), unde se aflau și birourile Associated Press, respectiv Al Jazeera. Președintele AP, Garry Pruitt, s-a declarat „șocat” de bombardarea Al Jalaa și a cerut Israelului „dovezi” (sic!, n.n.) ale prezenței Hamas în clădire, în contextul în care presa israeliană a dezvăluit că schimbul de informații despre acest subiect a fost făcut la nivel de Servicii speciale dar și într-o discuție pe care premierul evreu Netanyahu a avut-o cu președintele Joe Biden.

Publicitate

Publicat de Blogul jurnalistului Traian Horia

Jurnalism de cursă lungă. Pentru vremuri ciudate.

Un gând despre „CÂND SCRIE DIN DUBAI DESPRE GAZA, AGENȚIA DE PRESĂ ASSOCIATED PRESS SE PRICEPE DOAR LA „MILITANȚI”

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: