AVOCAT COSMINA CERVA, BAROUL BUCUREȘTI: „Dacă Justiția a ajuns să pedepsească nevinovații și să scape vinovații, ce nevoie mai are poporul de ea?!”

23/05/2021 | Traian Horia✎

Reporter: A divorțat Bill Gates. Mai purtăm mască?

Cosmina Cerva: Să fie un divorț sau doar un partaj? (râde, n.n.). Omenirea este condusă de niște bogați bolnavi, care fac tot felul de experimente, conștienți că nu mai au ani să plătească.

Omenirea este condusă de niște bogați bolnavi

Reporter: Într-o lume-n care totul e pe bani, și bogații-și vând nimicul strâns în ani, toată lumea se întreabă cui o să lase Klaus Iohannis cele 5 sau 6 case.

Cosmina Cerva: Și eu m-am întrebat pentru ce toată lupta lui pentru atâtea proprietăți. În general, oamenii cu mulți copii strâng averi, să lase fiecăruia câte ceva. Omul ăsta a adunat 6 case, cu lupte lungi prin instanțe, doar să arate că este bogat? Cui? Apropo, poate ar trebui să-l întrebe presa ce face cu banii.

Reporter: Când are cineva șase case, toată lumea se întreabă de ce nu înfiază șase copii. România are destui sărmani.

Cosmina Cerva: Despre case putem discuta oricât dar la capitolul „copii” nu vreau să dezvolt. Motivele pentru care oamenii nu au copii sunt multiple și de multe ori dureroase, iar subiectul adopției este unul delicat.

A adunat 6 case doar să arate că este bogat? Cui?

Reporter: A plecat judecătorul Ionuț Matei la o pensie grasă. Vom avea o Justiție mai slabă?

Cosmina Cerva: Mai slabă de atât nu se poate. Justiția este la cel mai jos nivel din toate timpurile. Discutam cu oamenii care doreau să conteste amenzile din timpul pandemiei, după decizia CCR (Curtea Constituțională, n.n.), decizie foarte clară, fiindcă amenzile au fost aplicate în baza unor prevederi neconstituționale, și ei nu aveau încredere în Justiție, nu aveau încredere în judecătorii care urmau să pronunțe soluțiile. Și toată această neîncredere vine din lipsa unei legi prin care magistrații trebuie să răspundă, din circul cătușelor făcut de DNA (Direcția Națională Anti- Corupție, n.n.) ani de zile sub nasul unui parlament adormit. Ionuț Matei a plecat la pensie, una extraordinar de mare pentru nivelul din România și ne-a lăsat pe noi mai slabi. Mai slabi și fără speranțe.

A fost circul cătușelor făcut de DNA ani de zile sub nasul unui parlament adormit.


Reporter: „Ci noi atâta am putea decide,
Inconștienți și triști ca prima oară,
Prin fumurile toamnelor putride,
O lege pentru voi: adio, mamă!””
. A zis senatorul Pălărie de la USR că e normală renunțarea la cuvintele „mamă” și „tată”. Cum ar veni, pentru trotinetiști, România nu a semnat aderarea la UE, ci la un garaj de roboței șlefuiți de globaliști.

Cosmina Cerva: Uniunea Europeană este pe un drum greșit din cauza celor de la vârf, trotinetiștii de la Bruxelles. Deciziile lor impuse statelor membre sunt din ce în ce mai ciudate și fără legătură cu ceea ce ar fi trebuit să însemne construcția marii familii europene. Asistăm, cu tristețe o spun, la distrugerea Europei și nu la consolidarea ei pe baze solide. Renunțăm la cuvintele „mamă” și „tată”, renunțăm la familie, renunțăm la tradiții, și ce punem în loc?! Drumul UE este unul greșit din cauza celor de la vârf. Drumul României este unul greșit din cauză că este trasat de cei de la vârful UE.

Cu tristețe o spun, asistăm la distrugerea Europei

Reporter: Care este cea mai mare problemă a Justiției din România în acest moment?
Cosmina Cerva:
Cred că Justiția este cea mai mare problemă a noastră acum. Un om știe când face rău sau când face bine, știe când trebuie să plătească pentru greșeli și când nu. Dacă Justiția a ajuns să pedepsească nevinovații și să scape vinovații, ce nevoie mai are poporul de ea?! Nu cumva s-a transformat din serviciu public în instrument de execuție cu butoane de comandă? Ba da. Ai butonul „Justiție”, ai Comanda: ai Comanda, ai Puterea.

Ai butonul „Justiție”, ai Comanda: ai Comanda, ai Puterea.

Reporter: Care este mecanismul intim prin care pot ăștia să distrugă ideea de Justiție socială în doar 30 de ani?

Cosmina Cerva: Nu știu.

Reporter: Ultimul barometru de opinie arată că Biserica se află pe primul loc în topul încrederii românilor. Nu am reușit să găsim pe ce loc de subsol e Justiția. În loc să se ocupe de problemele din ograda lor, asociațiile activiste cu judecătorii lor haștag rezist, precum VedemJust, se uită în curtea Patriarhiei și trimit „sesizări”.

Cosmina Cerva: Justiția nu mai are nivel pentru măsurători, încrederea în ea s-a prăbușit. Sunt penibili magistrații care încearcă să arate cu degetul către Biserică în condițiile în care nimeni nu mai are încredere în ei.

Sunt penibili magistrații care încearcă să arate cu degetul către Biserică

Reporter: Un magistrat cu indicativul oy2y9esisz a publicat un blog în care actualul șef CSM , Bogdan Mateescu este alintat Slugărete. Nu ne-ar fi rușine deltfel nici cu unii activiști rezist din Justiție. Nu există în țări ca Marea Britanie asociații de magistrați care să se ocupe cu evaluarea muncii politicienilor, sunt Puteri separate. De ce fenomenul ăsta e permis în România?

Cosmina Cerva: Nici nu știu ce este mai trist, faptul că magistrații se toarnă între ei, publicând discuții private, sau că nivelul discuțiilor între ei este atât de jos. Oricum, cu aceste discuții au demonstrat din nou că nu merită statutul de magistrați. Daca ei între ei se numesc slugi- Slugărete– președintele CSM, ce încredere să aibă omul de rând în independența lor? Cum să creadă omul ce rând că CSM (Consiliul Superior al Magistraturii, n.n.) este garantul independenței Justiției când președintele este numit de colegi Slugărește? Asta este Justiție în care să ai încredere?

Asta este Justiție în care să ai încredere?

Reporter: Am trăit s-o vedem și pe-asta. Inspecția Judiciară cere suspendarea unor judecători rezistenți, precum Dragoș Călin de la Curtea de Apel București pentru discuții pe forumuri în care sunt comentați ireverențios politicieni, jurnaliști și magistrați. Unde a emigrat solemnitatea Justiției și la ce spital este internată?

Cosmina Cerva: A plecat cu trotineta solemnitatea.

A plecat cu trotineta solemnitatea.

Reporter: Un mesaj pentru guvernanți.

Cosmina Cerva: Nici Ceaușescu (Nicolae, fost președinte comunist al României, n.n.) nu și-a permis să facă atâtea abuzuri pe față câte ați făcut voi în ultimul an. Va veni ziua plății!

Publicat de Blogul jurnalistului Traian Horia

Jurnalism de cursă lungă. Pentru vremuri ciudate.

Un gând despre „AVOCAT COSMINA CERVA, BAROUL BUCUREȘTI: „Dacă Justiția a ajuns să pedepsească nevinovații și să scape vinovații, ce nevoie mai are poporul de ea?!”

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: