IOHANNIS CU FUSTĂ LA CHIȘINĂU

MAIA SANDU A PUS PREȘEDINȚIA MOLDOVEI LA PICIOARELE UNEI FUNDAȚII DIN GERMANIA CARE A FOST ȘI PARTENERA LUI KLAUS IOHANNIS
Maia Sandu, umăr la umeri cu Fundația Konrad Adenauer (KAS), binecunoscută și lui Klaus Iohannis

25/10/2020 | Traian Horia✎
Intuitiv dar și faptic, implicarea unor ONGuri exportatoare de neomarxism la Chișinău se face după același tipar urmat anterior și în România. Presa independentă din Republica Moldova face un anunț tulburător: publicația online Telegraph.md anunță că instituția Președinția Moldovei este infiltrată (nota bene, oficial) cu consilierii unui ONG care nu sunt plătiți de Moldova, ci printr-un stat străin și care pot evolua spre secrete de stat ale instituției și statului. Aceeași sursă dezvăluie că Memorandumul nu a fost publicat pe pagina web a Președinției și nici nu a existat o comunicare publică despre semnarea lui și despre faptul că fundația KAS finanțează activitatea șefului statului. Mai grav, Maia Sandu refuză să comunice lista consilierilor și a consultanților plătiți de KAS, precum și mărimea salariilor acestora, ceea ce desființează orice noțiune de transparență instituțională a activității Președinției Moldovei. Este o imagine care, eventual, oferă Moldovei un aspect de stat bananier și care evocă inclusiv conexiuni tulburătoare cu Președinția României.

În mai 2020, publicația cristoiublog

… dezvăluia că sinistrul cenzor de publicații independente, Andi Eduard Manciu, fost șef al fantomaticului Grup de Comunicare Strategică (GCS) din guvernul României, fusese „perfecționat” în 2019 (culmea, în „comunicare strategică”) prin Konrad Adenauer Stiftung (KAS), o fundație- extensie a partidului CDU, formațiunea cancelarului german Angela Merkel. Reamintim că pe 23 aprilie 2020, website-ul revistei „Justițiarul” (alături de site-urile altor 14 e-publicații !) fusese blocat de ANCOM (Agenția Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații), la o solicitare a Grupului de Comunicare, transmisă „din mână-n mână” prin Ministerul Afacerilor Interne: motivul oficial invocat de Grup era prezumtiva preluare de către jurnaliști a unor „știri false” despre pandemia COVID-19, bazate eventual pe „teorii ale conspirației”.

KAS– o fundație aproape de Merkel care face politică și unde se pregătesc și ”cadre” ale lui Klaus Iohannis

KAS este un exportator

… îmbrăcat scump al toxinei ideologice „political correctness” (corectitudine politică, lb. engl.), eventual și un protector-dezvoltator pentru toți cei care, în Balcani, s-au manifestat ca obedienți ai Angelei Merkel, cum este cazul președintelui României, Klaus Iohannis. Pe web-site-ul său, fundația germană KAS enumeră printre partenerii săi și organizația politică Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR), care l-a avut preşedinte pe Klaus Iohannis între 2002-2013. Presa română, începând cu revista „Justițiarul”, a cerut de mulți ani implicarea instituțiilor statului în re-investigarea uriașelor retrocedări decise în favoarea organizației germane după Revoluție, respectiv reanalizarea unor decizii judecătorești de la Sibiu, care au dat unui Forum German din zilele noastre, statutul incredibil de „moștenitor” al Grupului Etnic German (Deutsche Volksgruppe), declarat „nazist” în 1944.

Memorandumul semnat de o fundație germană cu Președinția Moldovei

Același KAS partener al FDGR

… apare acum instalat confortabil, la palatul președintelui Moldovei, Maia Sandu, într-un context care ar trebui lămurit rapid și integral de autoritățile care au în atribuție siguranța națională a Moldovei. Ca un singur exemplu halucinant, menționat de jurnaliștii de la telegraph.md, este faptul că- potrivit unui Memorandum semnat între Președinția Republicii Moldova și Fundația Konrad Adenauer Foundation (KAS) în 1 ianuarie 2021 (sic!, imediat după sarmalele din noaptea de Revelion!) prin Andrei Spînu și Hans Martin Sieg, cererile pentru orice funcție de consilier ar trebui comunicate de Administrația Prezidențială către KAS. Citește aici articolul publicat de telegraph.md.

Publicat de Blogul jurnalistului Traian Horia

Jurnalism de cursă lungă. Pentru vremuri ciudate.

4 gânduri despre „IOHANNIS CU FUSTĂ LA CHIȘINĂU

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: