FRANȚA A AJUNS MAMA LU’ PROCES VERBAL

UN ȘOFER ROMÂN DE CAMION DESCRIE HAOSUL PROVOCAT DE MIGRAȚIA ILEGALĂ ÎN REPUBLICA LUI EMMANUEL MACRON: „DACĂ NE FURĂ, VINE POLIȚIA ȘI FACE UN PROCES VERBAL. DACĂ VINE.”
Șoferul Cosmin Vicențiu (dreapta imaginii) descrie haosul provocat de migrația ilegală în Franța lui Emmanuel Macron

12/06/2021 | Traian Horia✎
Intervievat de un jurnalist de la DIGI 24 TV în mai 2021, la puțin timp după asasinarea unui camionagiu român în Franța (Mihai Spătaru a fost înjunghiat în 16 mai a.c. de un migrant, pe autostrada N28, în zona Le Translay), șoferul Cosmin Vicențiu a descris scene halucinante din realitățile de zi cu zi ale Republicii lui Emmanuel Macron: o țară riscantă, cu drumuri periculoase, aflată sub asediul migrației ilegale- un fenomen pe care îl tolerează de mulți ani.

Mai devreme cu o săptămână de momentul interviului

… cca 100 de migranți blocaseră șoseaua de centură care duce spre portul Calais și atacaseră cu pietre TIR-urile care se îndreptau spre Marea Britanie, încercând astfel să-i oblige pe șoferi să-i urce în remorci: „Scenele cu imigranți care blochează autrostrăzile sunt zilnice, ei încearcă să intre în camioane, să treacă în Anglia”, a spus Cosmin Vicențiu. „Ultima oară când am fost, autoritățile din Franța au găsit trei migranți la mine în camion, nu am idee cum au urcat, nu am idee unde au urcat, a fost spre norocul meu fiindcă dacă mi-i găseau în Anglia, riscam o amendă destul de mare, 4000 de lire britanice pentru fiecare emigrant.(…) Au scop să blocheze TIR-urile și să urce în remorcă, oriunde, numai să treacă în Anglia. (…) Autoritățile (franceze, n.n.) nu fac nimic, suntem singuri, nu ne protejează în niciun fel.

Șoferul Mihai Spătaru a fost înjunghiat mortal de un migrant într-o parcare de TIR-uri BP din zona Le Translay

„Dacă încercăm noi să ne protejăm de migranți, riscăm să fim arestați”

„Dacă încercăm noi să ne protejăm de migranți, riscăm să fim arestați, amendați, pentru că pe ei îi prind și după aceea le dau drumul puțin mai încolo, că au un lagăr la Calais (port francez, n.n.), le dă drumul și cu asta-basta. Nu le fac nimic, doar îi dă jos din camion. (…) Am citit de șoferul român înjunghiat mortal pe autostradă în Franța: a coborât să se ducă la toaletă și, spre nenorocul lui a dat nas-în-nas cu hoții, și l-au înjunghiat cu o sabie. (…) Jafurile sunt la ordinea zilei (în Franța, n.n.), în fiecare noapte sunt jafuri în parcările de camioane. Încearcă să fure marfa, motorina, îți taie prelata, orice. Nu contează parcarea, poate să fie plătită, păzită, jafurile sunt peste tot.

O problemă veche, ignorată suveran de Franța: imagine cu migranți ilegali în zona Calais, luată de un șofer român în 2014 (Daniel Vlogs)

„Autoritățile nu fac nimic. Nu doar în Franța, dar nici în Germania sau Spania”

Problema e că autoritățile, poliția franceză, nu fac nimic. Și nu doar în Franța, dar și în Germania, Spania. Dacă mie îmi fură ceva din camion, sau îmi fură motorina și sun la poliție, ori vin peste 2-3 ore, să spun așa, că durează foarte mult până vin, ori pur și simplu nu vin, nu ne bagă în seamă. Dacă vin, fac un proces-verbal și aia a fost. Zice „Descurcați-vă!”. Autoritățile, poliția, nu fac nimic pentru șoferii de camion. (…) Au fost colegi care au sunat la Ambasadă, nu a răspuns nimeni, de obicei se rămâne cu paguba la camioane. În fiecare noapte sunt furturi. (…) Nu prea este unitate între noi (șoferii români de TIR, n.n.) să spun așa, dacă unui coleg îi fură ceva din camion, nu coboară nimeni să ajute, suntem fiecare pe cont propriu. Din păcate asta este realitatea prin parcări”, și-a încheiat șoferul român incredibila relatare pentru DIGI24 TV.

Publicat de Blogul jurnalistului Traian Horia

Jurnalism de cursă lungă. Pentru vremuri ciudate.

Un gând despre „FRANȚA A AJUNS MAMA LU’ PROCES VERBAL

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: