DERAPAJ PERICULOS

PRIMARUL DIN CHICAGO (SUA) DISCRIMINEAZĂ RASIAL JURNALIȘTII: LORI LIGHTFOOT ESTE ACELAȘI PERSONAJ CARE, ÎN 2020, AMENINȚA COMUNITATEA LOCALĂ DE ROMÂNI CU ARESTAREA FIINDCĂ ÎȘI DESCHISESERĂ BISERICILE

13/06/2021|✎Traian Horia
Primarul din orașul nord-american Chicago, Lori Lightfoot este acuzat de discriminare rasială după ce a organizat un „tur de presă” (sic!, n.n.) exclusiv pentru jurnaliștii „de culoare”, refuzând albii sau hispanicii. Lightfoot are de mai mult timp un comportament deviant, de mic dictator: în urmă cu un an (mai 2020), publicația cristoiublog dezvăluia că același edil de la Chicago amenințase comunitățile locale de români că le va trimite poliția dacă își vor deschide bisericile: aceasta, în timp ce supermarket-urile, magazinele de băuturi alcoolice și farmaciile de marijuana primiseră permisiunea să funcționeze. Ulterior, primarul a și refuzat, sfidător, să îi întâlnească pe reprezentanții românilor cu toate că abuzarea libertății religioase era evidentă.

Lori Lightfoot

Potrivit fundației Judicial Watch (JW)

… Lori Lightfoot a acordat șase interviuri exclusiv „jurnaliștilor de culoare”, dar a refuzat sistematic cererile unui jurnalist alb (Thomas Catenacci), care a și dat-o în judecată ulterior pentru rasism. În cadrul investigației preliminare, potrivit fundației Judicial Watch (JW), „într-o scrisoare a Biroului Primarului, Lightfoot a spus că va acorda interviuri doar „jurnaliștilor de culoare” la cea de-a doua aniversare inaugurală”. Altfel spus, edilul Lightfoot- care este membru al partidului de roboței neomarxiști Partidul Democrat din SUA, susținea cu seninătate un demers nefericit, brutal și inadmisibil pentru orice legislație din lumea modernă și civilizată, care discrimina jurnaliștii în funcție de culoarea pielii. „Este rasism, vădit anti-constituțional”,a spus președintele JW, Tom Fitton. Ca urmare, jurnalistul Catenacci și Judicial Watch au chemat-o pe Lightfoot într-o instanță federală pentru încălcarea drepturilor civile, iar judecătorul John Z. Lee i-a ordonat primarului să prezinte probe care i-ar putea „clarifica poziția”.

Lori Lightfoot, care nu s-a remarcat public

… prin performanțe notabile (conduce un oraș, Chicago, care în buletinele de știri apare ca un „teritoriu al nimănui” prin numărul mare de atacuri și execuții cu arme de foc semnalate local) este același edil care, în 2020, găsea firesc să procedeze la restrângerea unui drept fundamental al comunităților de români, intervenind brutal împotriva deschiderii bisericilor lor. Sprijinit de guvernatorul J. B. Pritzker, care aparține politic tot formațiunii cvasi-socialiste Partidul Democrat american, edilul Lightfoot amenința că trimite poliția ca să facă arestări după ce, în 10 mai 2020, cca 130 de enoriași români deschiseseră biserica din Albany Park pentru oficierea serviciului religios. „O biserică oferă un adăpost mult mai sigur pentru oameni decât orice alt spațiu public. Dacă vor să ne aresteze, atunci să o facă”, declara la acel moment pastorul Florian Câmpan, din Ravenswood- Philadelphia. Lamentabil, Divizia Presă Miluită (DIGI TV, Pro TV, TVR, Antena 3, România TV, Agerpres șa) a eșuat să ofere spațiu unui caz grav de discriminare a românilor americani, mobilizându-și în schimb reporterii să „verifice” dacă protestatarii anti-vaccin din Piața Victoriei (București) respectau distanța fizică: din România în Statele Unite, distanțarea unor autorități publice față de lege și de Constituție nu mai este azi „relevantă” pentru o presă care are tendința- inclusiv prin evitarea de subiecte- să devină pură propagandă.

Publicat de Blogul jurnalistului Traian Horia

Jurnalism de cursă lungă. Pentru vremuri ciudate.

%d blogeri au apreciat: