ECO-IDIOȚII

UN ACTIVIST DE MEDIU DE LA ORGANIZAȚIA GREENPEACE A ATERIZAT CU PARAȘUTA ÎN CAPUL UNOR FANI DE FOTBAL
Sursa foto Getty

17/06/2021| Traian Horia✎
Greenpeace, organizația „multinațională” de mediu care este coordonată central din Olanda, a prezentat scuze după ce unul dintre activiștii săi a aterizat în public, pe stadionul Allianz Arena din Munchen, la debutul partidei de fotbal Germania- Franța: incidentul a provocat rănirea a doi suporteri.

Parașutistul, care voia să atragă atenția

… că sponsorul EURO 2020, Volkswagen, nu grăbește trecerea la producția de mașini electrice (sic!, n.n.) a fost împins de curentul de aer și s-a lovit de cablurile unei camere video mobile care traversa spațiul de joc, impactul afectând tencuiala de suport și provocând căderea unor fragmente dure peste mulțime: cotidianul britanic „Mirror” a informat că managerul francez Didier Deschamps a scăpat miraculos fără să fie lovit, dar mai mulți membri ai publicului au fost atinși de încărcătura de praf și pietriș: în același timp, doi suporteri germani răniți au fost trimiși la un spital de urgență local.

Sursa foto pexelscom

Potrivit relatărilor de presă, parașutistul Greenpeace

… a aterizat în teren imediat după ce arbitrul fluierase începutul meciului, iar jucătorul german Antonio Rudiger a fost primul care a alergat spre el pentru a-i acorda un eventual ajutor. La finalul meciului, ONG-ul de mediu a publicat un scurt comunicat prin care a cerut scuze suporterilor și persoanelor rănite. Potrivit planului complicat emanat de activiști, parașutistul „trebuia să plutească peste stadion și să arunce o minge moale” care purta un mesaj de protest către sponsorul EURO 2020, Volkswagen– un constructor de mașini acuzat că nu grăbește trecerea la producția de mașini electrice. Protestatarul a fost arestat, iar UEFA a condamnat acțiunea ecologiștilor.

Greenpeace este un ONG înființat în anii ’70

… de un grup ecologist canadian- american, care s-a remarcat în ultimii ani prin acțiuni radicale, de combatere a unor proiecte economice pe care le consideră poluatoare. Adițional, însă, organizația s-a implicat și în subiecte care servesc unor obsesii globaliste, cum ar fi „avortul” sau întreținerea unui mediu alarmist referitor la așa-numitele „schimbări climatice”. Amintim că Greenpace s-a judecat cu expertul german în celule stem Oliver Brüstle, în celebra speță C-34/10 a CJE care produce efecte în sănătatea reproducerii și care a decis că din punct de vedere științific, o nouă viață umană începe în momentul concepției și că embrionul uman reprezintă o etapă precisă în dezvoltarea corpului uman: sentința Curții Europene de Justiție (CJE) era practic, o lovitură dată taberei pro-avort.

În același timp, Greenpeace s-a afirmat

… ca finanțator și protector al „Extinction Rebellion” (XR, n.n.), un grup britanic cu pronunțate valențe de extremă stângă, fondat în 2018, și care cere Guvernelor declararea unei ”stări de urgență” pe așa-numitele ”schimbări climatice”. XR s-a remarcat prin agresivitate și prin apetit în încălcarea libertăților individuale ale altor oameni, atunci când a dorit să își facă propriile mesaje mai „vizibile”: ”activiștii” XR au blocat zone centrale din Londra (Westminster, The City), aeroporturi sau trenuri de navetiști, dar și difuzarea la poarta tipografiei a unor ziare Conservatoare precum „The Daily Telegraph” (sau „The Telegraph”).

Sept. 2020- Cristoiublog dezvăluie că eco-radicalii Extinction Rebellion erau finanțați prin Greenpeace

În oct. 2019, presa alternativă britanică dezvăluia

… că la protestele mișcării (proteste finanțate prin Greenpeace și European Climate Foundation), un ”șef de celulă” era plătit cu 400 de lire britanice pe săptămână și că Fiscul va lua urma acestor finanțări. Într-un astfel de context, care revelează o organizație bine finanțată, este de prevăzut că parașutistul Greenpeace din Munchen are toate șansele să își plătească rapid cauțiunea pentru eliberarea din arestul Poliției. Din păcate pentru ei, suporterii răniți la debutul partidei au ajuns la spital în loc să vadă spectacolul sportiv și vor fi contabilizați- la un moment dat- ca „pierderi colaterale” pe altarul luptei pentru mediu: acea luptă care, frecvent, a început să arate a „eco-anarhism”.

Publicat de Blogul jurnalistului Traian Horia

Jurnalism de cursă lungă. Pentru vremuri ciudate.

%d blogeri au apreciat: