UN UTIL ÎN PAPAMOBIL

DUPĂ CE A FOST AGENT ELECTORAL PENTRU KLAUS IOHANNIS ÎN ROMÂNIA, PAPA FRANCISC PLEACĂ ÎN SLOVACIA SĂ STIMULEZE CAMPANIA DE VACCINARE

25/07/2021 | Traian Horia✎
Biroul de presă al primul papă „corect- politic” de la Vatican, Francisc I (cel confundat uneori cu un Comisar european pentru Culte de la Comisia Europeană) a anunțat că în timpul vizitei din Slovacia (programată pentru sept. 2021) vor fi acceptate în preajma suveranului pontif doar persoanele dublu-vaccinate. Se sugerează, practic, că paza lui Dumnezeu a devenit insuficientă pentru Fratele FranciscCa o ironie, anunțul Papalității a fost făcut public cu trei zile înainte ca slovacii să asedieze Parlamentul național protestând împotriva potențialei discriminări instaurate între vaccinați și nevaccinați: potrivit R3Media, incidentele soldate cu rănirea unui ofițer de poliție, s-au consumat în timpul dezbaterii unui proiect de lege care prevedea noi măsuri pentru persoanele vaccinate și pentru combaterea pandemiei de Covid.

Un papă pentru vaccinați

Nefireasca decizie a Vaticanului

… care va bloca accesul enoriașilor nevaccinați la serviciul mass oficiat de el, evidențiază străveziu că papa nu se va afla neapărat într-o „misiune divină” în țara majoritar catolică Slovacia: suveranul pontif speră (și prin el, speră și Comisia Europeană) că vizita va convinge cât mai mulți credincioși catolici să accepte vaccinul, într-o țară care a raportat doar 35% de integral vaccinați, cu 10 procente mai mult față de România (24.9% la data de 23 iul. a.c.).

cristoiublog.ro (martie 2019) „Papa Francisc, agent electoral în România

Nu ar fi prima oară când papa Francisc își coordonează agenda personală cu una a „elitelor” globaliste din Uniunea Europeană: în 2019, cristoiublog.ro relata că vizita papei la București (31 mai – 2 iunie) a fost una de „agent electoral” pro- Klaus Iohannis, ca rezultat direct al „relațiilor speciale” pe care papa le avea cu ateii ce conduceau UE la acel moment (Jean-Claude Juncker, Frans Timmermans, Antonio Tajani) și care îl doreau cu disperare pe roboțelul „multilateralist” Iohannis ca și câștigător al alegerilor prezidențiale din România.

Slovacia are 34,9% dublu-vaccinați la 23 iul. 2021 (Sursa OwID)

Eventual, precipitarea organizării unei astfel de vizite

… într-o țară majoritar ortodoxă precum România- care mai fusese vizitată de un Papă (Ioan Paul al II-lea) în urmă cu 20 de ani (mai 1999), nu impunea un interes confesional presant, cât unul politic: la șase luni după eveniment, Bucureștiul a organizat alegeri prezidențiale. Un om care obținea vizita Papei nu era un simplu om, ci presupus, unul influent sau sprijinit de oameni influenți: aceasta fiindcă o vizită de Papă aduce în primul rând o instituție divină, nu neapărat un personaj cu tichie. Ori, strategii de la Bruxelles au știut perfect că o strîngere de mână și un tête-à-tête de 30 de minute cu Papa l-ar fi putut transforma pe Iohannis în ochii electoratului religios, dintr-un politician șters, nehotărât, mediocru, arțăgos și care trebuie să citească mult ca să înțeleagă puțin, într-un gigant mioritic electoral, o fiară a urnei de vot și un politician de amploare europeană.

România are 24,9% dublu-vaccinați la 23 iul. 2021 (Sursa OwID)

În 2021, pentru că papa Francisc nu mai putea organiza

… o a doua vizită oficială pentru sprijinirea „multilateralistului” Klaus Iohannis, Comisia Europeană a decis să o trimită în România pe Stella Kyriakides (comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară) pentru „mărirea ritmului de vaccinare”. Concomitent, pentru cazul „codașei” Slovacia, Comisia Europeană- în deplin acord cu puternicul organism COMECE (Conferința Arhiepiscopilor din Europa), a decis că se impune prezența fizică a papei Francisc la Bratislava: evident, vizita itinerantă din septembrie nu a fost concepută ca una a unui simplu papă, ci a unui papă care are încredere, unilateral, în vaccin și în vaccinați: alimentând o discriminare despre care multe medii bisericești susțin că este strigătoare la cer.

Publicat de Blogul jurnalistului Traian Horia

Jurnalism de cursă lungă. Pentru vremuri ciudate.

%d blogeri au apreciat: