BBC, A FI SAU A NU FI

DEMONSTRAȚII ANTI-PAȘAPORT COVID LA LONDRA: MOMENTUL A FOST POTRIVIT DAR PRESA NEOMARXISTĂ ZICE CĂ LOCUL PROTESTULUI A FOST PROST ALES
Stare de tensiune în fostul sediu BBC din White City (Londra) (sursa imagine twnews.ch)

12/08/2021| Traian Horia✎
BBC apare astăzi a fi în umbra instituției media care odinioară i-a consacrat prestigiul: „corectitudinea politică” în exces și auto-cenzura care a decurs din ea i-au modificat sumar, atitudine și mesaj. Echilibrul în expunerea diversității de opinii și în reflectarea realităților cotidiene din Marea Britanie și internaționale a fost vădit afectat și mulți dintre plătitorii de licență TV blamează astăzi relația mult prea apropiată a unor vedete de acolo cu noul marxism și „valorile” sale.

Martin Bashir (Sursa imagine bbc)

Scandaluri explodate recent

… precum modul în care- prin presiuni fără nicio legătură cu deontologia- realizatorul postului, Martin Bashir a obținut privilegiul unui interviu cu prințesa de Wales, Lady Diana în 1995, a arătat breșe profesionale incredibile, de presă provincială. S-au adăugat sporadic, acuze referitoare la modul în care BBC a acoperit Referendumul Brexit (vădit „anti”), protestele violente ale suporterilor Black Lives Matter (BLM) din Londra (prezentate ca fiind „în mare parte pașnice”, deși au fost răniți mai mult de 20 de polițiști și au fost vandalizate statui) sau desfășurările legate de pandemia COVID-19. Cel mai recent, BBC protejează salariile uriașe ale unor vedete dar procedează la taxarea pensionarilor cu vârste de peste 70 de ani, care avuseseră gratuitate pentru licența TV.

În acest context, de popularitate în cumpănă

presa de rit neomarxist din Insulă relata cpe 9 avg. a.c., un grup masiv de cca 500 de demonstranți anti-pașaport COVID au încercat să pătrundă în incinta fostului sediu principal al BBC din White City (Londra), nemulțumiți de lipsa de vizibilitate a protestelor lor în programele gigantului de televziune. Acțiunea a fost ridiculizată de roboțeii din presa neomarxistă locală, care a prezentat grupul ca fiind „gloată” și a susținut ironic că protestul greșise „adresa”. Deși BBC mai are studiouri în clădirea Studio Works vizată de protest, pe care le folosește în parteneriat cu alte canale (de ex. ITV), un reporter tip Mama Omida de la ziarul „Metro”, a decis că demonstranții căutaseră de fapt, sediul central al BBC. Protestul nu a fost violent și nu au fost semnalate arestări sau persoane rănite, iar după un timp scurt, participanții s-au împrăștiat. Potrivit ziarului „Metro”, în clădire s-au aflat la acel moment doar trei doamne care dezbătuseră despre menstruație pentru o emisiune a canalului ITV. Probabil aceasta este și proporția de interes în lume: în fiecare moment, oriunde, 2-3 persoane discută lucruri despre care se știe totul (cum este menstruația) și câteva sute despre persoane discută COVID-19, despre care se știe aproape nimic.

Publicat de Blogul jurnalistului Traian Horia

Jurnalism de cursă lungă. Pentru vremuri ciudate.

%d blogeri au apreciat: