PĂREROLOGIA, PERFECȚIONATĂ CA ȘTIINȚĂ LA ANTENA 3

SCANDALUL „MILLEY”, SAU CUM ESTE TÂRÂTĂ ANTENA 3 DE CĂTRE CNN ÎNTR-UN CONFLICT POLITIC PERSONAL AL CANALULUI DE ȘTIRI NORD-AMERICAN
Generalul Mark Milley

16/09/2021| Traian Horia✎
Un general american se „sperie” că președintele Donald Trump ar putea porni un război cu China și face ceea ce onoarea, discernământul și jurământul militar ar fi trebuit să-l împiedice: Mark Milley telefonează (în secret) omologului chinez ca să-l anunțe că SUA nu va arunca bombe asupra Chinei (sic!, n.n.) și instigă (în secret) ofițeri superiori din subordine să nu asculte ordinele președintelui țării. Eventual, o astfel de situație inedită ridica întrebarea legitimă dacă Milley a mai telefonat anterior și altor presupuși adversari, ca să-i averizeze că Armata sa nu va trage cu praștia spre ei. Cert este că generalul a invocat bombastic „procedura” nucleară, cea pe care el deja o încălcase- fiindcă acțiunea militară ar fi trebuit subordonată voinței politice și ordinelor Congresului și președintelui: altfel spus, Mark Milley, un „numit”, era subordonat unor „aleși” civili al națiunii și ar fi trebuit să raporteze acțiunile pe care el le-a dorit „secrete”. Canalul de știri CNN preia, însă, această „investigație de presă” (semnată de ziarul „The Washington Post”, din galeria oficinelor de presă neomarxiste) și o publică: nu-și pune o minimă întrebare despre echilibrul mental al lui Milley, dar îl transformă pe militar într-un „salvator” al Statelor Unite, invocând un „pericol” născut doar în mintea acestuia.

Milley, declarat erou la CNN și Antena 3: omul s-a „asigurat”, chiar dacă a făcut-o ca un mic dictator, pe un pericol ipotetic și ignorând conducerea civilă a țării

Tot eșafodajul poveștii se prăbușește de la bun început

… fiindcă este construit pe fantasme: nu există probe că Trump ar fi intenționat sau acționat pentru bombardarea unor obiective chineze. Nu există probe că Trump ar fi suferit de o boală mentală, cum sugerează Milley. Ancheta de presă e structurată pe niște „spaime” ale unui general, „spaime” ce pot fi eventual psihotice, bolnăvicioase: la urma urmei, la cei 63 de ani ai săi, generalul este la fel de expus la dementia ca și alții, și este de presupus că jurnaliștii Bob Woodward (independent) și Robert Costa („The Washington Post”) nu i-au solicitat un certificat de sănătate mentală înainte de prima lor discuție. Ulterior, prin „parteneriatul” cu CNN, filmul este mutat la televiziunea lui Mihai Gâdea, Antena 3, sub un titlu care, eventual, descrie doar o intoxicare de presă: „”Pericol iminent!”. Povestea generalului care s-a asigurat (sic!, n.n.) că Donald Trump nu va lansa arme nucleare, spusă într-o carte a celebrului jurnalist Bob Woodward”. Celebritatea jurnalistului garanta un subiect gol, dar care făcea zgomot mult.

Generalul Milley este un general „zguduit” se susține la Antena 3

La o reflecție

mai aprofundată, devine vizibil că Antena 3 este introdusă de „parteneriatul” său cu CNN în războiul de uzură pe care canalul american îl poartă de mult timp împotriva Republicanilor americani. Presa independentă locală a relatat pe larg eforturile depuse la CNN, dincolo de orice normă deontologică, pentru ca Donald Trump și aliații săi să se afle cât mai des pe To-Do List-ul de sumar de știri. Desigur, asupra cazului „Milley”, Antena 3 ar fi putut să relateze echidistant, eventual cu prezentarea opiniei lui Donald Trump: nu a făcut-o și încă din titlu a descris un act de nebunie și trădare ca fiind „competență”. Evident, CNN a „omis” să prezinte aspecte importante ale contextului „dezvăluirilor” lui Mark Milley: generalul este unul dintre arhitecții retragerii dezastruoase din Afganistan (soldată cu capturarea de către Talibani a unei cantități imense de tehnică militară dar și cu victime printre militarii americani și civili), respectiv fricțiunile între Donald Trump și un număr de generali „woke” ai Armatei americane- acuzați că sunt mai „pricepuți” la ideologii decât la strategii militare.

O mostră de investigație jurnalistică la Antena 3: datorită părerologiei în exces, nici nu este sigur dacă subiectul mai există

Altfel, articolul găzduit de Antena 3- CNN

… îmbogățește colecția de „investigații de presă” de calitate discutabilă, bazate pe „păreri”. ȘTIRI CIUDATE a prezentat în iul. 2021, cazul unui alt articol bizar marca Antena 3, construit pe „păreri” și pe „credințe”, care favoriza ca imagine un alt roboțel al neomarxismului: președintele Franței, Emmanuel Macron. La acea vreme, potrivit informațiilor redacției Antena, „trei președinți actuali, inclusiv francezul Emmanuel Macron, precum și trei prim-miniștri aflați în funcție, au fost selectați în cadrul atacului Pegasus, spyware realizat de compania israeliană NSO”: știrea, plină de „probabilități” ( cu sintagme precum „potențiale ținte”, „se crede că”, „sugerează că”, „par să fi fost” etc) ar fi folosit date dintr-o investigație „independentă” de organizații mass-media care include OCCRP. Organizația de „investigatori” OCCRP care rulează și grupul Rise Project (redacția de jurnaliști- activiști din București care a „investigat” averea „fabuloasă” din Brazilia a liderului social- democrat Liviu Dragnea– avere care nu a fost găsită niciodată) este finanțată prin canale non-guvernamentale care exportă neomarxism și „societate deschisă” (open society, lb. engl., in orig.).

Antena 3 devine „partener” CNN într-un moment în care nu se știa dacă va participa și Noul Marxism la parteneriat

Astfel de „amănunte” conturează faptul

… că așa-zisul „parteneriat” CNN-Antena 3, anunțat de președintele Mihai Gâdea în mai 2020, nu are foarte mult spațiu alocat pentru „perfecționarea” în comunicare și jurnalism: canalul CNN, ca ospiciu binecunoscut al extremei stângi nord-americane, a obținut cu acel prilej la București o platformă media valoroasă pentru promovarea agendei proprii neomarxiste și, în plus, este de presupus că „interacțiunea” româno-americană va îndulci sumarul de știri de la Antena 3– un canal TV care fusese timp îndelungat singurul de pe Dâmbovița ce se împotrivise Statului paralel mioritic. (sursa imagine Pagina principală Twitter)

Publicat de Blogul jurnalistului Traian Horia

Jurnalism de cursă lungă. Pentru vremuri ciudate.

%d blogeri au apreciat: