BUT MY HONEY IS MY MONEY

LA DOAR O LUNĂ DUPĂ CE COMISIA EUROPEANĂ ANUNȚA CĂ REGIMUL DE LA KABUL NU VA PRIMI „NICIUN EURO”, TALIBANII AU ÎNCEPUT SĂ-ȘI IA SINGURI BANII DIN UE: O NAVĂ CU TREI TONE DE HEROINĂ DIN AFGANISTAN AFLATĂ ÎN DRUM SPRE OCCIDENT, A FOST CAPTURATĂ ÎN INDIA
3000 kg de heroină afgană, capturate în tranzitul prin India (sursa msn)

22/09/2021| Traian Horia✎
În 21 avg. 2021, liderul Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, declara în timpul unei vizite în Spania, pe un aeroport transformat în poarta de intrare a refugiaților din Afganistan în UE, că „nu există discuţii politice cu talibanii, UE nu îi recunoaște”, adăugând că „nu va putea fi dat niciun euro unui regim care neagă femeilor drepturile”. La acel moment, publicația noastră a avertizat că, potrivit tuturor evidențelor, talibanii- prin structura lor politică și religioasă- nu au nevoie de „recunoașterea” Uniunii Europene, nu au nevoie de „discuții politice” cu Uniunea Europeană și nu au nevoie de niciun euro de la Uniunea Europeană fiindcă își vor lua banii de la UE prin exportul de droguri.

ȘTIRI CIUDATE 21 avg. 2021

Exact o lună după declarațiile înțepate

… ale Ursulei von der Leyen, ȘTIRI CIUDATE era confirmată prompt de desfășurările de pe mapamond: pe 22 sept. 2021, presa internațională anunța capturarea în India a unei nave comerciale încărcată cu 3 tone de heroină, având valoarea de piață de cca 2.5 miliarde euro și destinată eventual, pieței subterane din bogatul Occident. Nava sosise din Afganistan în portul Mundra (districtul Gujarat) în urmă cu o săptămână, iar surse oficiale apropiate anchetei confirmaseră că transportul fusese organizat de cetățeni afgani.

Un câmp de poppy, inspectat de un soldat din fosta armată națională afgană (sursa newsweek.com)

Evident, pentru că un trafic de amploare

… va fi întotdeauna complicat sau imposibil de derulat fără complicitatea noilor autorități talibane din Afganistan, este de sesizat că știrea din India anunța de fapt debutul unei operațiuni de amploare: prin trafic de droguri, talibanii au început deja „să-și ia banii” din Europa, fără să aibă nevoie de „finanțările” la care făcea referire Ursula von der Leyen în Spania. Mai mult, este posibil ca la momentul editării acestui articol, sub ferestrele biroului Ursulei von der Leyen din Rue de la Loi, Bruxelles, să se fumeze deja din recolta nouă de opium poppy, adusă din Afganistan cu navele comerciale care n-au fost capturate de poliție.

Publicat de Blogul jurnalistului Traian Horia

Jurnalism de cursă lungă. Pentru vremuri ciudate.

%d blogeri au apreciat: