OVER THE MOON

JURNALIȘTII DE LA ZIARUL BRITANIC METRO SUNT MÂNDRI DE PERFORMANȚELE JUCĂTOAREI CU TATĂ ROMÂN EMMA RĂDUCANU, DUPĂ UN LUNG ISTORIC AL ATACURILOR LA IMAGINEA ROMÂNILOR DIN REGAT
Ziarul Metro vede paiul din ochiul controversatului Farage, nu și bârna din ochiul propriu

24/09/2021| Traian Horia✎

Ascensiunea jucătoarei de tenis Emma Răducanu, care a culminat cu victoria din finala US Open, a fost un mic prilej de trezire pentru acei roboței neomarxiști din presa britanică (în general) și din redacția ziarului „Metro” (în special) care își făcuseră o profesiune de credință din denigrarea comunităților de români din Regat.

Răducanu, care provine

dintr-o familie mixtă (tată român și mamă chinezoaică) le-a arătat că există o parte viguroasă a României în Insulă, care trăiește normal, muncește și produce taxe, performanțe și prestigiu pentru Marea Britanie. Faptul că familia unui român (Ion Răducanu) a oferit satisfacția unei victorii britanice spectaculoase a fost potopită cu laude de aceleași jurnale care în trecut au tratat cu un slab disimulat dispreț România și pe români, nu face decât să arate eventual ipocrizia unor jurnaliști de operetă, care își conduc cariera pe dictonul „Diversitatea are limite”: care limite nu îi cuprind și pe români.

sursa cristoiublog.ro

Ca un exemplu, același cotidian care persifla

… frecvent „defectele” românilor din Marea Britanie („Metro”) revenea spectaculos după victoria lui Răducanu și îl ironiza pe controversatul politician Nigel Farage, cel care declarase în trecut că nu și-ar dori vecini români (2014) și care, de această dată, adresase public felicitări jucătoarei româno-chineze: redactorii scriau de paiul din ochiul lui Farage, dar erau incapabili să găsească bârna din ochiul propriu.

sursa cristoiublog.ro

Ca gazetă de perete a Noului Marxism, Metro a găzduit timp îndelungat articole „de informare” (extrem de) nefavorabile românilor, din care reieșea un statut ingrat, de barbari, hoți de buzunare și „neadaptați”. Sub masca libertății de exprimare, a fost abuzată xenofobic și discriminatoriu imaginea unei întregi comunități, prezentându-se exemple izolate. Mai rău ar fi faptul că într-un astfel de context, legătura subtilă între atmosfera întreținută în media neomarxistă și atacurile împotriva străinilor din Insulă, prezentate ca fiind în creștere pe fondul rupturii Brexit, devine intuitivă.

Rebotezare: la ziarul Metro, tatăl Emmei este Ian Răducanu

Reflexele s-au menținut, însă, chiar și

… pentru „cazul” Răducanu. Pe standardele de politețe din Marea Britanie- o țară cu o veche tradiție în primirea de străini pe teritoriul său, folosirea unui nume diferit pentru o persoană poate fi considerată un semn al lipsei de respect și de prietenie. În consecință, dacă tatăl tenismanei Emma Răducanu se numește Ion dar jurnaliștii de la Metro îl apelează cu „Ian”, un nume foarte răspândit în Regat, acest lucru poate fi considerat un act ofensiv- al lipsei de respect și de prietenie. Ar fi, desigur, interesant de aflat, ce nume ar fi folosit redacția ziarului britanic „Metro”, pentru un tată de tenismană numit Nabucodonosor.

Publicat de Blogul jurnalistului Traian Horia

Jurnalism de cursă lungă. Pentru vremuri ciudate.

%d blogeri au apreciat: