IPOCRIZIE LA PARLAMENTUL EUROPEAN

AUTORUL CELEBRULUI RAPORT MATIĆ CARE TRATEAZĂ „SĂNĂTATEA SEXUALĂ A FEMEILOR” DIN UE ESTE UN APĂRĂTOR AL ORGANIZAȚIEI FASCISTE USTAȘA, CARE A ORGANIZAT POGROMURI ÎMPOTRIVA SÂRBILOR: ROBOȚELUL NEOMARXIST PREDRAG FRED MATIĆ A DECLARAT ÎN PARLAMENTUL CROAT CĂ „SÂRBII NU AU FOST MĂCELĂRIȚI DEGEABA”
CV-ul lu Matić la Parlamentul European, sublim dar care lipsește cu desăvârșire

03/10/2021| Traian Horia

În iunie 2021, Parlamentul European vota Raportul „Matić (cu 378 de voturi ”pentru”, inclusiv ale lui Dacian Cioloș și coledzilor săi cripto-marxiști) și cu 255 de voturi ”împotrivă”, în timp ce 42 de europarlamentari s-au abținut. Era celebrul raport confirmat de „progresiști” prin care legislativul European constata că ”bărbații pot naște”, respectiv care se ocupa cu „sănătatea sexuală a femeilor”, cu insistență pe avort și pe finanțarea lui de la bugetele statelor: posibil, fiindcă ONG-urile de peste Ocean care finanțaseră campaniile pro-avort ajunseseră la fundul sacului. Cine era, însă, Raportorul? Roboțelul neomarxist Predrag Matić (Partidul Social Democrat) este cel care, într-un veritabil „discurs al urii” din plenul Parlamentului Croației, a luat apărarea Ustașilor, o organizație fascistă, acuzată de organizarea unor pogromuri împotriva sârbilor: altfel spus, un personaj controversat, care nu are nici măcar CV-ul afișat pe site-ul Parlamentului European și care pretențios a fost delegat de „progresiști” să se ocupe de „sănătatea reproductivă” a femeilor din UE, era și pavăză pentru „echipe ale morții” din țara sa natală. Este de menționat că organizația Ustașa a început din anii ’90 revenirea din exil în țara-mamă și că, pe alocuri, a fost semnalată o coabitare strânsă cu elemente radicale din Biserica Catolică locală.

Predrag Matić, care i-a sugerat în 2021 lui Dacian Cioloș „bărbații pot naște”, declara rușinos în 2017 „sârbii nu au fost măcelăriți degeaba”

Pe 27 Oct. 2021, se vor împlini 4 ani

… de când Predrag Matić lua cuvântul în Parlamentul croat și susținea cu aere de doctor în Istorie că „(ustașii, n.n.) nu i-au măcelărit pe sârbi degeaba”. Cinic vorbind, acestui europarlamentar cu aroganțe de derbedeu politic i s-a încredințat ulterior, în iunie 2021, redactarea „științifică” a unui „raport despre sănătatea reproductivă” a femeilor din UE. În sesiunea din oct. 2017, Matić a insistat agresiv și incredibil că „dacă ei (ustașii, n.n.) se numesc fasciști, atunci nu lăsăm pe nimeni să o pună la îndoială după 75 de ani”, respectiv că „ustașii nu trebuie insultați” și că „ei (ustașii, n.n.) sunt ai noștri, așa cum sunt”. Discursul venea, potrivit propriilor afirmații, „după două zile de nesomn” (sic!, n.n.) și după o declarație a unui înalt reprezentant al Bisericii Catolice, episcopul Vlade Kosic, care afirmase că „ustașii nu au fost fasciști”.

O sursă de informații apropiată „progresismului”

… cum este site-ul wikipedia arată că Ustașa (în traducere liberă „răsculat”) a fost mișcare naționalistă, teroristă și separatistă croată înființată în 1929 de avocatul Ante Pavelić, cu puțin timp înainte de instaurarea de către regele Alexandru I în Iugoslavia a unui regim forte, ce accentua dominația sârbă. Numele original al organizației a apărut în aprilie 1931 ca Ustaša – Hrvatska Revolucionarna Organizacija sau UHRO (Ustașa – Organizația Revoluționară Croată), în 1933 a fost redenumit Ustaša – Hrvatski Pokret Revolucionarni (Ustaša – Mișcarea Revoluționară Croată). Numele ustașilor este asociat cu pogromuri organizate împotriva comunităților de sârbi, fapt despre care Matić nu a suflat nimic. Mai mult, organizația a fost una profund antisemită și rasistă, cu acțiuni împotriva comunităților de evrei și țigani și nu a existat nimeni în Parlamentul Croat care să îi reîmprospăteze memoria parlamentarului Matić ajuns Raportor la Parlamentul European. Aceeași sursă precizează că „după 1990, ideologia ustașă și simbolistica ei au suferit o reabilitare sub (președintele, n.n.) Franjo Tuđman. Reapariția simbolurilor fasciste din timpului ustașilor (de exemplu, stema cu tabla de șah pe un câmp alb adoptat în decembrie 1990, exact ca steagul Statului Independent al Croației (SIC) din 1941-1945) a echivalat pentru mulți sârbi cu zvastica nazistă (…) Străzile din Croația au căpătat denumiri ustașe și aproximativ 3.000 monumente comemorative ale luptei antifasciste și ale victimelor ucise de ustași au fost deteriorate sau distruse”.

Liderul ustașilor croați, Ante Pavelić, executând salutul nazist (sursa CEU.EDU)

Predrag Fred Matić nu este singurul roboțel

… dăruit de Croația agendei neomarxiste de la Bruxelles. Presa independentă a relatat în apr. 2018, că actualul președinte al comisiei GRECO, croatul Marin Mrčela cerea din 2009 „reducerea imunității” pe investigațiile de corupție dar și o Anti-corupție alături de fundațiile sorosiste (sic!, n.n.). Același magistrat Mrčela este cel care a „pedepsit” asasinarea a 28 de persoane cu aprox. 5 ani de închisoare: mai precis, în iunie 2008, la capătul unui proces de un an care a implicat și Tribunalul pentru Fosta Iugoslavie, actualul șef GRECO Mrčela achita de crime de război pe albanezul Rahim Ademi și condamna pe croatul Mirko Norac la o pedeapsă de 7 ani de închisoare pentru aceeași infracțiune.

Un alt cetățean croat influent, atașat agendei „progresiste” din Bruxelles: Marin Mrčela (încercuit) sursa imagine GRECO

Sentința ridica proteste și controverse

… în contextul în care cei doi fuseseră deja puși sub acuzare de Tribunalul Internațional pentru Crime de Război și predați ulterior instanței croate. Pe legislația croată, Norac se putea elibera la ispășirea a două treimi din pedeapsă așa încât pedeapsa reală a militarului croat a fost mai mică de 5 ani. Cei doi fuseseră trimiși în judecată, în așa-numitul dosar „Punga” Medack– o zonă unde 28 de sârbi (dintre care 23 civili) au fost torturați și asasinați în 1993, de trupele croate conduse de ofițerii Ademi-Norac. La cealaltă extremă, în septembrie 2017, un fost lider paramilitar sârb, Dragan Vasiljkovic, era condamnat la 15 ani închisoare după ce a fost găsit vinovat de moartea a 2 civili și de organizarea unor acte de tortură.

O judecată marca Marin Mrčela, actualul președinte GRECO: scoaterea „totală” a unui ofițer din culpă într-un caz de asasinat multiplu, fiindcă acuzatul avea… autoritate „redusă” asupra soldaților

În justificarea sentinței

… magistratul Mrčela invoca „autoritatea redusă” asupra trupelor a albanezului Ademi pentru achitarea sa: altfel spus, pe dreptul penal folosit, o activitate „redusă” poate provoca „lipsa totală a culpei” și nu „o culpă redusă”. În cazul lui Mirko Norac, acesta a fost condamnat pentru că „nu s-a opus soldaților” la organizarea actelor de tortură și a asasinatelor. Este de menționat faptul că, potrivit procurorilor de la Haga, la dosarul lui Norac exista informația de circumstanță agravantă, că a incendiat o femeie de vie și a profanat un cadavru.

Publicat de Blogul jurnalistului Traian Horia

Jurnalism de cursă lungă. Pentru vremuri ciudate.

Un gând despre „IPOCRIZIE LA PARLAMENTUL EUROPEAN

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: