ESTETICA NOULUI MARXISM

PREMIERUL SLOVEN JANEZ JANŠA ALINIAZĂ ROBOȚEI NEOMARXIȘTI: L-A AȘEZAT PE MARK RUTTE (OLANDA) LÂNGĂ DACIAN CIOLOȘ (ROMÂNIA)
Premierul Sloveniei , Janez Janša(foto), îl așează pe cel al Olandei acolo unde îi este locul: la „masa tăcerii”

16/10/2021| Traian Horia
O știre recentă de pe agenția Reuters dezvăluie că a reînviat moda cripto-bolșevică a controlului „statului de drept” în UE: mai precis, Bruxelles își trimite comisarii- roboței neomarxiști în state neoficial cunoscute ca „neascultătoare”, ca să evalueze „libertatea presei” și „lupta anti-corupție” (sic!, n.n.).

Diferența de salarii între Slovenia lui Janša și România lui Cioloș

Reamintim că așa a început Statul Paralel și în România– cu „libertatea presei”(și a apărut Divizia Presă, care îți va lăuda azi toți idioții utili ai Noului Marxism) și cu „lupta anti-corupție” (și a apărut Binomul SRI- DNA, o colaborare toxică pe dosarele penale a procurorilor cu ofițerii de informații, desființată de Curtea Constituțională, dar rămasă ulterior nesancționată în Justiție). Uniunea Europeană a trimis de data aceasta un „control” în Slovenia: opt europarlamentari, specialiști în „anti-corupție”, adică în nimic. Slovenia este o țară- ceasornic elvețian: curată, cu o bună reputație, fără jurnaliști asasinați, cu un salariu mediu decent, cu o democrație puternică și o reacție eficientă la pandemia Noul Coronavirus. Ce căutau, totuși, roboțeii- controlor trimiși de Bruxelles în Slovenia? Era desigur un mister, cu răspuns cunoscut asta doar cei care i-au păpușărit pe „controlori”.

Mark Rutte (sursa magne vvnpr)


„Cine sunteți voi? Ce căutați aici? De câte ori ați vizitat Franța , Germania sau Olanda?” i-a interpelat pe bună dreptate premierul sloven Janez Janša pe înalții funcționari ai UE, sosiți intempestiv la el în casă. Întrebarea era de bun-simț, fiindcă Uniunea Europeană etalează de ani de zile o problemă discrminatorie mare: „inspectorii” vizează doar state mici, din Est, nu și pe mogulii marilor donatori din Franța sau Germania, fapt ce sugerează slugărnicie dar și o „Europă cu două viteze”.

Ziaristul olandez împușcat Peter de Vries (sursa imagine man.nl)


„Ca să nu uităm. Cel mai recent, a fost ucis un jurnalist în Olanda”, a mai adăugat premierul sloven Janez Janša, un comentariu care a căzut ca o palmă peste obrazul Olandei: prim-ministrul olandez, Mark Rutte, din galeria marilor mediocrități produse de neomarxism în Europa, a înaintat ambasadei Sloveniei „un protest în cei mai puternici termeni posibili”. Janez Janša i-a răspuns ironic să nu-și mai „piardă vremea cu ambasade și cu libertatea presei din Slovenia” și că ar face mai bine să-și protejeze jurnaliștii împotriva atacurilor. Politicianul sloven făcea referire la cazul Peter de Vries, ziarist olandez de investigație, împușcat în iulie 2021 în plină stradă, într-o poveste cu conexiuni ce duc spre lumea interlopă. Tot ce a reușit premierul controversat al Olandei, Rutte, să pronunțe la momentul anunțării asasinatului a fost faptul că „de Vries a fost un om neînfricat”. Standardele de la Bruxelles par, însă, curioase: Olanda are jurnaliști împușcați în stradă, dar „protecția presei” e „verificată” de UE în Slovenia.

Premierul Janez Janša avusese

… în trecut o confruntare sonoră inclusiv cu Dacian Cioloș, roboțelul neomarxist oferit Bruxelles-ului de România. ȘTIRI CIUDATE a dezvăluit că, în martie 2021, Cioloș (USR-PLUS), fost ușier de lux al președintelui francez Emmanuel Macron la grupul parlamentar european Renew Europe, a avut o confruntare severă la Parlamentul European cu premierul sloven Janša, fost dizident și adversar deschis al fostului regim comunist Iugoslav: se ajunsese că un personaj obscur (Cioloș) despre care presa a dezvăluit că a păzit-o pe dizidenta Doina Cornea ca soldățel în trupele de Securitate pe vremea regimului totalitar Nicolae Ceaușescu, își aroga acum libertatea unui limbaj agresiv și a unei atitudini sfidătoare în „comunicarea” cu un autentic anti-comunist: Janez Janša a fost supravegheat, urmărit, arestat, închis de aparatul represiv comunist ex-iugoslav.

Dacian Cioloș, fostul soldat de Securitate care o păzea la domiciliu pe dizidenta Doina Cornea, este azi „campionul democrației”

La vremea aceea, euro-parlamentarul

Dacian Cioloș agita aceeași marotă a „libertății presei”, fără să fie clar dacă, în marea sa obediență pentru „elitele” din Bruxelles, se referea tocmai la acea presă deposedată de independență editorială și ajunsă simplă propagandă neo-marxistă. În general, nu ar fi fost deloc rău ca actualul candidat la funcția de premier în România și fost soldat-securist cu petlițe albastre Dacian Cioloș să își regăsească o decență a discursului și atitudinii în relație cu un premier sloven care a luptat efectiv pentru înlăturarea comunismului din Europa. Eventual, nu este prea târziu ca el, Cioloș, să conștientizeze faptul că lupta lui Janša și a altor oameni curajoși i-au oferit și lui, și lui Rutte, un job în Europa. Ca și premier (din noiembrie 2015 până în ianuarie 2017), Cioloș a fost doar o mediocritate politică, iar guvernul său, supranumit Guvernul Soros, a lăsat să lucreze nestingherit un sistem Paralel în Justiție care produce efecte nefaste și în prezent.

Publicat de Blogul jurnalistului Traian Horia

Jurnalism de cursă lungă. Pentru vremuri ciudate.

%d blogeri au apreciat: