TERORISTUL ERA DIN „NEAM ALES”

ASASINUL PARLAMENTARULUI BRITANIC AMESS PROVENEA DIN CERCURI ÎNALTE: TATĂL SĂU A FOST CONSILIER AL PRIM-MINISTRULUI SOMALEZ
Sursa imagini BBC

18/10/2021| Traian Horia✎
Ali Harbi Ali, identificat ca teroristul islamist care a organizat asasinarea parlamentarului britanic Sir David Amess este fiul unui fost consilier al prim-ministrului Somaliei, au anunțat surse din poliția britanică reluate de presa locală. Tatăl jihadistului, Harbi Ali Kullane, a fost un consilier pentru guvernul somalez și s-a declarat „traumatizat” de implicarea fiului într-un act terorist. Ali Harbi provine din emigrația somaleză în Marea Britanie, dar este neclar dacă s-a născut în Insulă. Individul a fost arestat pe legislația anti-teroristă după ce l-a înjunghiat de 17 ori pe parlamentarul Conservator David Amess într-o biserică (Belfairs) a cultului Metodist din Leigh-on-Sea.

Amess a fost parlamentar din 1983, a fost un Catolic practicant și a fost un adversar înverșunat al legalizării avortului, dar și un promotor al protecției animalelor. Moartea unui reprezentant al națiunii britanice este un fapt îngrijorător în sine, echivalat de opinia publică unui atac direct asupra democrației.

Fenomenul terorismului produce din nou efecte în plan politic: Guvernul britanic a anunțat că lucrează la revizuirea sistemului de protecție a parlamentarilor aflați în teritoriu, pentru întâlniri cu alegătorii. În urmă cu 30 de ani, polițiștii britanici umblau neînarmați pe stradă, iar aleșii națiunii nu aveau rețineri în a se plimba fără protecție în spații publice. În prezent, există însă percepția că democrația este asediată de extremism și de discursuri ale urii chiar și în interiorul tolerantei societăți britanice.

Publicat de Blogul jurnalistului Traian Horia

Jurnalism de cursă lungă. Pentru vremuri ciudate.

%d blogeri au apreciat: