DON’T YOU MESS WITH MIKE

FOST SECRETAR DE STAT PENTRU JOE BIDEN: „NU ESTE AMERICA PE CARE O ȘTIAM”

24/10/2021| Traian Horia
Intervievat la CBN News, fostul secretar de stat american Mike Pompeo și-a exprimat îngrijorarea asupra vulnerabilității copiilor americani la noile „ideologii” promovate în prezent, respectiv asupra încercărilor agresive de implementare în sistemul de învățământ american a unei așa-numite teorii „a raselor”, care i-ar profila rasial pe cetățenii americani și care ar profila Statele Unite ca stat construit și funcțional pe fundamente „rasiste”. Ironic, alienarea respectivă- considerată de analiști Republicani ca fiind un diviziv „discurs al urii” produs de stânga „neoliberală” și care este susținută financiar- propagandistic prin cluburi neomarxiste din New York, respectiv prin mass-media controlată (gen canalul de televiziune CNN)- este emanată într-o țară care a avut opt ani un președinte afro-american numit Barack Obama. Într-un mesaj adresat practic actualei administrații Joe Biden, Pompeo a sugerat că lipsa de reacție împotriva unei teorii care profilează indivizii discriminatoriu în funcție de culoarea pielii, este un pericol nu doar pentru America tradițională (cea care a dezvoltat celebrul concept al „visului american”) dar pentru înseși existența Republicii. Intuitiv, astfel de desfășurări sunt îngrijorătoare nu doar pentru societatea americană, dar și pentru partenerii SUA, care sunt expuși rețelelor de ONGuri „exportatoare” de ideologie. Altfel spus, după marxism-leninismul de factură sovietică doborât de națiuni în 1990, Estul și Centrul Europei se pomenesc în prezent confruntate cu un val al „neo-bolșevismului nord-american. Redăm în continuare un fragment relevant din interviul acordat de Mike Pompeo.
Reporter: Ați fost director al CIA și Secretar de stat. Ce anume nu vă lasă să dormiți noaptea?
Mike Pompeo:
Cel mai mult, nu mă lasă să dorm faptul că îi învățăm pe copii la școală lucruri atât de deconectate de tradiția americană și acest lucru este de neimaginat pentru mine. Avem profesori care vor să-i învețe pe copiii noștri că națiunea noastră a fost fondată pe o idee rasistă. Ei vor să le spună copiilor că din cauza rasei lor, unii ar putea fi puternici și alții victime. Aceasta nu este America pe care o știam, despre care am citit, nu are nimic de-a face cu tradiția americană. Noi am avut un fundament nobil, suntem cea mai specială națiune din istoria civilizațiilor. Dacă refuzăm să-i învățăm pe copii acest lucru, republica noastră este în pericol.

Publicat de Blogul jurnalistului Traian Horia

Jurnalism de cursă lungă. Pentru vremuri ciudate.

Un gând despre „DON’T YOU MESS WITH MIKE

  1. Nimic din ceea ce știam nu mai exista. Lumea s-a schimbat, se schimba radical si din pacate, nu în bine. Nu se tot vorbește de „marea resetare”? Nu sunt doar vorbe în vânt.

    Apreciază

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: