S-A SPART GHEAȚA

PUBLICAȚIA „ȘTIRI CIUDATE”, CENZURATĂ PE REȚEAUA TIK-TOK: A FOST ȘTERS FILMUL ÎN CARE O NEMȚEANCĂ ÎNTREBA „DE CE M-AM VACCINAT ATÂT TIMP CÂT LOCUL MEU DE MUNCĂ ESTE ASTĂZI ÎNCHIS?”

25/10/2021| ȘTIRI CIUDATE
Rețeaua de socializare Tik-Tok a șters o filmare postată pe contul publicației noastre dar a eșuat să explice motivul. În cel mai pur stil „Facebook”, cenzorii de la TikTok s-au limitat să ne transmită laconic că „au fost încălcate regulile comunității” (sic!, n.n.). Filmul conținea opiniile exprimate neaoș ale unei femei din județul Neamț, care fusese trimisă acasă de conducătorul locului de muncă deși era vaccinată și care participase în aceeași zi la funeraliile unui tânăr decedat ulterior administrării unui vaccin Johnson& Johnson.

Extrem de critică la adresa „cioclului apocaliptic” Arafat, nemțeanca postase inițial respectivul video pe rețeaua Facebook și fusese preluată rapid pe alte platforme. ȘTIRI CIUDATE a contestat decizia site-ului și filmul a fost republicat, dar după două ore, TikTok a revenit și l-a șters din nou: de data aceasta, definitiv. ȘTIRI CIUDATE va transmite un protest oficial și va solicita clarificări, cu atât mai mult cu cât filmul este menținut în prezent de alte rețele de socializare.

Publicat de Blogul jurnalistului Traian Horia

Jurnalism de cursă lungă. Pentru vremuri ciudate.

Un gând despre „S-A SPART GHEAȚA

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: