FAKE NEWS CU PAPILLON

PUBLICAȚIA BRITANICĂ „THE GUARDIAN” „INVESTIGHEAZĂ” DIN NOU UN SUBIECT CARE NU EXISTĂ: SUPERMARKET-URILE GOLITE DE ALIMENTE DIN REGATUL UNIT
Cu două poze și oleacă de social-media, The Guardian creazăspectrul foametei

27/10/2021 | Traian Horia

În martie 2021, publicația ȘTIRI CIUDATE semnala o dezinformare majoră, găzduită în mass-media dâmbovițeană și având ca sursă neobositul activist britanic multinațional al neomarxismului care este ziarul „The Guardian”: la acel moment, „surse” nenominalizate informaseră ziarul britanic „The Observer” (sic!, n.n.), care informase „The Guardian” (preluat la rândul său de fătucile copy-paste din București) despre un subiect decedat înainte de a se naște: o presupusă criză alimentară în supermarketurile din Marea Britanie. În Octombrie 2021, „The Guardian” a revenit pe același subiect, a prezentat fotografiile unor rafturi goale de supermarket (preluate eventual de pe social-media) decorate cu ilustrații de legume și fructe (sic!, n.n.) și a proclamat din nou existența unei „crize”. Cine este familiarizat cu propaganda constant „progresistă”, anti- Conservatoare și anti- Brexit de la „The Guardian”, ar putea înțelege deplin că acest subiect care nu există se adaugă altor subiecte neverificate în viața reală, dar folosite de publicație împotriva guvernului Conservator al lui Boris Johnson și împotriva înfăptuirii Brexit-ului. Mesajul criptat sosit de la „The Guardian” prin această „investigație” ar fi: „Britanici, nu ați ascultat, iar acum vedeți cum Brexit aduce probleme mari țării voastre. Britanici, omul care a completat Brexit-ul, Boris Johnson, nu poate rezolva aceste probleme”.


Cotidianul de orientare neomarxistă are o insistență bolnăvicioasă în a prezenta Marea Britanie ca „țară a crizelor alimentare” post- Brexit, dar aceste știri „fake-news” umblă cu burta lipită de șira spinării, iar acuratețea lor este lihnită de foame.

Cititorii „fascinați” de un subiect care nu există: în lumea reală există mâncarea din supermarket, iar în lumea virtuală există doar pozele din The Guardian

Ultimul trend în materie de „criză a mâncării” în sumarul de știri de la „The Guardian” atinge un apogeu al ridicolului: în Octombrie 2021, publicația a prezentat fotografiile unor rafturi goale de supermarket (preluate eventual de pe social-media) decorate cu ilustrații de legume și fructe (sic!, n.n.) și a proclamat existența unei „crize”, determinată de o aprovizionare deficitară: știrea a fost preluată inclusiv de instituții media copy-paste de la București care, în necunoștință de cauză, i-au dat pe alocuri dimensiuni apocaliptice. În definitiv, cine era familiarizat cu propaganda constant „progresistă”, anti- Conservatoare și anti- Brexit de la „The Guardian”, ar fi putut înțelege deplin că acest subiect care nu există se adaugă altor subiecte neverificate în viața reală, dar care în realitate sunt ridicate de publicație împotriva guvernului Conservator al lui Boris Johnoson și împotriva Brexit-ului.

Un supermarket britanic, în curs de golire de produse alimentare (sursa imagine ȘTIRI CIUDATE)

În fapt, ambele elemente trebuie să confirme o teorie populară în redacția ziarului (și care este furnizată desigur de o „agendă” a unor cluburi globaliste) potrivit căreia ieșirea Regatului Unit din componența Uniunii Europene va produce „neajunsuri majore” economiei și nivelului de trai britanice. Ori, de la momentul desprinderii țării din blocul european, niciunul dintre aceste „mari neajunsuri” nu este vizibil.

Presa din România anunță „criza” din Marea Britanie, „descoperită” de The Guardian

Reamintim că în martie 2021, publicația ȘTIRI CIUDATE semnalase o dezinformare majoră cvasi-identică, găzduită în mass-media dâmbovițeană pe același subiect și având ca sursă tot „The Guardian”: la acel moment, ziarul nu folosise social-media pentru „documentarea” unei „crize alimentare” în Regatul britanic, ci informații furnizate (din surse anonime!) de o altă publicație, numită „The Observer”. Pe scurt, „sursele” nenominalizate informaseră „The Observer” (sic!, n.n.), care informase „The Guardian”, iar la urmă de tot, sosiseră fătucile copy-paste de la București care preluaseră un subiect decedat înainte de a se naște: era aceeași piesă, dar cu păpuși diferite.

Martie 2021– ȘTIRI CIUDATE comentează o dezinformare similară celei din Octombrie 2021, publicată de The Guardian

Deși supermarketurile britanice nu fuseseră „goale” niciodată după Brexit (sau „în pericol” de a fi golite de produse alimentare) oficiosul neomarxist citase dintr-un articol al ziarului de duminică „The Observer”, „completase” articolul cu imaginea unor rafturi goale dintr-un magazin nord-irlandez și luase decizia că „exista” o criză alimentară în Marea Britanie: intuitiv, în numele unei agende politice anti- Boris Johnson, jurnaliștii puneau sub semnul întrebării, deontologia a două instituții de presă.

Guvernul premierului Boris Johnson, ținta favorită a activiștilor de la The Guardian dincolo de „crizele alimentare” britanice (sursa imagine politico.eu)

Dealtfel, pentru temperarea susținerilor fanteziste din „The Guardian” (o gazetă despre care este nu este clar astăzi dacă mai aparține unui interes britanic sau unuia globalist), în martie 2021 ȘTIRI CIUDATE precizase că rafturile supermarketurilor erau pline de produse alimentare și că exista, vizibil, o diferență comparativ cu perioada premergătoare Brexit: mai precis, produsele din UE nu mai erau preponderente și apăruseră mărci din Africa, Asia sau țări-partener din Commonwealth. Fără îndoială, dacă respectiva campanie de „investigații” de la „The Guardian” va mai identifica multe „crize alimentare” apărute pe mandatul lui Boris Johnson, va rezulta pentru cititori că Marea Britanie este de fapt doar o zonă semi-deșertică, plată, cu mult nisip și fără pâine: va deveni foarte posibil, așadar, ca „The Guardian” să solicite oficial schimbarea manualului de Geografie din școli.

Publicat de Blogul jurnalistului Traian Horia

Jurnalism de cursă lungă. Pentru vremuri ciudate.

%d blogeri au apreciat: