AURESCU NU SE PLICTISEȘTE

ISRAEL DECLARĂ 6 ONG-URI PALESTINIENE CA PARTE A UNEI REȚELE DE SPRIJIN A TERORISMULUI ȘI TRIMITE EUROPENILOR DOSARUL CAZULUI: CE-AR PUTEA SĂ RĂSPUNDĂ MINISTRUL „GLOBALIST” DE EXTERNE BOGDAN AURESCU?
22 oct. 2021: Israel desemnează șase organizații non-guvernamentale ca făcând parte dintr-o rețea de sprijin a grupului terorist PFLP

16/11/2021| Traian Horia✎
În mai 2021, Israel trimitea reprezentanților statelor europene, un dosar clasificat de 74 pagini, pregătit de serviciul special Shin Bet, în care era menționat faptul că mai multe ONG-uri „umanitare” sunt constituite într-o rețea de sprijin a Frontului Popular pentru Eliberarea Palestinei ( PFLP, Popular Front for the Liberation of Palestine), desemnat ca fiind organizație teroristă în Statele Unite, Uniunea Europeană și Canada. Scopul demersului era evident: statul evreu dorea interzicerea accesului la finanțări pentru aceste ONG-uri acuzate că foloseau fonduri europene pentru alimentarea urii, dar care agitau oficial mesaje ale păcii. Este greu de presupus ce fel de răspuns va oferi România mesajului din Israel, exceptând politețurile diplomatice: probabilitatea ca România să fi finanțat direct vreuna dintre cele șase entități non-guvernamentale din Palestina este foarte mică. O parte dintre aceste ONG-uri au desfășurat, însă, în trecut proiecte comune cu Agenția pentru Refugiați Palestinieni UNRWA, care a beneficiat de donații generoase ale României. Nu este nimic întâmplător: UNRWA este o organizație stufoasă, influentă local și regional, cu multe ramificații, care oferă servicii din domeniul Sănătății în Teritoriile Palestiniene, care are centre în Iordania, Liban, Siria, Gaza și West Bank, și care după 1991 a desfășurat chiar și vaste programe de microfinanțare și microîntreprinderi (necomercial) cu zeci de mii de clienți. UE este unul dintre donatorii săi importanți și este de menționat, în acest context, că pe 4 aprilie 2021, în capitala Iordaniei (Amman), o delegație a României- care includea două dintre mediocritățile guvernului Florin Vasile Cîțu și anume Raed Arafat (secretar de Stat la MAI, supranumit „cioclul apocaliptic”) și Bogdan Aurescu (ministru de Externe zis- simplu și firesc- „Trabuc”)- perfectau cu Agenția ONU pentru Refugiații din Palestina o înțelegere de finanțare pentru suma de 150000 euro.


Pe 22 oct.2021, ministerul Apărării din Israel, prin Biroul Național pentru Combaterea Terorismului (NBCTF), a anunțat numele a șase ONG-uri desemnate ca fiind grupuri teroriste: Defence for Children International-Palestine (DCI-P, în Geneva- Elveția), Union of Agricultural Work Committees (UAWC), Al-Haq Law in the Service of Man (Al Haq), Addameer Prisoner Support and Human Rights Association (Addameer), Union of Palestinian Women’s Committees (UPWC) și Bisan Center for Research and Development (Bisan), care se adăugau grupului Health Workers Committee (HWC). Toate aceste entități au fost incluse în „lista terorii” pentru că operau în beneficiul și în strânsă legătură cu Popular Front for the Liberation of Palestine (Frontul Popular pentru Eliberarea Palestinei, PFLP) desemnat ca fiind organizație teroristă în Statele Unite, Uniunea Europeană și Canada. Israel a anunțat că ONG-urile respective au deturnat sponsorizări umanitare de la donatori Europeni spre PFLP și s-au implicat în recrutarea de membri pentru organizația teroristă, oferindu-și inclusiv sediile pentru organizarea de întâlniri ale diverselor celule operative. Serviciile speciale din Israel au identificat practic donații importante care au fost canalizate spre entitățile palestinene desemnate ca teroriste dinspre Belgia, Norvegia, Suedia, Spania, Franța, Olanda, Germania, Uniunea Europeană: altfel spus, zona „political correctness” a Europei finanța indirect ura, o societate civilă manevrată politic de radicalism și un conflict fără sfârșit în Orientul Mjlociu. În listă mai apar donatori din Statele Unite (fundația- fanion sorosistă Open Society Foundations- OSF și Rockefeller Brothers Fund- RBF), dar și din Canada.

Presa internațională de orientare neomarxistă a încercat să minimalizeze importanța demersului guvernului israelian, susținând că dosarul Shin Bet se bazează în principal pe două declarații ale unor contabili. Din multe puncte de vedere, este greu de crezut, însă, că Israel ar fi prezentat guvernelor europene toate probele deținute în acest dosar, iar reticența părții israeliene poate decurge din motive care țin de recrudescența antisemitismului în spațiul UE (prin „ignorarea binevoitoare” a fenomenului de către unele guverne, un exemplu fiind Germania), respectiv din motive care țin de implicarea efectivă a respectivelor guverne în combaterea finanțării terorismului și spălării banilor: altfel spus, Israel așteaptă o minimă mobilizare a UE în investigarea unui fenomen periculos pentru tratativele de pace între israelieni și palestinieni și care se referă la conexiunile unor grupuri „umanitare” cu circuitul financiar al unor extremiști ce se opun păcii. Potrivit presei israeliene, dovezile complete ale cazului au ajuns în schimb în Statele Unite, la Casa Albă, printr-o delegație formată din ministrul Apărării israeliene (Benny Gantz) și ofițeri ai Shin Bet. Lamentabil, presa a prezentat ulterior cazul unor state europene (precum Belgia, Olanda sau Irlanda) care, deși au la dispoziție servicii, parteneriate, finanțări, logistică și bază de date, au cerut Israelului „mai multe probe” în dosarul finanțării PFLP.

4 apr. 2021: România donează 150000 euro pentru un UNRWA acuzat că a găzduit acțiuni antisemitice: de la stânga la dreapta, Marta Lorenzo (UNRWA), Leni Stenseth (UNRWA Iordania), Bogdan Aurescu, Raed Arafat, Lazăr Comănescu (ambasadorul României în Iordania)

Pe 14 mai 2021, publicația noastră dezvăluia că în aprilie a.c., ministrul-nabab de Externe Bogdan Aurescu, în prezența lui Raed Arafat, organiza în Iordania o linie de finanțare de 150000 euro în favoarea Agenției ONU pentru Ajutorare și Lucrări pentru Refugiații Palestinieni (UNRWA), cu puțin timp înainte ca Parlamentul European (pe 28 aprilie) să acuze incitarea la ură și violență promovate în școlile palestiniene de UNRWA- o structură cunoscută pentru puseurile antisemite. Întâlnirea de la Amman se consuma într-un context nebulos, în care Agenția de securitate israeliană Shin Bet avertizase încă din ianuarie că fonduri de ajutorare sosite dinspre Europa fuseseră deturnate spre grupuri extremiste palestiniene, în timp ce UNRWA fusese acuzată repetat în trecut, de menținerea unei atmosfere antisemite în școlile palestiniene pe care le susținea. Desigur, întrebarea care se impunea ar fi fost „Nu știa Aurescu ce finanțează din banii României?”, mai ales că această precipitare ar fi putut să nu fie percepută ca un gest prietenesc de către Israel. Este îndoielnic că vizita duetului Aurescu-Arafat la Amman a fost bine pregătită informativ și că a fost planificată într-un moment bine ales, cu un MAE care nu reușește nici azi să se debaraseze de imaginea de structură decorativă: toate acestea precauții diplomatice ar fi fost esențiale în cazul misterioasei și precipitatei vizite în capitala Iordaniei, cu atât mai mult cu cât fiecare euro oferit de România trebuie justificat că servește intereselor umanității și țării, și nu urii sau dezbinărilor.

Publicitate

Publicat de Blogul jurnalistului Traian Horia

Jurnalism de cursă lungă. Pentru vremuri ciudate.

%d blogeri au apreciat: