„CORECTITUDINEA POLITICĂ”, PE FĂRAȘ LA LONDRA

MAREA BRITANIE VREA SĂ-ȘI SCAPE MAGISTRAȚII DE DECIZIILE JUDECĂTORILOR „PROGRESIȘTI” AI CURȚILOR EUROPENE, ÎN TIMP CE CJUE DESFIINȚEAZĂ, PRNTR-O SENTINȚĂ HALUCINANTĂ, SUVERANITATEA STATELOR MEMBRE ALE UNIUNII EUROPENE
Dominic Raab (sursa imagine ITV)

24/12/2021| Traian Horia
Secretarul de stat pentru Justiție al guvernului britanic, Dominic Rennie Raab, va promova o inițiativă legislativă care dorește o revizuire în domeniul „drepturilor omului” (Human Rights Act) și care urmărește contracararea efectelor toxinei politice numită „corectitudinea politică”: mișcarea a stârnit opoziția grupurilor „societății civile” cu finanțare globalist- „progresistă” (precum Amnesty International), care o consideră inutilă. Raab urmează, însă, o strategie a guvernului Boris Johnson, cel care a definitivat Brexit-ul și care dorește în prezent securizarea frontierelor, respectiv consolidarea independenței țării sale față de Uniunea Europeană. Surse din aparatul de Justiție britanic au susținut în fața jurnaliștilor, că libertatea de exprimare și dezbaterea democratică au fost înlăturate „prin corectitudinea politică” și este, evident, în acest context, că există o stare de saturație a guvernanților britanici față de folosirea abuzivă a noțiunii de „drepturile omului” în îndeplinirea unei agende ideologice finanțată de cluburi globaliste: mai mult, este un fenomen care poate crea vulnerabilități în sistemul de securitate al țării prin slăbirea unor valori democratice.

Dominic Raab susține că noua lege vrea să „descurajeze cererile false privind drepturile omului” și că măsurile vor permite magistraților britanici să ignore hotărârile Curții europene pentru drepturilor omului (CEDO), în loc să le urmeze „orbește”. Guvernul britanic susține, de exemplu, că nu mai puțin de șapte din 10 contestații în Justiție la deportare reușite în domeniul drepturilor omului în Regat, au fost formulate de străini- autori ai unor infracțiuni, care au invocat un drept la viața de familie și au obținut rămânerea în Regat. De asemenea, britanicii au citat și câteva dintre interferențele „deloc binevenite” ale deciziilor Curților europene pentru Justiție, exemplificând cu lupta pentru drepturile de vot ale deținuților sau cerința ca poliția să emită notificări de „amenințare la adresa vieții” – cunoscute sub numele de „avertismente Osman”- pentru membrii bandelor de infractori. Raab dorește prin noua reformă în Justiție, reducerea „factorilor de atracție” pentru traficanții de oameni care aduc migranți ilegali peste Canalul Englez, în condiții riscante și cu sprijinul nemărturisit al Franței: în 2021, mai mult de 23000 de migranți ilegali au ajuns pe coasta britanică, pe filiere ale traficului european de carne vie care au centre în Franța și Bruxelles (Belgia)– capitala Uniunii Europene. Reamintim că ieșirea Regatului britanic de sub jurisdicția curți europene CJUE a fost evocată încă din 2018, de ex-premierul Theresa May.

În 2017, fostul premier britanic Theresa May evoca ieșirea țării sale de sub jurisdicția CJUE

Marea Britanie părăsește sentințele judecătorilor „progresiști” de la Strasbourg dar a anunțat că va rămâne atașată la valorile Convenției Europene pentru Drepturile Omului. În acest timp, CJUE a adoptat o decizie controversată, care permite oricărui judecător, de la nivel de judecătorie până la nivelul Înaltei Curți de Casație și Justiție, să nu țină seama de deciziile Curții Constituționale (CCR), respectiv ale instanțelor naționale de contencios constituțional, atunci când ei ar aprecia că acestea din urmă contravin dreptului UE: altfel spus, Curtea de Justiţie a UE neagă suveranitatea statelor membre. Decizia CJUE (președinții celor două Camere, Koen Lenaerts și Marc van der Woude), bine primită de magistrații haștag rezist cultivați în Sistemele judicare din unele state UE, este criticată ca fiind una extrem de politizată, deoarece va afecta acele state (precum Germania, România, Polonia sau Ungaria) unde Curțile Constituționale au decis superioritatea legii naționale asupra legii UE.

Publicat de Blogul jurnalistului Traian Horia

Jurnalism de cursă lungă. Pentru vremuri ciudate.