„ȘTIRI CIUDATE” CERE DEMISIA LUI ALEXANDRU MURARU

DEȘI PSD ROMÂNIA A FOST ANUNȚAT CA PARTE A UNEI REZOLUȚII ANTISEMITE NUMITĂ „BDS” DE CARE NU S-A DELIMITAT NICIODATĂ, „REPREZENTANTUL PENTRU COMBATEREA ANTISEMITISMULUI” MURARU NU A DECLANȘAT NICI PÂNĂ ÎN PREZENT O INVESTIGAȚIE: UN MOTIV NEDECLARAT AR FI CĂ O ASTFEL DE CERCETARE AR PUTEA AFECTA COALIȚIA PSD-PNL PATRONATĂ DE PREȘEDINTELE KLAUS IOHANNIS
Alexandru Muraru

14/01/2022| Traian Horia
În zilele de 26-27 iunie 2018, întrunit la Geneva sub auspiciile ONU, Consiliul Internaționalei Socialiste (IS), din care face parte și PSD România, adopta o rezoluție („Declaration on the Palestinian Question”) prin care chema la instaurarea așa-numitului BDS (Boycott, Divestment and Sanctions) ca instrument „de luptă” pentru izolarea internațională a Israelului. Mai mult, IS cerea Statelor Unite să își „reconsidere” poziția de „favorizare” a Israelului (sic!, n.n.). România nu a declanșat nici până în prezent, prin reprezentantul său pentru combaterea antisemitismului, deputatul liberal Alexandru Muraru, o investigație oficială a acestei anomalii antisemite (pe definiția dată de IHRA, 2016), cu toate că angajamentele și parteneriatul tradițional cu statul evreu i-ar fi impus-o. Rezoluția Internaționalei condamna acțiunile Israel la frontiera cu Gaza dar nu sufla nimic depre activitățile teroriste ale grupului radical islamist Hamas și la dreptul statului evreu de a se apăra împotriva atacurilor. Muraru tace pe acest caz pentru că are motive, legate de sănătatea Coaliției PSD- PNL.

Declarația de la Geneva care cerea izolarea internațională a Israelului

Consiliul este organ de conducere în IS, se întrunește de două ori pe an și reunește toate partidele membre, printre care Partidul Social-Democrat (PSD) România. Din 2018 și până în prezent, nu sunt cunoscute delimitări sau proteste oficiale ale PSD referitoare la emanarea respectivei rezoluții. Nu este cunoscut oficial nici măcar dacă PSD s-a implicat vreodată în acțiuni de blocare a produselor sau proiectelor israeliene: eventual, astfel de acțiuni pot fi facilitate simplu, sub oblăduirea unui guvern, prin multinaționale care rulează afaceri pe teritoriul României sau extern, cazul recent al producătorului de înghețată Ben & Jerry’s (care amenințase în iulie 2020 că va înceta vânzarea produselor în coloniile evreiești din Palestina) fiind de notorietate.

O listă parțială a membrilor Consiliului IS

Este de menționat că Partidul Laburist din Israel a anunțat părăsirea Internaționalei Socialiste după adoptarea rezoluției BDS: PSD, însă, nu a făcut-o. Între timp, România s-a pricopsit, prin hărnicia interesată a președintelui Klaus Iohannis, cu un funcționar superior cu atribuții delegate pe acest domeniu, dar cu un comportament de aflător în treabă, respectiv de idiot util al Cotrocenilor, numit Alexandru Muraru. Oficial, funcția parlamentarului PNL Muraru este mai lungă decât o zi de post: el a fost numit în 2021 ca Reprezentant Special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului şi Xenofobiei (sic!, n.n.). Neoficial, instituția lui Muraru apare a fi mai degrabă una cvasi- inutilă, care poate fi lesne folosită ca instrument politic: cea mai bună dovadă în acest sens este faptul că deputatul PNL Muraru nu s-a sesizat nici până în prezent pentru investigarea contextului în care PSD a fost conectat la o mișcare antisemită numită BDS, printr-un vehicul politic cu valențe de extremă stângă numit Internaționala Socialistă. PSD înseamnă oameni, resurse de toate tipurile, guverne, influență politică, iar Declarația de la Geneva, care punea România (prin PSD) într-o lumină proastă, cerea răspunsuri politice urgente. Care nu au mai sosit.

Entuziasm antisemit: România (prin PSD), nominalizată în presa internațională, ca fiind parte la Boicotul BDS anti- Israel

Evident, un motiv esențial al inactivității lui Muraru pe acest caz controversat este faptul că partidul său, PNL, se află în prezent, în aceeași coaliție de guvernare cu PSD și devine străveziu că în jocul politic, puterile bietului Muraru sunt limitate de ambițiile de „dirijor” ale șefului suprem, Klaus Iohannis: altfel spus, în viziunea regimului Iohannis, „antisemitismul”– ca subiect serios, poate fi subordonat unor jocuri politice meschine, iar dacă social-democrații au acceptat în trecut aderarea la un mesaj al urii în Geneva, o investigație în prezent pe antisemitism a partidului lui Marcel Ciolacu poate fi ignorată pentru că poate afecta Coaliția contra-naturii făurită cu trudă de Palatul Cotroceni. Promptitudinea Internaționalei Socialiste de a anunța decizii radicale anti-Israel luate în numele și cu știința membrilor săi cum era cazul PSD, a avut pentru cazul României un efect consistent: se știe, de exemplu, că după Declarația pro- BDS a Consiliului IS, ex-premierul israelian Beniamin Netanyahu și-a anulat vizita la București programată pentru august 2018 (pretextând oficial, alte „îndatoriri oficiale”) și, în plus, Comunicatul Consiliului, cu PSD printre membrii săi, a dezvăluit brusc o entitate extrem de ostilă pentru statul evreu, aflată deja într-un select „club anti-Israel”.

Consiliul socialist internaționalist care include PSD este de „progresiști” (se poate citi și „neo-marxiști”) și cere „activarea” generalizată a unui boicot anti-Israel

Liderul din România, Klaus Iohannis, era singurul șef de stat din Uniunea Europeană (UE) care fusese acuzat oficial și explicit de antisemitism: mai precis, în noiembrie 2018, ex-ministrul Ilan Laufer declara că refuzul președintelui României, Iohannis de a-l confirma titular pentru portofoliul Ministerului Dezvoltării era un act pur antisemit, cu atât mai mult cu cât șeful de stat nu catadicsise să-și motiveze refuzul. Iohannis, care patronase pentru „politica externă” a României mai multe acte de distanțare brutală față de Israel (menținerea, fără explicații, a unui post vacant de ambasador în Țara Sfântă între 2017-2020, împotrivirea la mutarea Ambasadei României în Israel la Ierusalim etc) răspunsese nervos dar vag, în clișee, fără a încerca să își clarifice foarte mult atitudinea pe un domeniu sensibil.

Ilan Laufer

La vremea aceea, cel refuzat de preşedintele Klaus Iohannis pentru funcţia de ministru al Dezvoltării, Ilan Laufer, declara misterios la sediul PSD, că şeful statului a contribuit la „sabotarea” şedinţei comune a guvernelor român şi israelian (dublată faptic, de vizita lui Netanbyahu) şi că Iohannis doreşte „legături doar cu Berlinul (Germania cancelarului Angela Merkel- n.n.)”. „Aşa cum se ştie, domnul Iohannis a refuzat şi a blocat numirea unui ambasador în Israel, dorind pe această cale să saboteze relaţia dintre România şi Israel. Totodată, vă pot spune că a contribuit inclusiv la sabotarea şedinţei de Guvern comune care trebuia să aibă loc între Romania şi Israel”, spusese textual Ilan Laufer în timpul unei conferinţe de presă, fără a adăuga amănunte.

Klaus Iohannis, „capul suprem”, inclusiv pentru Al. Muraru

S-a văzut ulterior că, deși membru al Internaționalei Socialiste era PSD, cel care avea un discurs mult mai apropiat de „viziunile” neomarxiste ale Internaționalei Socialiste era „liberalul” Klaus Iohannis: ca și președintele Internaționalei, grecul George Papandreu și Secretarul General al IS, Luis Ayala din Chile (foști apropiați ai lui Victor Ponta, descinși direct dintre roboțeii activați în garajele sorosiste), președintele Iohannis se declara public „multilateralist” (a se citi „globalist”) încă din 2017 și împărtășea aceleași „îngrijorări” ca și cei doi internaționaliști asupra scrântelilor globalismului sălbatic contemporan, respectiv împărtășea aceleași speranțe asupra expansiunii aceluași globalism. Revenind la Alexandru Muraru, care a fost numit ca Reprezentant Special al Guvernului pe 28 ianuarie 2021, de către Florin Cîţu, ȘTIRI CIUDATE cere actualului premier Nicolae Ciucă demiterea urgentă a lui Alexandru Muraru și înlocuirea sa cu un specialist independent, capabil să deruleze o investigație completă a relației PSD- BDS, intervenită pe filiera Internaționala Socialistă.

Publicat de Blogul jurnalistului Traian Horia

Jurnalism de cursă lungă. Pentru vremuri ciudate.

%d blogeri au apreciat: