DEZINFORMARE ÎN MAREA BRITANIE: PRESA „PROGRESISTĂ” ESTE ZELOASĂ ÎN RELATAREA ACȚIUNILOR GRUPURILOR DE LA „EXTREMĂ DREAPTĂ”, DAR TRECE SUB TĂCERE ACȚIUNILE „EXTREMEI STÂNGI”

09/02/2022| Traian Horia✎
Pe 10 nov. 2020, ambasadoarea Israelului la Londra, Tzipi Hotovely, era evacuată sub protecția poliției după ce un grup agresiv de „activiști”, membri și simpatizanți pro-palestinieni, o hărțuiseră și urmăriseră în campusul facultății London School of Economics (LSE): atacul fusese organizat după ce se aflase că demnitarul fusese invitat la o dezbatere studențească. Cel puțin un protestatar a încercat să spargă cordonul poliției, iar participanții au scandat „Israel este un stat terorist!”. Poliția nu a operat nicio arestare și nu au fost raportați răniți în incidente, iar presa neomarxistă locală a informat că protestatarii erau „studenți”.

Pe 8 fev. 2022, liderul Partidului Laburist britanic, Keir Starmer, era hărțuit, urmărit și evacuat sub protecția poliției după ce un grup agresiv de „activiști” anti-vaccinare obligatorie l-au încercuit la ieșirea din Parlament și i-au strigat „Trădătorule!”, reamintindu-i totodată de presupuse eșecuri din trecut, când Laburistul a fost Director în instituția Procurorului Public. Poliția a arestat două persoane, dar nu au fost raportați răniți în incidente. Presa neomarxistă locală a informat, de această dată, că protestatarii fuseseră „extremiști de dreapta”.

Altfel spus, în două incidente separate și cvasi-similare, consumate la Londra, presa atașată Noului Marxism descoperise doar „extremiștii de dreapta”, ignorând în schimb „extremiștii de stânga” de la LSE, radicali ai grupurilor pro-palestiniene troțkist- internaționaliste. La London School of Economics (LSE), „activiștii” nu au avut acuzații directe pentru Tzipi Hotovely, ci pentru guvernul pe care diplomatul îl reprezenta, iar atacarea unui eveniment în scopul blocării libertății de expresie era o strategie care mai fusese folosită în trecut de stânga radicală. La Parlamentul britanic, însă, activiștii l-au acuzat explicit pe Keir Starmer (preluând, eventual, o declarație anterioară a premierului Conservator Boris Johnson) că a eșuat, pe vremea când conducea Serviciul Regal de Procuratură, să îl pună sub acuzare pe Jimmy Savile– un fost realizator BBC dovedit ca „prădător sexual” prolific și care nu a fost inculpat niciodată.

Dublul- standard producea și de această dată dezinformare de presă, alimentând o teorie apropiată instituțiilor media „progresiste” (precum „The Guardian”, „The Independent” sau „Metro”) care sugerează că unicul risc pentru echilibrul societății britanice este „extrema dreaptă”. Într-o țară precum Marea Britanie, unde „stânga” și „extrema stângă” politice sunt bogat reprezentate prin grupuri active cvasi-marxiste, o astfel de susținere este toxică și riscantă, fiindcă poate camufla riscuri pentru principiile democratice, în contextul în care ambele extreme politice sunt greu suportabile pentru o democrație.