MAI PUȚIN RĂSFIRAȚI, SE POATE?

AM SOLICITAT TVR SĂ SE PRONUNȚE ASUPRA UNEI POSIBILE INCOMPATIBILITĂȚI: DAN CRISTIAN TURTURICĂ ESTE „PREȘEDINTE DIRECTOR GENERAL” LA TELEVIZIUNEA PUBLICĂ DAR ȘI „JURNALIST DE OPINIE” LA UNIVERSUL.NET
PDG TVR DCT (Dan Cristian Turturică, sursa imagine 10TV.RO)

13/02/2022 | Traian Horia

ȘTIRI CIUDATE a sesizat Televiziunea Publică asupra unei posibile stări de incompatibilitate a actualului Președinte director general, Dan Cristian Turturică. El apare pe surse deschise ca fiind încă activ la publicația universul.net, cu toate că preluarea funcției de la TVR, onoarea și clauza de imparţialitate, integritate şi obiectivitate l-ar fi obligat să renunțe să-și alăture numele lângă cel al unor entități (private) din exteriorul Televiziunii. Turturică este „jurnalist” la universul.net, dar este și „președinte” la TVR: la universul.net, de exemplu, el poate fi un activist „rezist” (adică situat spre extrema stângă politică), pe când de partea cealaltă, standardele TVR îi solicită totală neutralitate politică. Ca pitoresc al situației, la universul.net Turturică scrie alături de Alison Mutler, jurnalistă pentru Associated Press, o agenție-model pentru acele vehicule media care sunt ghidate ideologic de neomarxism.

Șeful de la TVR, Dan Cristian Turturică, își dă cu părerea și la o revistă privată, care face multă politică

Este de menționat că Turturică a sosit la TVR dinspre DIGI TV, o stație haștagistă cu „agendă progresistă” și pe care jurnalistul Ion Cristoiu, un bun cunoscător al presei mioritice, a descris-o ca fiind „fondată de Florian Coldea” (fost director adjunct, respectiv interimar al Serviciului Român de Informații), respectiv ca fiind „televiziunea Puterii”: în opinia multor profesioniști media, a fi „televiziunea Puterii” este o sintagmă care descrie o „propagandă” mai degrabă decât „jurnalism”. Nu se știe precis care sunt competențele care l-au recomandat pe Turturică la conducerea Televiziunii Publice: el a sosit pe un salariu brut lunar de director general TVR (care este asimilat funcției de ministru), dinspre sectorul privat- unde a obținut venituri de la 2 firme care, potrivit investigațiilor noastre, au declarat pierderi financiare în 2021.

Turturică, trecut „de la disperare la extaz” cu victoria lui Klaus Iohannis (sursa http://turturica.ro/)

Dacă nu managerial, atunci eventual Turturică a fost ales cu mâna pe o filieră politică, într-un moment în care Klaus Iohannis înjgheba o coaliție împotriva naturii PSD-PNL: nici nu ar fi fost complicat în cazul unui personaj care în 2019 se declara „trecut de la disperare la extaz” când, în noiembrie 2014, Klaus Iohannis era ales președinte. Rămâne de văzut deocamdată, dacă „disperarea” și „extazul” lui Turturică vor coincide cu „disperarea” și „extazul” de la TVR, o instituție încredințată invariabil, de-a lungul timpului, unor jurnaliști (controversați sau nu) în locul unor manageri veritabili și care a fost acuzată constant că a făcut sluj Puterii politice, respectiv că a provocat găuri financiare la bugetul comun. Redăm în continuare, solicitarea de informații de interes public transmisă de noi Centrului de Presă al Televiziunii Publice.

„Dată fiind clauza de imparţialitatea, integritate şi obiectivitate impusă personalului de conducere TVR
Vă rugăm să ne sprijiniți cu următoarele informații:

  1. Vă rugăm să ne transmiteți dacă ați analizat/analizați/veți analiza oportunitatea prezenței (managerial, editorial sau oricare alt tip de implicare activă) a Președintelui director general TVR, Dan Cristian Turturică, în cadrul redacției universul.net și eventualele contradicții ce pot decurge pentru statutul său actual?”
Publicitate

Publicat de Blogul jurnalistului Traian Horia

Jurnalism de cursă lungă. Pentru vremuri ciudate.

%d blogeri au apreciat: