SUNT SCRIS MIC, NU SCRIU NIMIC

TVR ZICE CĂ DIRECTORUL SĂU GENERAL, DAN CRISTIAN TURTURICĂ, NU MAI PUBLICĂ LA UNIVERSUL.NET. PE SITE, ÎNSĂ, TURTURICĂ APARE ÎN CONTINUARE CA EDITORIALIST
Dan Cristian Turturică

02/03/2022| Traian Horia
Pe 13 fev. a.c., publicația noastră a semnalat o posibilă stare de incompatibilitate a actualului Președinte director general al Televiziunii Publice, Dan Cristian Turturică. Mai precis, Turturică se recomanda ca „jurnalist” la publicația universul.net, dar și ca „președinte” la TVR. „La universul.net, de exemplu, el poate fi un activist „rezist” (adică situat spre extrema stângă politică), pe când de partea cealaltă, standardele TVR îi solicită totală neutralitate politică”, argumenta ȘTIRI CIUDATE la acel moment. Contextul situației era însă mai larg: articole de presă publicate în trecut de Turturică îl arătau ca pe un entuziast al mitingurilor de tip „haștag rezist” (unele din ele, prezentate recent, în presa independentă, ca „organizate” cu finanțări din exteriorul țării, prin Fundații Google sau prin Guvernul Olandei!) dar și ca admirator al actualului președinte al țării, Klaus Iohannis, iar acest lucru putea fi nociv pentru sănătatea informației oferită publicului de către TVR. Departe de a fi un politician perfect, Klaus Iohannis (și alături de el, administrația sa) are eventual aceeași pretenție ca și predecesorii săi, de a arăta că România sa este una a „lucrului bine făcut” (sic!, n.n.), pe când Turturică- sosit la TVR dinspre DIGI TV (această stație-trompetă a „agendei progresiste” din țară), trebuie să lase la ușa instituției orice simpatie politică: aceasta, deoarece „cosmetizarea” sau dimpotrivă „ignorarea” unor evenimente semnificative pentru actul guvernării se numește „dezinformare”, iar directorii generali ai TVR nu sunt plătiți pentru „dezinformare”, ci dimpotrivă, pentru „informare”: una corectă (la standardele pretinse sieși de TVR), pusă în slujba contribuabilului, adevăratul proprietar al Televiziunii Publice.

Răspunsul TVR pentru ȘTIRI CIUDATE

Imaginea instituției TVR, prezentată frecvent ca gaură fără fund pentru bugetul comun public, respectiv ca și prostituată de serviciu a Puterii politice, oferită invariabil pe mâna unor manageri- jurnalist făcuți la „apelul bocanilor” de confrerii mafiotizate din mediul parlamentar sau de partid, are nevoie de o reabilitare rapidă, departe de orice influență politică: tocmai de aceea, publicația noastră a înaintat un avertisment în legătură cu prezența numelui lui Turturică (ce-i drept scris cu litere mici) pe universul.net la categoria „oferte editoriale”. Extrem de prompt, Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol al TVR ne-a transmis că, începând cu data numirii (15 nov. 2021), Dan Cristian Turturică nu a mai publicat niciun articol pe website-ul publicației universul.net, respectiv că „nu mai este asociat în cadrul companiei și nu mai deține nicio funcție în managementul publicației”.

Numele lui Turturică, scris cu caractere destul de scunde, apare la oferta „editorială” a website-ul publicației universul.net

ȘTIRI CIUDATE preia, însă, Comunicatul TVR într-un moment în care numele lui Turturică este în continuare folosit de acest website, ce apare ca „proiect” împănat cu obsesii ale Noului Marxism mioritic: arhiepiscopul Teodosie de la Constanța, de exemplu, e trecut la categoria „probleme”, iar Dacian Cioloș e trecut la „vești proaste” dacă părăsește grupul de activiști neomarxiști useriști. „Citește editoriale semnate de jurnaliștii cu experiență pe Universul.net. Ai articole de opinie scrise de jurnaliștii Dan Turturică (…)”, ofertează universul.net. Mesajul TVR către publicația noastră a fost întocmit probabil, pe 17 fev. 2022, zi când PDG TVR DCT (Turturică) a fost ocupat cu o „ședinţă operativă SRTv”. A doua zi, însă, pe 18 fev., când directorul general a fost ocupat cu „activităţi curente în cadrul SRTv”, credem că ar fi avut timp să verifice dacă numele său mai produce audiență pentru o afacere privată cum este universul.net.

Publicitate

Publicat de Blogul jurnalistului Traian Horia

Jurnalism de cursă lungă. Pentru vremuri ciudate.

Un gând despre „SUNT SCRIS MIC, NU SCRIU NIMIC

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: