SUNT MACRON DAR MĂ TRATEZ

MOTIVUL REAL CARE L-A ADUS PE FRANCEZUL EMMANUEL MACRON LA KIEV: POTRIVIT PRINCIPIULUI „PRIMUL SOSIT, PRIMUL SERVIT”, A ÎNCEPUT LUPTA SUBTERANĂ PENTRU MONOPOLUL RECONSTRUCȚIEI UCRAINEI

17/06/2022| Traian Horia✎
În nov. 2019, președintele Franței, Emmanuel Macron, declara discriminatoriu, rasist, ignorant, xenofobic și total în afara solemnității funcției pe care o îndeplinea, că el îi preferă „pe oamenii care vin legal din Guineea sau Coasta de Fildeș, bandelor ilegale de bulgari sau ucraineni”.
Declarația sugera eventual totala lipsă de considerație pe care Macron o purta Ucrainei și cetățenilor săi: s-a văzut dealtfel ulterior că, în continuarea acestui dispreț graseiat, „super-puterea” Franța a preluat până în 16 iun. a.c. doar 87972 refugiați ucraineni (sursa UNHCR), în timp ce țara săracă Republica Cehia preluase 374000!

În 2019, Ministerul de Externe al Ucrainei îl convoca pe ambasadorul francez pentru a cere explicații despre scandaloasele declarații ale lui Macron

La mai puțin de trei ani de la scandaloasele referiri macroniene, aceeași mediocritate politică sosea în capitala „bandelor ilegale”, Kiev, pentru a se declara entuziasmat de ucraineni și de perspectiva aderării Ucrainei la UE. Alături de francez, au manifestat același entuziasm prost regizat și cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, respectiv premierul italian, Mario Draghi. Pe bună dreptate, observatorii independenți se întreabă zilele acestea când a fost sincer Macron: în 2019, când a înfierat corect politic „bandele” de ucraineni, sau în 2022, când a anunțat că sprijină aderarea „bandelor” la UE? Evident, animalul politic din Macron îl ajută suficient ca să își ascundă repulsia față de ucraineni dar, mai ales, să tragă un folos din suferințele Ucrainei, cu reconstrucția țării fiind una dintre marile provocări ale acestui imens „biznis” numit „războiul din Ucraina”. Pentru un neomarxist cu față de democrat precum Macron, obișnuit să vândă submarine, avioane sau vise încă din timpul vizitelor oficiale, scenariul este simplu: în Ucraina, rușii dărâmă, iar firmele franceze vin din urmă și reconstruiesc.

2022: Macron sosește la Kiev ca să anunțe că vrea „bandele ilegale” de ucraineni în UE

Dacă Ucraina nu are bani să plătească lucrările, atunci țara piticului atomic Volodymyr Zelensky va emite obligațiuni care vor asigura un acces lesnicios, în natură, al francezilor la resursele tradiționale ale țării. Faptul că liderul de la palatul Élysée a sosit în 16 iunie la Kiev la o oră matinală (08:30) a fost oficial un gest de solidaritate (sic!, n.n.) cu poporul urgisit ucrainean, dar neoficial, a fost doar o călătorie de afaceri, prin care Macron a făcut primul pas spre monopolul reconstrucției Ucrainei: s-au mai înscris alături de el, în cursă, alte două personalități faimoase prin inepția politicilor- Scholz și Draghi. Pe 17 iun. 2022, a doua zi după sosirea celor trei lideri UE la Kiev, Comisia Europeană (CE) anunța prin Ursula von der Leyen, că „recomandă” acordarea statutului de candidat la UE pentru Ucraina: devenea evident că anunțul CE și călătoria Troicii euopene fuseseră programate în același conclav. Decizia finală referitoare la statutul de candidat al Ucrainei o va lua Consiliul UE, la summitul din Bruxelles (23-24 iunie) și este de prevăzut că forul va respinge ca inadmisibilă aberațiile Comisiei: aceasta deoarece „recomandarea” președintelui von der Leyen a ignorat imensele probleme ale Kievului la multe capitole: frontiere, minorități, corupție, democrație, economie, pace socială ș.a.

Rușinos: la aproape 8 milioane de refugiați ucraineni aflați în Europa, Franța lui Macron a preluat doar 87972 (!) (sursa UNHCR)

Emmanuel Macron va rămâne, însă, cu un vădit ascendent asupra celui care va împărți companiilor și statelor străine feliile din reconstrucția Ucrainei (președintele Zelensky) fiindcă el, liderul francez, a fost primul care i-a stat alături în teatrul absurd numit „aderarea la UE a unui stat aflat în stare de război„. Emmanuel Macron îi va reaminti liderului de la Kiev cum a călătorit el toată noaptea, însoțit de o mică armată de jurnaliști copy-paste, pentru a proclama dreptul Ucrainei de a fi acceptată rapid în UE. Macron va insista că s-a grăbit cât a putut: trenul său a avut aceeași viteză cu cea a unui vultur pleșuv care se-apropie de pradă.

Publicitate

Publicat de Blogul jurnalistului Traian Horia

Jurnalism de cursă lungă. Pentru vremuri ciudate.

%d blogeri au apreciat: