PLECAT-AM TREI DE LA BERLIN ȘI CU IOHANNIS ZECE

LIDERII CELOR MAI PUTERNICE TREI STATE ALE UE- MACRON, SCHOLZ ȘI DRAGHI- IUBESC SĂ MEARGĂ CU TRENUL ȘI SĂ SE AFLE ÎN TREABĂ: AU CĂLĂTORIT PÂNĂ LA KIEV CA SĂ ANUNȚE CĂ UE ACCEPTĂ ȘI CANDIDATURA UNEI ȚĂRI AFLATĂ ÎN RĂZBOI
De la centru spre stânga și spre dreapta Scholz, Macron, Zelensky, Draghi, Iohannis (Sursa imagine tlz.de)

17/06/2022| Traian Horia✎
Neomarxismul nu a creat politicieni, ci o pătură socială de pitici pricepuți la sloganuri și la îndemnuri mobilizatoare:
nu oferă de mâncare sau vreun job serios, dar oferă apă chioară și motive de spart semințe pe margine. Liderii celor mai puternice țări din UE (președintele Franței, Emmanuel Macron, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, prim-ministrul Italiei, Mario Draghi) însoțiți de președintele României, Klaus Iohannis (cu rol neclar, de Sancho Panza pentru un Don Quijote de la Mancha ca Troică europeană) au sosit cu trenul în capitala ucraineană, Kiev, pentru a-și anunța suportul pentru acceptarea candidaturii Ucrainei la UE. Anunțul este vădit neserios și nu are nimic în comun cu realitatea, cei trei lideri trăiesc la ani-lumină distanță de interesele Europei și de națiunile lor: în primul rând pentru că, în mod contrastant cu „valorile” pe care le tot proclamă, Germania, Franța și Italia au aprovizionat constant cu arme și cu promisiuni de arme Ucraina, evitând în schimb să vorbească despre ajutoare umanitare, despre refugiații ucraineni (cele trei țări au preluat însumat mai puțin de 1 milion de persoane) sau despre o soluție politică pentru conflict: UE a pierdut un membru bogat (Marea Britanie) și a început în prezent să accepte țări-membru care se află în ruine, precum Ucraina.

Extrem de „preocupați” de soarta Ucrainenilor: cu mai mult de 13 milioane de persoane alungate de război de la casele lor, până în iunie 2022, liderii din Germania, Franța și Italia primiseră doar 909,623 refugiați (sursa UNHCR)

Din fluxurile de știri, cei trei maharajahi europeni ar fi putut să afle că Ucraina este un stat în descompunere, cu trupe străine pe teritoriul său, cu frontiere volatile, cu corupție endemică și economie semi-distrusă, fără opoziție politică și cu probleme mari în ceea ce privește drepturile minorităților. Faptul că la întâlnirea cu președintele ucrainean Volodymyr Zelensky, liderii cu comportament de idioți utili ai Noului Marxism Scholz, Macron și Draghi au înlocuit exigențele minime pe care candidatul Ucraina ar trebui să le îndeplinească prin lozinci bombastice de genul „Ucraina aparține familiei Europene” este o viclenie ieftină: Ucraina aparține și va aparține întotdeauna Europei, dar UE și membrii săi trebuie să discute detaliile tehnice ale aderării, nu concepte precum „familia” pe care oricum troțkismul lui Macron sau Scholz și-a propus să le desființeze. Presa dâmbovițeană a relatat că Macron ar fi spus „Este foarte emoţionant să vezi asta” după ce a citit pe pereţii unei clădiri distruse mesajul „Make Europe Not War” („Faceţi Europa, nu război”). Într-adevăr, este „emoționant”: din 2015 până la declanșarea invaziei criminale a Rusiei (24 fev. 2022), Franța și Germania au fost garanți internaționali pentru un așa-zis Acord de la Minsk, care ar fi trebuit să prevină escaladarea unui conflict militar între Ucraina și republicile secesioniste Donbas, sprijinite de Rusia. Pentru că Franța și Germania (recte Emmanuel Macron și ex-cancelarul Angela Merkel) nu și-au făcut datoria asumată de a sprijini implementarea Acordului, Macron a ajuns în 2022 să silabisească fraze „emoționante”, culese de pe clădirile dărâmate de rachete la Kiev: și eventual, preluat fidel de presa copy-paste. În urma acestei vizite nu va rămâne nimic, doar spectacolul de culori și lumină: contribuabilul european a aflat doar că liderii celor mai puternice trei state ale UE (Germania, Franța, Italia) iubesc să meargă cu trenul pe bani publici și să se afle în treabă, în adorația presei copy-paste. De cealaltă parte, presa internațională speculează că absența lui Mark Rutte de la întâlnire se datorează opoziției Olandei la acceptarea candidaturii Ucrainei.

Publicitate

Publicat de Blogul jurnalistului Traian Horia

Jurnalism de cursă lungă. Pentru vremuri ciudate.

%d blogeri au apreciat: