LUNGUL DRUM AL VACII CĂTRE PRESĂ

REPORTERII BBC AU FĂCUT REPORTAJ ÎN SATUL DIN ROMÂNIA UNDE PRINȚUL CHARLES ARE O CASĂ: PE ULIȚE AU ÎNTÂLNIT UN ANIMAL CU UGER ȘI COPITE, PE CARE NOUL MARXISM L-A PROCLAMAT DEJA PERICULOS PENTRU OMENIRE: VACA PRODUCE „ÎNCĂLZIRE GLOBALĂ”
sursa imagini BBC

08/08/2022| Traian Horia✎
Pe 8 avg. 2022, BBC a publicat un amplu reportaj din România, realizat la Viscri (Bunești, jud. Brașov), în cadrul unui itinerar de călătorie internațional intitulat „Satele izolate, pierdute-în-timp ale Europei”.
Reporterii gigantului media britanic s-au oprit (deloc întâmplător) la Viscri– care este parte a unei zone intens populate cândva cu sași, unde „saxonii au prosperat mai mult de 800 de ani” (sic!, n.n.) și unde în prezent „mai locuiesc doar 10 saxoni”, deoarece acolo, moștenitorul Coroanei britanice, prințul Charles (care nu apare menționat în text cu numele, ci doar ca „Prince of Wales”), a cumpărat o casă printr-o fundație și a încurajat financiar renașterea unor meșteșuguri tradiționale locale.

Prințul Charles

Sunt două informații importante care nu sunt consemnate de jurnaliștii de pe Tamisa: prințul Charles este un îndrăgostit de peisajele și tradițiile Transilvaniei și, conform unei tradiții locale, el este cel care a solicitat autorităților locale să mențină accidentat drumul de acces către Viscri, pentru a descuraja invadarea localității de către cocalarii în Jeep și „turiștii-de-duminică”, cei care murdăresc nu doar drumurile ci și simpla noțiune de „turism”. A fost o inițiativă pe care ȘTIRI CIUDATE o susține deplin și o vede aplicabilă și în alte zone cu frumuseți turistice ale României.

Dintre imaginile care susțin reportajul jurnaliștilor britanici, cea care înfățișează câteva vaci pe un drum comunal este, însă, absolut stridentă: aceasta, deoarece unele dintre „elitele” care conduc în prezent BBC sunt atașate ideologiei neomarxiste și, pe cale de consecință, sunt atașate unei agende care planifică micșorarea în număr sau chiar dispariția vacilor: ele ar fi animale responsabile pentru poluare și pentru încălzirea globală. Dealtfel, vaca– precum ființă cu patru picioare, ochi lăcrimoși și uger, se constituie ca motiv pentru care idiotul util al neomarxismului, Mark Rutte, premier al Olandei, a ordonat zilele acestea ciomăgirea fermierilor protestatari.

În acest trist context, ultima frază a reportajului românesc al lui Keith Drew ni s-a părut aproape curajoasă: „I wanted to get back to Viscri in time to see the cows come home” („Am vrut să mă întorc la Viscri la timp pentru a vedea vacile venind acasă” , lb. engl. n.n.), a scris jurnalistul. După neomarxism, vacile nu vor mai veni niciodată acasă, așa încât, se poate spune că BBC și Drew au sosit la timp în România, la Viscri.

Foto copertă romania-photo-tours.com

Publicat de Blogul jurnalistului Traian Horia

Jurnalism de cursă lungă. Pentru vremuri ciudate.

%d blogeri au apreciat: