S-A MODIFICAT SCHIMBAREA

STATUL ROMÂN VREA SĂ SE IMPLICE ÎN REZOLVAREA CAZULUI „FURDUI”: DOI DINTRE COPIII FAMILIEI DIN GERMANIA AU FOST PRIMIȚI DE LIDERUL PSD, MARCEL CIOLACU, CARE A DECLARAT TRANȘANT CĂ „ROMÂNIA TREBUIE SĂ FACĂ TOATE DEMERSURILE LEGALE PENTRU REUNIFICAREA FAMILIEI”
Marcel Ciolacu (centru), alături de surorile Furdui și Titus Corlățean (Sursa imagine Facebook)

09/08/2022| Traian Horia✎
România pare că iese din amorțeală în cazul familiei de români căreia Germania i-a confiscat abuziv toți cei șapte copii: într-o inițiativă remarcabilă, președintele PSD Marcel Ciolacu și parlamentarul Titus Corlățean le-au primit pe Natalia și Estera Furdui, sosite în România după ce o instanță judecătorească germană a decis returnarea lor către părinți.
Campania de sprijinire a cauzei familiei de români Furdui din Germania, la care publicația noastră și-a adus modestul său aport, încearcă să sensibilizeze conducerea României că este nevoie de sprijin pentru toți românii abuzați aflați peste hotare, respectiv că „dosarul Furdui” este doar „vârful de aisberg” pentru un fenomen în derulare, în care zeci de copii români din state Vestice, din Germania până în Norvegia, au fost smulși arbitrar și samavolnic din mijlocul familiilor lor, sub cele mai bizare motive. Reamintim că Petru și Camelia Furdui traversează o dramă incredibilă după ce Agenția Germană de Protecție a Copilului Jugendämt– care se prezintă ca un „Birou de asistență socială a tinerilor”– a decis că părinții sunt un pericol pentru proprii lor copii, i- a luat de acasă, respectiv de la școală fără acceptul ocrotitorilor lor și a decis instituționalizarea, respectiv încredințarea către o familie- surogat, bazându-se pe o decizie judecătorească din 17 februarie 2021.

Soții Furdui alături de cei șapte copii

Confiscarea celor șapte copii (David, Naomi, Estera, Natalia, Albert, Ruben, Leia) s-a făcut în baza declarațiilor unui copil, cu invocarea unor motive neverosimile pentru o țară (Germania) care prezumtiv se guvernează după Carta Europeană a Drepturilor Omului: apartenența părinților la un grup care ar încuraja bătaia copiilor, sau educarea în fanatism religios. Eventual, pentru ateismul neomarxist care guvernează în prezent Germania, o familie care merge săptămânal la biserică poate fi considerată deja „fanatică”. După întâlnirea cu Natalia și Estera Furdui, liderul PSD Marcel Ciolacu a postat un scurt mesaj pe o rețea de socializare, pe care îl redăm integral: „Ele sunt Natalia și Estera. Doi copii extraordinari, care – deși sunt la vârsta în care să își dorească tot felul de lucruri, mi-au mărturisit că nu au alt vis decât să fie din nou alături de ceilalți cinci frați și de părinții lor. Despărțirea copiilor de părinți este cea mai mare dramă pentru o familie. Camelia și Petru Furdui se luptă de peste un an să își recupereze copiii de la autoritățile germane. Până acum, din cei șapte copii, doar Natalia și Estera s-au întors acasă. Statul român trebuie să facă toate demersurile legale pentru reunificarea familiei. Trebuie ca prin dialog și prin eforturi politico-diplomatice susținute să reușim să îi aducem și pe ceilalți cinci copii alături de frații lor și de părinți. Îi mulțumesc și colegului meu, Titus Corlățean, pentru că s-a implicat încă de la început pentru rezolvarea acestui caz”.

Jemanfișismul din trecut al autorităților române- vizibil în cazul Furdui dar și în multe alte cazuri cvasi-similare, a umilit puterea de înțelegere a zecilor de mii de români simpli care, începând din 2021, s-au implicat activ pentru eliberarea celor șapte copii dintr-o captivitate rușinoasă. Oficialii de la București trebuie să înțeleagă că nepăsarea (ca „metodă de lucru”) a mutilat o familie (Camelia și Petru Furdui din Walsrode- Germania) și amenință să-i distrugă lent încrederea în statul român. În al doilea rând, aceeași nepăsare a mutilat sufletește o țară și amenință să distrugă lent încrederea în Stat a altor milioane de români. Implicarea activă a autorităților României ar arăta că nu există o Europă cu două viteze, ci una a parteneriatului de națiuni, în care Germania trebuie să trateze egal nu doar România ca entitate statală, dar și familiile României.

Publicat de Blogul jurnalistului Traian Horia

Jurnalism de cursă lungă. Pentru vremuri ciudate.

%d blogeri au apreciat: