FABRICA DE ÎMPACHETAT GAZ

PENTRU CĂ NU ARE BANI, MOLDOVA A CERUT GIGANTULUI RUS GAZPROM AMÂNAREA PLĂȚILOR PENTRU FACTURILE DIN AUGUST: CARE AR FI CEA MAI EFICIENTĂ SOLUȚIE PENTRU PROBLEMĂ?
Moldova, fără bani pentru gaz (sursa imagine balkaninsight)

17/08/2022| Traian Horia✎
În 2019, președintele Moldovei, Maia Sandu, declara că țara pe care o conduce are „soluții tehnice” pentru cazul când va rămâne fără gazul furnizat de Federația Rusă, inclusiv pri
n stocarea unor rezerve în Ucraina, sau preluarea unor cantități din România: neomarxismul nu produce însă politicieni, ci doar ideologi care se pricep la toate. În 2022, Moldova lui Sandu apelează la o „soluție pe care nu o mărturisise: cere gigantului rus Gazprom amânarea plăților lunare.

2019: Maia Sandu are „soluții tehnice”

Într-un mesaj distribuit pe rețeaua Telegram, directorul general al Moldovagaz, Vadim Ceban, a cerut amânarea plăților pentru gazul furnizat în contul luniaugust, invocând faptul că proiectul de tarif propus de Agenția Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) nu oferă speranțe că va onora obligațiile contractuale cu furnizorul rus. Altfel spus, pentru produsele din Energie, Ceban vrea prețuri mai mari la consumatori decât îi permite Agenția.

Maia Sandu, discurs fulminant cu masca, la Strasbourg, despre perspectivele europene ale Moldovei: cu sau fără Energie

Moldova se învârte într-un cerc vicios: prețul stabilit pentru consumatori de Agenția de reglementare nu acoperă cheltuielile de achiziție, transport și distribuție. Ca să poată acoperi costurile, Guvernul trebuie să scumpească periodic prețul produselor din Energie. Dar scumpirile succesive cresc nepopularitatea președintelui țării, Maia Sandu și a partidului pe care îl conduce, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS). Elitele Noului Marxism de la Bonn, Bruxelles și New York care au sprijinit-o pe Sandu, au în prezent propriile probleme economice și posibilități mult- limitate de criza în derulare ca să remorcheze guvernul modovean „european”: lumina nu mai vine de la Apus, vine de la Răsărit. De aceea, Moldova trăiește din împrumuturi cu care achită facturi și salarii și stă în așteaptarea unor soluții rapide, de la specialiștii PAS, care sunt sublimi dar lipsesc cu desăvârșire.

În Moldova președintelui Sandu, obiectele în formă de cruce sunt scoase din uz

Moldova nu este singură, România a trecut și încă traversează o lungă perioadă perfect asemănătoare: diferența între cele două țări românești ar fi de bonitate în fața creditorilor internaționali, cei care- dincolo de cuvintele frumoase- urmăresc întotdeauna recuperarea banilor și profitul. În acest trist context, Departamentul Soluții Strategice al publicației noastre înaintează o propunere Președinției Republicii Moldova, care o va ajuta să achite nu doar facturile Moldovei, dar și pe cele ale surorii sale mai mari și mai corupte, România. Reamintind că în iulie 2021, idioți utili ai neomarxismului (de la Curtea Supremă de Justiție, Curtea de Apel Chișinău, respectiv Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității) au decis înlăturarea unei cruci aflată în sediul Ministerului Afacerilor Interne al Republicii pe motiv că ar fi fost discriminatorie”, facem un apel călduros la Maia Sandu să readucă acel crucifix în sediul MAI: evident, după acest gest de bunăvoință, Dumnezeu își va face treaba față de Republica Moldova și va umple bugetul țării pentru toate facturile posibile de gaz și de petrol.

Sursa imagine Ziarul de Gardă

Publicitate

Publicat de Blogul jurnalistului Traian Horia

Jurnalism de cursă lungă. Pentru vremuri ciudate.

%d blogeri au apreciat: