PÂNĂ CÂND O VIAȚĂ AMARĂ ȘI UN TRAI NEFERICIT

COMANDANT CECEN: „RĂZBOIUL VA CONTINUA PÂNĂ LA ULTIMUL UCRAINEAN”
Apty Alaudinov (sursa imagine viva.co)

03/12/2022| Traian Horia✎
Potrivit tuturor evidențelor, președintele ucrainean Volodymyr Zelensky, nu va vedea Ucraina refăcută în timpul vieții sale.
În prezent, mai mult de 10 milioane de ucraineni sunt dizlocați intern sau internațional (cu România care a preluat cel puțin 100.000 de refugiați), țara este semi-distrusă, aproape jumătate din centrele energetice ale țării nu mai sunt funcționale după bombardamentele Rusiei, iar funcționarea sistemului politic- economic- administrativ al țării este redusă la un minim istoric: Ucraina este un stat în haos, care trăiește din împrumuturi ale Statelor Unite și Uniunii Europene, fapt care eventual, îi va anula și independența economică în negocierile viitoare.

Ramzan Kadârov

Mai mult, spre deosebire de cazul Irakului, este de presupus că reconstrucția Ucrainei nu va putea începe decât atunci când Federația Rusă (oficial sau tacit) va accepta acest lucru, un fapt pe care responsabilii politici din Occident– prin presa controlată– nu îl dezvăluie public, deși sunt organizate deja conferințe ale donatorilor internaționali. În acest context, comandantul forțelor cecene „Akhmat” din Ucraina, Apty Alaudinov, a declarat- preluat de presa locală, că războiul dintre Rusia și „blocul NATO” în Ucraina este doar la început. „Nimeni nu are de gând să încheie acorduri de pace cu nimeni. Occidentul nu plănuiește și nu permite acest lucru. Scopul Occidentului este să trimită în Ucraina, dacă este necesar, întregul bloc NATO, și este vorba de aproximativ trei milioane de oameni (…). Acesta este doar începutul”, a spus Alaudinov.

Trupe cecene sosite în Ucraina

El a adăugat că Ucraina primește zilnic cantități imense de echipamente militare, care intră liber pe sistemul feroviar. „Obiectivul loviturilor noastre cu rachete nu se referă doar la perturbarea logisticii Ucrainei. (…) Inamicul trebuie să fie lipsit de capacitatea de a transfera forțe și mijloace către front. Aceasta este direcția în care ne îndreptăm. Distrugerea rețelei electrice, oprirea alimentării feroviare directe către linia frontului etc. sunt toate rezultat al acțiunilor multifuncționale. (…) Realizăm aici că războiul nu se va sfârși cu succes pentru Ucraina, că războiul va continua până la ultimul ucrainean”, a declarat Alaudinov, citat de presa rusofonă. Reamintim că liderul autoritar cecen Ramzan Kadârov participă cu mai mult de 10.000 de combatanți la „operațiunea specială” prin care Rusia a trimis trupe în Ucraina. Inițial, Kadârov a participat la războaiele ruso-cecene (1994–1996, respectiv 1999–2009) ca militant anti-Moscova.

Publicitate

Publicat de Blogul jurnalistului Traian Horia

Jurnalism de cursă lungă. Pentru vremuri ciudate.

%d blogeri au apreciat: