COSMINA CERVA, AVOCAT BAROUL BUCUREȘTI: „Acest Ciolacu învârtit cu cheia, acest Ciolacu din care cuvintele stâlcite ies cu greu, acest Ciolacu mic, mic, mic… Asta se întâmplă când omul mic ajunge pe scaunul mare”

05/12/2022| Traian Horia✎
Reporter: (Plecat-am doi spre Chișinău, cu Danilețu zece) Maia Sandu i-a dat dat cetățenia Moldovei judecătorului „rezistent” Cristi Danileț. Pentru destindere întrebăm: va face grupul revendicat de neomarxism „haștag rezist” unirea Basarabiei cu România?

Av. Cosmina Cerva: Până la „unirea” lor, haideți să ne bucurăm că scăpăm de indivizii ăștia toxici. Ducă-se, să nu mai auzim de ei. Coana Maia (Sandu, președintele Republicii Moldova, n.n.) îi primește cu brațele deschise pentru că provin, la fel ca ea, din aceeași pepinieră a lui Soros (George, filantrop „progresist” și donator politic american, n.n.).

„Ducă-se, să nu mai auzim de ei”

Reporter: (Și nu-i era, zău, nimănui, în piept stomacul rece) Comisia Europeană are stomac, nu și inimă: cică MCV pentru România poate fi ridicat. Altfel spus, Statul Paralel din Justiție și-a făcut datoria, Statul Paralel poate să plece?
Av. Cosmina Cerva: MCV (Mecanismul de Cooperare și Verificare
, n.n.) nu a fost altceva decât minciună și manipulare, ei au mințit, noi am acceptat. Ne-am furat singuri căciula pentru că incompetenții din vârful statului român nu au putut mai mult, iar „independenții” justiției române s-au ascuns sub masa Statului paralel.

„Independenții” justiției române s-au ascuns sub masa Statului paralel

Reporter: (Voioși ca șoimul cel ușor, ce cade-n cap din munte) Spuneți-ne dacă dvs personal cunoașteți un alt caz de stat- membru UE căruia i s-a impus Mecanismul de Cooperare și Verificare a Justiției. Și de ce României?
Av. Cosmina Cerva:
Când în vârful statului ai o adunătură de incompetenți speriați, este foarte greu sa te impui la nivel european. Cei care conduc UE au înțeles de la început ce specimene avem în vârful statului și au profitat la maxim. Din păcate, și noi, cetățenii, am acceptat în tăcere tot ce au decis incompetenții din vârful statului, întorși cu cheia de la Bruxelles.

„Cei care conduc UE au înțeles de la început ce specimene avem în vârful statului și au profitat la maxim”

Tăcerea noastră i-a încurajat să taie în carne vie și să ne bage pumnul în gură. De-acum, vom fi doar niște executanți. Vor putea inventa câte mecanisme doresc, pentru că nimeni nu se va opune. Cum am ajuns aici? Poate vom face cândva o analiză cu privire la plusurile si minusurile aderării la Uniunea Europeană.

Reporter: (Avem cârcei pe la picior și-avem și proști în frunte) Ce previziuni aveți: va obține România acces liber în Spațiul Schengen din decembrie?
Av. Cosmina Cerva:
Dacă va veni de această dată, această aderare vine atât de târziu încât nici nu mai contează. Sunt țări membre care au reintrodus verificările de granițe din cauza migrației, a traficului de arme și droguri. Noi ce avantaje vom avea în prezentul context, dacă suntem primiți în Schengen? Va fi ceva aproape de zero. Să nu mai vorbim de compromisurile făcute. Ne-am vândut ieftin pentru un loc sub masa bogaților.

„Vor putea inventa câte mecanisme doresc, pentru că nimeni nu se va opune”

Reporter: (Mulți procurori, mulți inutili, români de viță veche) Medicul chirurg Mircea Beuran a fost achitat fiindcă fapta nu există, după ce fusese arestat de procurorul DNA Pata, pentru un presupus act de corupție. Ce chirurgie ar fi necesară la DNA, care pe salarii frumoase distruge prestigiul atâtor oameni nevinovați?
Av. Cosmina Cerva:
Reluăm același subiect învârtit pe toate părțile, răspunderea magistraților. Ați auzit până acum din gura Comisiei Europene ceva despre răspunderea magistraților din România? Nu. Nu vă dă de gândit? De ce nu consideră Comisia că ar fi necesar să răspundă un magistrat care greșește?

„Ne-am vândut ieftin pentru un loc sub masa bogaților”

De la parlamentarii noștri ne-am luat speranța să mai legifereze ceva în acest sens cât timp ei acționează numai la ordinul Bruxelles. Domnul Beuran, la fel ca mulți alți cetățeni români, plătesc salariile procurorilor DNA, care nu sunt deloc mici, pentru a primi în schimb batjocura. Cât timp cetățenii vor accepta să plătească pentru acești indivizi numiți magistrați, ei vor face la fel.

Reporter: (Purtând bășica în opinci și Legea pe-o ureche) Oficial, Curtea Constituțională- CCR a devenit sluga de lux a Curții Europene pentru Justiție- CJUE după ce CCR dă liber la încălcarea propriilor decizii de către magistrați „dacă aceasta nu e făcută cu rea-credință” sau „gravă neglijență”.
Av. Cosmina Cerva:
Ne-au promis bogații că ne bagă în Schengen dacă facem cum zic ei? Ne-au promis. Să jucăm cum ne cântă dacă tot am intrat în acest joc mizerabil.

„Ați auzit până acum din gura Comisiei Europene ceva despre răspunderea magistraților din România?”

Reporter: (Ne dase nume de Curcani, un hâtru bun de glume) Știm că președintele CCR, Marin Enache, pe mandatul căruia a fost confirmată această anomalie, a fost sprijinit de partidul de curci plouate PSD. L-a sunat bietul Marcel Ciolacu pe Enache? Sau o fi fost invers?
Av. Cosmina Cerva:
Acest Ciolacu al politicii mioritice, acest Ciolacu învârtit cu cheia, acest Ciolacu din care cuvintele stâlcite ies cu greu, acest Ciolacu bun executant, acest Ciolacu mic, mic, mic…, acest Ciolacu care ne-a vândut, la schimb pe o mărgică falsă. Asta se întâmplă când omul mic ajunge pe scaunul mare. Nu știu care este circuitul telefoanelor în natură între oamenii mici, dar cred că firul este atât de încărcat încât multe urechi se pot conecta pentru povești.

Reporter: (Noi am schimbat lângă Balcani, porecla în renume) Prin sentința Completului de „momâi roze” de la CCR, s-a decis practic că nu mai există supremația Constituției. Care mai este rolul CCR în acest balcanism?
Av. Cosmina Cerva:
Rolul? Cine mai vrea roluri în această minunata lume nouă? În sfârșit, s-a aliniat și CCR la trendul european: mimăm pentru cetățeni, executăm pentru stăpâni.

Reporter: (Din câmp, de-acasă, din Sistem, plecat-am astă-vară) Judecătoarea Alina Ioana Ilie care l-a aruncat la închisoare nevinovat pe avocatul Robert Roșu, a menținut condamnarea Elenei Udrea cu încălcarea Deciziei CCR 685/2018 și l-a „albit” pe procurorul Mircea Negulescu „Portocală”, se retrage. Din estimările dvs, câți magistrați ca Ilie mai există în Sistemul de împărțit dreptatea?
Av. Cosmina Cerva:
Mulți. În Sistem sunt încă mulți magistrați care au mimat Justiția în baza protocoalelor secrete. Și nu sunt rușinați deloc, din contră, sunt cei vocali, obraznici, cu pretenții. Statul român nu a făcut nimic din punct de vedere legislativ ca ei să răspundă și să fie excluși din magistratură.

„Cine mai vrea roluri în această minunată lume nouă?”

Poporul, nici atât. Ne furăm în continuare căciula, pretinzând că suntem judecați de magistrați independenți, că plătim judecători independenți, când de fapt știm toți că ei sunt aceiași, cei care aplicau cu plăcere protocoalele secrete. Trăim cea mai tristă și mizerabilă filă din istoria Justiției române.

„În sfârșit, s-a aliniat și CCR la trendul european: mimăm pentru cetățeni, executăm pentru stăpâni”

Reporter: (Ca să scăpăm de un blestem, sărmana, scumpa țară) Statul Paralel din Justiție e bine-merci în România, procurorul Negulescu (Mircea, n.n.) a fost scos „basma curată” la Înalta Curte ICCJ.
Av. Cosmina Cerva:
În țara justiției cu protocoale secrete, Neguleștii nu răspund niciodată.

„Trăim cea mai tristă și mizerabilă filă din istoria Justiției române”

Reporter: (Așa ne spuse-n graiul său, o țuică tare-n prună) Ce așteptări să mai aibă românii de la sistemul de Justiție pentru următorii ani?
Av. Cosmina Cerva:
Românii nu au cum să mai aibă așteptări de la magistrații României, nu mai sunt judecători la Berlin.

Reporter: (Și noi ne-am dus cu Dumnezeu, ne-am dus cu voie bună) După plecarea COVID-19, vine și Înalta Curte- ICCJ și decide că starea de alertă a fost prelungită ilegal de Guvern. Oamenii ăștia răspund vreodată?
Av. Cosmina Cerva:
Nu. Cât timp legea o face Ciolacu- cel-mic, nu există speranțe.

Publicitate

Publicat de Blogul jurnalistului Traian Horia

Jurnalism de cursă lungă. Pentru vremuri ciudate.

%d blogeri au apreciat: