MICĂ DA’ RIDICĂ

MINISTRUL AFACERILOR EXTERNE AL GERMANIEI, ANNALENNA BAERBOCK, ZICE CĂ REGIMUL DIN KOSOVO „A AMÂNAT” ALEGERILE DIN ZONA SÂRBEASCĂ A PROVINCIEI CA SĂ „DETENSIONEZE SITUAȚIA”: DEȘI ARE ZIARE, TELEFOANE ȘI SERVICII SECRETE LA DISPOZIȚIE, CEL MAI SLAB MINISTRU AL CANCELARULUI OLAF SCHOLZ, BAERBOCK, NU A AFLAT CĂ SÂRBII KOSOVARI ORICUM NU AR FI PARTICIPAT LA ALEGERI FIINDCĂ SE AFLĂ ÎN GREVĂ DIN LUNA NOIEMBRIE
Annalena Baerbock și electoratul „preferat”: oamenii cu măști (sursa imagine DW)

15/12/2022| Traian Horia✎
Ministrul Afacerilor Externe al Germaniei, Annalena Baerbock, este mic ca și experiență în funcția de diplomat-șef (doar un an vechime), dar ridică deja întrebări referitoare la capacitatea sa de a-și îndeplini sarcinile de serviciu: Baerbock a fost împinsă spre funcție dinspre o coaliție politică aflată la stânga- extrema stângă politice (partidul „Verzilor”, n,n.) nu neapărat pentru abilități personale, cât prin intrigile politice de culise gen „political corrrectness”, care au salvat ideologic guvernul cancelarului Olaf Scholz.
Pe 11 dec. a.c., ea a postat pe Twitter un mesaj aiuritor, care arată totala sa confuzie și lipsă de informare referitoare la subiectul „Kosovo”, la scurt timp după ce situația în provincia din Serbia a fost inflamată prin trimiterea de către regimul Albin Kurti, a unor forțe de poliție în zone locuite majoritar de sârbi: Baerbok a enunțat poticnit următoarele aserțiuni: „Kosovo a redus tensiunile prin amânarea alegerilor locale. Retorica recentă din Serbia a făcut opusul. Sugerarea trimiterii forțelor sârbe în Kosovo este complet inacceptabilă. La fel sunt și ultimele atacuri asupra @EULEXKosovo. Tot sprijinul meu se îndreaptă către dialogul condus de UE'”. Reamintim că anterior, Albin Kurti– care este un fost membru al grupului declarat terorist Armata de Eliberare din Kosovo, a declarat în august a.c. pentru Reuters că Pristina „se pregătește pentru un conflict armat cu Serbia” (sic!, n.n.), un anunț iresponsabil și neprovocat de vreo declarație similară a guvernului de la Belgrad, care nu a trezit, însă, niciun interes, guvernului federal german. Reunit în sesiune de rutină, Departamentul „Analize Profunde” al publicației ȘTIRI CIUDATE a decis includerea ministrului Annalena Baerbock în neglorioasa categorie a idioților utili ai neomarxismului din Uniunea Europeană: altfel spus, deși este plătit de națiunea germană, ministrul Baerbockm face vădit jocurile unor „elite” globaliste ale Noului Marxism, sprijinind unilateral acțiunile agresive ale regimului de la Pristina.

Annalena Baerbock are păreri cât pentru o clacă de scărmănat lâna

Deși este ministrul de Externe al unui stat care se pretinde „motor” al Uniunii Europene (nota bene, Germania) și are la dispoziție jurnaliști obedienți, servicii secrete și buget pentru telefonie internațională, Annalena Baerbock habar n-are că reprezentanții sârbilor din Kosovo, de la parlamentar la polițist, și-au anunțat demisia de mai mult de o lună din structurile instituționale ale provinciei Kosovo, după ce regimul de la Pristina a încercat introducerea prin forță a unor tăblițe de înmatriculare auto proprii pe teritoriul Republicii Serbia este vorba de primarii, judecătorii și polițiștii etnici sârbi din nordul provinciei. Altfel spus, regimul pro-albanez din Kosovo nu a „redus tensiunile” prin amânarea alegerilor ci a anulat alegeri la care nu ar fi participat niciun sârb din zonă. În schimb, idiotul util al neomarxismului, Annalena Baerbock, ar fi putut să observe că Pristina a trimis ilegal forțe polițienești de represiune în nordul sârbesc, deși acordurile internaționale la care este parte i-ar fi impus obținerea prealabilă a unor permisiuni speciale: mai mult, sunt semne că regimul de la Pristina pregătește epurare etnică în orașul sârbesc Kosovska Mitrovica, unde vrea înlocuirea brutală a consiliului local. Doar prin retragerea forțelor de represiune, Albin Kurti ar fi demonstrat că dorește „reducerea tensiunilor” din Kosovo. Insistența lui Baerbock revelează de fapt, aceeași precipitare a elitelor UE de a impune Serbiei un mizerabil șantaj, revelat recent de președintele sârb Alexandar Vucic: aderarea la Uniunea Europeană contra recunoașterea independenței provinciei Kosovo. Este un fapt care desigur nu se va întâmpla niciodată și care transcede capacitatea de înțelegere a guvernului federal al lui Olaf Scholz, cu personaje pitorești precum Baerbock. În fapt, dacă reunificarea Germaniei s-a făcut în 1990 prin partaj internațional, s-a ajuns în 2022 că unui amploaiat modest precum Annalena Baerbock să îi apară firesc ca integritatea teritorială a Serbiei să fie decisă prin mesaje pe site-uri social-media.

Conform Constituției Serbiei, provincia Kosovo (care și-a anunțat unilateral independența în fev. 2008 și care este situată pe vatra istorică a Serbiei) este o regiune autonomă, în timp ce regimul instaurat la Pristina își dorește statut de republică independentă. Modelul Kosovo a fost invocat în 2022 și de președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, când a recunoscut independența față de Ucraina a republicilor auto-proclamate Donețk și Luhansk, din bazinul Donbas.

Publicitate

Publicat de Blogul jurnalistului Traian Horia

Jurnalism de cursă lungă. Pentru vremuri ciudate.

%d blogeri au apreciat: