BREAKING NEWS

PALESTINIENI ÎNARMAȚI AU ATACAT LA IERUSALIM O SINAGOGĂ ȘI O ZONĂ AGLOMERATĂ DE LÂNGĂ ZIDURILE ISTORICE ALE ORAȘULUI: OPT PERSOANE, INCLUSIV UNUL DINTRE TERORIȘTI, AU DECEDAT
Arma folosită în atacul din Siloam (sursa imagine skynews)

28/01/2023| Traian Horia✎

Două atentate teroriste au fost înregistrate la Ierusalim în mai puțin de 12 ore, ambii atacatori fiind palestinieni. Potrivit Sky News, în noaptea zilei de 27 ian., un bărbat în vârstă de 21 ani a deschis focul lângă sinagoga Neve Yaakov, ucigând șapte oameni și rănind alți trei: poliția l-a urmărit și împușcat mortal după un schimb de focuri, iar serviciile speciale au anunțat că atacul va fi cercetat ca “act de terorism”.

Doar câteva ore mai târziu, în dimineața zilei de 28 ian., un adolescent în vârstă de 13 ani, rezident în cartierul palestinian Siloam (Estul Ierusalimului) a tras cu un pistol către trecătorii aflați într-o zonă aglomerată din localitate, rănind un bărbat de 47 ani și pe fiul acestuia, în vârstă de 23: el a fost imobilizat de trecători și predat poliției, care a procedat ulterior la reținerea pentru cercetări a unui număr de 42 rude și cunoscuți ai atacatorului. Siloam este un un sat înglobat administrativ Ierusalimului și care este situat în apropierea zidurilor Orașului Vechi, unde încă se află șantiere arheologice. Grupurile teroriste Hamas și Jihad Islamic au lăudat atacurile, pe care le-au caracterizat “răspuns natural”. Premierul israelian Beniamin Netanyahu a convocat o reuniune de urgență a comitetului său pentru Securitate națională și a promis “acțiuni imediate” pentru combaterea terorismului.

Publicat de Blogul jurnalistului Traian Horia

Jurnalism de cursă lungă. Pentru vremuri ciudate.