COSMINA CERVA, AVOCAT BAROUL BUCUREȘTI: „Un mesaj frumos pentru conducerea Uniunii Europene? Ar fi frumos să scăpăm de voi!”

02/02/2023| Traian Horia✎

Reporter: Uniunea Europeană ca parteneriat de națiuni apare redusă azi la o deraiere ideologică, exportată dinspre cluburi ale Noului Marxism din Bruxelles sau New York. Cum comentați dvs aceste alegații?

Av. Cosmina Cerva: Mai-marii de la New York se distrează copios când se uită peste Uniunea asta nouă și curajoasă (râde, n.n.). Cum se luptă ea să salveze statele care nu sunt membre, cum aruncă cu banii contribuabililor în “gaura” Ucraina, cum “negociază” pacea cu tancuri și avioane, cum își salvează cetățenii cu seruri- vaccin netestate, câte și mai câte pentru o Europă… mare și puternică. Mare și puternică pentru cine? Cetățenii UE sunt din ce în ce mai săraci, împovărați de datorii, cocoșați de facturi din ce în ce mai mari, înfometați și nesiguri pe locul de muncă. Cetățenii UE s-au cam săturat de hoția de la Bruxelles și se întreabă dacă nu cumva le va fi mai bine fără controlul organismelor UE. 

„Cum se luptă ea, Uniunea, să salveze statele care nu sunt membre, cum aruncă cu banii contribuabililor în “gaura” Ucraina, cum “negociază” pacea cu tancuri și avioane, cum își salvează cetățenii cu seruri- vaccin netestate”


Reporter: A fi demis pentru incompetență în România apare a fi o baftă şi avem în vedere doar cazurile „Codruța Kovesi”, procurorul recuperat de Bruxelles la Parchetul European sau „procurorul Augustin Lazăr” căruia guvernul neomarxist de la Chişinău îi oferise un job de consilier. Comentați.

Cosmina Cerva: Uneltele nu se aleg dintre competenți ci dintre cei mai incompetenți. Atât Kovesi cât și Lazăr au fost unelte folosite pentru protejarea găștilor care au furat România. În timp ce ne defilau în cătușe bătrâne corupte, dătătoare de mită în ouă și miere, erau ținute sub fund dosare și se închideau ochii la adevărata corupție care a vândut România. Unde erau Kovesi și Lazar când se „privatizau” bogățiile României? Petreceau pe la chermeze, unde erau decorați de state străine. 


Reporter: Numiți trei lucruri bune întâmplate în România după aderarea la Uniunea Europeană.

Cosmina Cerva: Trei? Îmi este foarte greu să găsesc unul singur. Mărunțișul primit din fonduri europene să cârpim ceva străzi și autostrăzi este singurul lucru bun. Bine, dacă tragem linie și calculăm cât am cotizat și cât am primit, s-ar putea să fim pe minus (râde, n.n.).

„Trei lucruri bune? Îmi este foarte greu să găsesc unul singur”


Reporter: Numiți trei lucruri rele întâmplate în România după aderarea la Uniunea Europeană.

Av. Cosmina Cerva: Primul și cel mai grav ar fi pierderea independenței. Urmează distrugerea industriei și agriculturii; distrugerea legislației, justiției, educației etc. Am distrus tot ce am construit în ani de zile, crezând că ne va fi bine în marea familie europeană. Ne-am cam înșelat și începem să înțelegem că statutul de membru este de fapt unul de sclavMarea Britanie a înțeles repede ce pregătesc „elitele” UE și a părăsit corabia. 

„Începem să înțelegem că statutul de membru UE este de fapt unul de sclav” 


Reporter: Să trecem Statul Paralel creat de activiştii din Justiția dâmbovițeană la „lucruri bune” sau „lucruri rele”?

Av. Cosmina Cerva: Bune pentru ei, rele pentru cetățeni. 


Reporter: Spuneți-ne dacă onorariile şi statutul avocatului român s-au îmbunătățit după aderare.

Av. Cosmina Cerva: Nici gând. Mai grav este că toată legislația UE slăbește dreptul la apărare. Atât avocații cât și justițiabilii vor avea de suferit. Minunata lume nouă europeană vrea roboți în loc de avocați și judecători, soluții “copy- paste” pentru toți. Ce drepturi va mai avea cetățeanul în justiția digitală? Zero. 

„Toată legislația UE slăbește dreptul la apărare”


Reporter: Parlamentul European este protagonistul unui mega-scandal de corupție: afacerea”Bani dinspre Qatar” este considerată doar vârful aisbergului, în circuitul şpăgilor care circulă în legislativul european. Este ipocrit sau este profesional faptul că în toți aceşti ani, acelaşi parlament a condamnat corupția în fața tuturor jurnaliştilor de casă?

Av. Cosmina Cerva: Poate așa înțeleg și “fanii” UE ce se întâmplă cu adevărat în spatele cortinei. La vedere au pozat în niște tipi puritani, imaculați, exemple de la care trebuia să luăm lumina noi, nevrednicii, în timp ce ei furau și șantajau. Pentru hoțomanii ăștia bruxellezi, se potrivește ca mănușa zicala „hoțul strigă hoții” (râde, n.n.). Este momentul să vedem cucuveaua în acțiune. Forța, Codruța (râde, n.n.)!

„La vedere au pozat în niște tipi puritani, imaculați, exemple de la care trebuia să luăm lumina noi, nevrednicii, în timp ce ei furau și șantajau”


Reporter: Cum poate fi restabilită încrederea contribuabilului de rând în organismele pan-europene, începând cu Comisia şi cu Parlamentul?

Av. Cosmina Cerva: Nu mai poate fi restabilită încrederea după episoadele cu pandemia, cu războiul și cu șpăgile din valize. Cum să mai creadă cetățenii statelor membre în organismele UE când banii lor, adunați cu sacrificii, se duc spre un stat care nu este membru (Ucraina, n.n.), doar pentru că așa vrea madam Ursula (von der Leyen, președintele Comisiei Europene, n.n.)?! Cum să mai creadă cetățenii statelor membre în organismele UE când aceste organisme ascund contractele prin care au fost cumpărate niște seruri- vaccin netestate și nesigure?! Cum să ai încredere în astfel de oameni? 

„Nu mai poate fi restabilită încrederea după episoadele cu pandemia, cu războiul și cu șpăgile din valize”

Reporter: În 2022, au fost cca 46000 de treceri ale migranților ilegali din Franța spre Marea Britanie: „idioții utili” de la Bruxelles consideră însă Franța ca țară cu frontiere sigure. În schimb, România „mai stă o tură” la intrarea în Schengen pentru migrația ilegală. Ar trebui să ne revolte dublul standard sau să-l adoptăm ca fiind „metodă de lucru” în UE?

Av. Cosmina Cerva: (râde, n.n.) Noi am înțeles de la început că, la fel ca aderarea la UE, și aderarea la Spațiul Schengen  este încă o bucată de Românie vândută. Nimic nu este gratis, mai ales când nu are cine negocia pentru tine. Iar pentru România nu negociază nimeni. Politicienii noștri sunt ori prea proști, ori prea șantajabili, ori prea corupți. Dacă vreți părerea mea de nespecialist în negocieri ascunse (râde, n.n.), vă spun că este mai bine că nu am aderat la Schengen acum. Este mai bine pentru siguranța noastră. 

„Dacă vreți părerea mea de nespecialist în negocieri ascunse, vă spun că este mai bine că nu am aderat la Schengen acum”


Reporter: „Elitele” Parlamentului European presează Serbia să recunoască independența Kosovo. Este această insistență un semn că PE are mai mare nevoie de Serbia decât are Serbia de PE?

Cosmina Cerva: Sunt multe state membre UE care nu au recunoscut independența Kosovo, printre care și România. Ce vor face „elitele” UE în cazul acestor state? Presiuni? Toată construcția UE va fi o presiune? Dacă așa cred ei că se construiește o Europă mare și puternică, se înșeală. Nu vor face decât să creeze conflicte în interiorul Europei. 

„Toată construcția UE va fi o presiune?”


Reporter: Cum credeți că ar reacționa dna Ursula von der Leyen dacă Republica Oltenia şi-ar proclama independența, cu prazul pus pe drapel?

Av. Cosmina Cerva: Cred că ar fi puțin în încurcătură pentru că nu ar ști dacă prazul merge cu gândaci (râde, n.n.). 


Reporter: În primul an de război în Ucraina, UE a plătit miliarde pentru salariile staff-ului şi pentru armamentul trimis guvernului de la Kiev. Vor mai rămâne bani pentru moriştile eoliene?

Cosmina Cerva: Să înțeleg că mă întrebați dacă după corupția UE asistăm și la hoția UE? (râde, n.n.) Banii europenilor adunați cu sacrificii în pușculița UE se fac praf într-un stat care nu este membru UE. Cum au ajuns deștepții UE să arunce bani cu nemiluita într-un stat care nu este membru (Ucraina, n.n) dar să pună mii de condiții unui stat membru pentru 2 lei de fonduri europene (România, n.n.)? Vezi aici PNRR (Planul national de Redresare și Reziliență, n.n.). Să ne spună europarlamentarii care ar trebui să ne reprezinte în Parlamentul European. Sau vor fi fost și ei anesteziați de efectul Ursula von der Leyen- “salvează apa caldă”? (râde, n.n.)

„Cum a ajuns UE să arunce bani cu nemiluita într-un stat care nu este membru, dar să pună mii de condiții unui stat membru pentru 2 lei de fonduri europene?”

Reporter: Asta-i întrebarea nr. 13, ar putea fi cu ghinion. De-aia zic, ce-ar trebui să vă întreb eu la nr. 13?

Comina Cerva: Când scăpăm de “Ghinionul” de la Cotroceni?

Reporter: Când scăpăm de “Ghinionul” de la Cotroceni (Klaus Iohannis, n.n.)?    

Av. Cosmina Cerva: Va fi și el recompensat cu un scaun cald în cuibul corupției de la Bruxelles? “Aceste întrebări ne doare”, ar spune analfabeții europeni (râde, n.n.)

Reporter: Dați-ne o dată probabilă când UE va fi smulsă de la „elite” şi va reveni națiunilor. Să punem şampania la învechit.

Av. Cosmina Cerva: Nu cred că se va întâmpla așa ceva. Europa este pe un drum greșit și sunt slabe șanse să-și mai revină, în actuala formă de organizare. Statele membre se mai pot salva doar dacă ies din această construcție bolnavă, așa cum a făcut Marea Britanie. În urma Brexit-ului, legislația UE și Curtea de Justiție a UE nu vor mai avea supremația asupra legilor britanice sau a Curții Supreme. 

Statele membre UE se mai pot salva doar dacă ies din această construcție bolnavă, așa cum a făcut Marea Britanie”

Reporter: Catolicii din Ungaria şi Polonia cer reformarea Parlamentului European după scandalul de corupție. Ortodocşii şi ateii din România nu cer nimic. Care vra să zică, avem totuși o „Europă cu două viteze”, cum spunea Jean Claude Juncker (fost președinte al Comisiei Europene, n.n.).

Av. Cosmina Cerva: Cum să ceri reformarea unui cuib al corupției? Cam ce ar însemna o asemenea reformare? Europa este în cădere liberă cu o astfel de organizare. Au creat instituții care le dublează pe cele statale, legislație care se bate cap în cap cu legislația statelor membre, tot felul de funcții inutile, este un haos generalizat. Tot ce s-a construit până acum în interiorul statelor ca instituție pentru protejarea cetățenilor, a drepturilor și libertăților lor, este distrus acum.

„Au creat instituții care le dublează pe cele statale, legislație care se bate cap în cap cu legislația statelor membre, tot felul de funcții inutile, este un haos generalizat”

Reporter: Cum comentați recentul anunt culinar al Comisiei Europene, care a decretat că greierii pot fi mâncați?

Av. Cosmina Cerva: Să recomande și-un țoi de insecticid? Nu cumva să li se aplece de la tocănița de greieri

Reporter: Vă rugăm, un mesaj frumos pentru conducerea Uniunii Europene.

Av. Cosmina Cerva: Frumos ar fi să scăpăm de voi!

Publicitate

Publicat de Blogul jurnalistului Traian Horia

Jurnalism de cursă lungă. Pentru vremuri ciudate.

%d blogeri au apreciat: