PREȘEDINTELE FRANCEZ EMMANUEL MACRON ANUNȚĂ CĂ ȚARA SA AR PUTEA TRIMITE AVIOANE DE LUPTĂ ÎN UCRAINA: MIȘCAREA AR PUTEA FI DEBUTUL UNUI RĂZBOI TOTAL AL NATO CU ALIANȚA RUSIA- BELARUS

02/02/2023| Traian Horia✎
Solemna pleiadă de idioți utili ai Noului Marxism care au pretenții de conducători politici, este completată în Franța de actualul președinte Emmanuel Macron, care a anunțat intenția de a trimite un număr de avioane de luptă în Ucraina, cu titlul de „donație”. În nov. 2019, același Macron declara agresiv, ignorant, discriminatoriu, xenofobic, rasist și total în afara uzanțelor diplomatice, că el îi preferă „pe oamenii care vin legal din Guineea sau Coasta de Fildeș, bandelor ilegale de bulgari sau ucraineni”. Declarațiile macroniene erau ale unui personaj caricatural, trezit dintr-o beție fără zamă de varză: bulgarii nu puteau fi „ilegali” în UE fiindcă țara lor e membră a Uniunii Europene, iar ucrainenii puteau intra încă de la acea dată pe teritoriul UE fără viză.

Pe 30 ian. 2023, acelaşi Macron revine şi anunță aiuritor că avioane de luptă franceze “ar putea fi trimise” în Ucraina: Macron „preferă” acum „bandele de ucraineni” şi este gata să arunce Franța şi blocul militar NATO într-un conflict deschis cu alianța Rusia- Belarus. Până în prezent, niciunul dintre statele care sprijină cu armament Ucraina, nu a încercat să trimită Kievului aparate de zbor. Presa vehiculează că în martie 2022, Polonia ar fi expediat în secret avioane MIG29 ambalate ca subansamble şi piese de schimb, dar nu există probe sau confirmări oficiale. Rusia a avertizat de timpuriu că orice avion străin trimis pe orice cale către Ucraina va fi considerat „țintă legitimă” şi atacat. O flotilă de avioane franceze interceptată de aviația rusă ar determina nu doar un duel aerian, ci debutul unui război total al Rusiei cu blocul NATO. Eventual, primele state care ar putea avea de suferit lovituri pe teritoriul lor fi cele din vecinătatea Ucrainei: România, Polonia, Ungaria. Miza superiorității aeriene în Ucraina este extrem de importantă deoarece controlul aerian susține misiunile de recunoaştere şi de atac pentru ambele tabere. Liderul de la Kiev, Volodymyr Zelensky, a cerut în mai multe rânduri instituirea unui acord de „no-fly” deasupra Ucrainei, cu garantori internaționali: era de asemenea o solicitare iresponsabilă, care ar fi aruncat NATO, SUA, România și Moldova într-o confruntare deschisă cu Federația Rusă. O zonă „no-fly” este un sector de spațiu aerian pentru care s-a stabilit că nu este acceptat survolul aparatelor de zbor. Poate fi instituită pentru evenimente sportive, zone rezidențiale sau instituții strategice, dar Zelensky cerea interdicție pentru întreaga coloană de aer a Ucrainei. Prin acceptarea zonei „no-fly”, statele UE membre NATO sau SUA ar fi garantat respectarea interdicției, chiar cu prețul atacării avioanelor sau elicopterele Rusiei de pe cerul Ucrainei. Blocul militar nord-atlantic a refuzat, însă, acest lucru tocmai pentru a evita un conflict deschis.

În ian. 2023, soseşte francezul Macron, lider al unei al unei țări haotice, care mai este doar o umbră a statului prosper care a fost, şi anunță ritos că “ar putea trimite” avioane spre zona de război. Macron se scarpină în cap și mai “reflectează” dacă toarnă gaz în focul din Ucraina. Democrația în UE suferă de două maladii grave: nu cerne „valorile” permițând diverşilor macroni să se strecoare spre Putere, respectiv lasă prea mulți oameni la îndemâna unui grup restrâns de “inițiați”: mai concis, 500 de milioane de europeni au ajuns la cheremul câtorva „elite” macroniene care experimentează planuri despre pace și război. Pe 18 ianuarie 2023, un elicopter de producție franceză se prăbușea lângă Kiev, decimând conducerea Ministerului de Interne ucrainean. Autoritățile au anunțat că aparatul de zbor avusese probleme tehnice: măcar din punct de vedere al calității aviației sale, Emmanuel Macron ar trebui să își țină avioanele în hangarele de acasă. Pentru verificări prelungite.