SORIN LAVRIC, SENATOR: ”M-am săturat să se tot spună că românii sunt hoți, lași și curve: vreau să se nască o nouă generație”

01/04/2023| ȘTIRI CIUDATE✎

Reporter: Câinele e cel mai bun prieten al prostului: la o competiție chinologică din România, la Cluj, a fost
eliminată rasa Alabai pentru că ”este un câine rusesc”. Adică, extindem războiul din Ucraina chiar și la
competițiile chinologice?
Sorin Lavric:
Da, este o aberație, asta dovedește cât de mici suntem, cât de slabi și ce marionete docile suntem în
aceast conflict: totul se petrece peste capul nostru, v-am spus care sunt cele două tabere. Da, este o aberație, să
elimini un câine doar pentru că vine de la ruși și aparține unei rase canine rusești. De curând a intrat un proiect
în legislativ, în Parlament, prin care se încerca ruperea colaborării dintre universitățile românești și univesitățile
chineze pe motiv că, în acele universități se face propagandă comunistă. Este iarăși o altă aberație, echivalentă cu eliminarea câinelui de care vorbeați. Să rupi relațiile culturale și universitare cu un stat numai pentru că ți se impune acest lucru din afară, pentru că există un conflict evident cultural, ideologic, militar, economic între
China și Statele Unite ale Americii. Europa este prinsă la mijloc între SUA, China și Rusia. Ne-am pierdut autonomia energetică pentru că nu mai putem să luăm gaze de la ruși și suntem la cheremul SUA. Asta nu înseamnă că noi nu suntem fermi în respectarea celor angajamente pe care ți le iei atunci când intri într-o alianță militară cum este NATO, dar totul este să nu se ajungă la război, pentru că noi astăzi exportăm deja armament în Ucraina, transportăm sau exportăm benzină și muniție în Ucraina, mai este puțin și o să începem să ducem soldați acolo deși noi nu mai avem o armată propriu-zisă. La noi în țară acum sunt strămutate armate străine, oști străine, deși în Constituție se spune clar că este interzisă strămutarea de populație sau de armate străine pe teritoriul României. Constituția a devenit așa un element facultativ, un Ceaslov ale cărui rânduri poți să le iei în seamă sau nu. Deci, este o aberație și eliminarea câinelui și cu nu mai știu ce alt sportiv a fost penalizat pentru că nu stiu ce a spus despre Rusia sau despre Putin, de bine. Trăim într-o cușcă, într-o cutie de rezonanță mediatică, al cărei accent predominant este rusofobia. Ucraina o fi ea cu orice preț, deși vine este a amândurora, a ambelor părți, vă spuneam și Putin (Vladimir, n.n.) și Zelenski (Volodymir, n.n.) prin ceea ce fac acum, își distrug popoarele lor și nu poți să privești pe unul cu simpatie și pe altul cu antipatie. Acesta nu este un război al nostru, nu avem ce căuta acolo. Să sperăm că acest conflict se va termina cât mai repede prin negocieri, dar lucrurile astea nu depind de noi, totul se petrece peste capul nostru. 

“Acesta nu este un război al nostru, nu avem ce căuta acolo”

Reporter: Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost recent la Forumul Economic Mondial de la Davos.
Unii spun că asta confirmă un zvon recent: Sandu are mașină și caută acum un soț cu bani pentru benzină.
Sorin Lavric:
Doamna Maia Sandu are cam același traseu biografic cu cei pe care i-am pomenit mai înainte, ea a făcut studiile la Harvard (University, SUA n.n.), iar când faci studiile la Universitatea Harvard, cei de acolo au grijă să te inoculeze cu acest flagel „corect politic” și dacă profilul tău psihologic corespunde marionetei de care au ei nevoie ca să-și facă leadership-ul, pentru că vă spuneam liderii aceștia sunt luați încă din adolescență, din studenție sunt crescuți după aceea la momentul prielnic sunt aruncați în față.

“Când faci studiile la Universitatea Harvard, cei de acolo au grijă să te inoculeze cu acest flagel „corect politic”

Maia Sandu a avut un sprijin, e limpede că altfel nu ajungea președinte, asta nu înseamnă că acum în comparație cu Voronin (Vladimir, fost președinte al Republicii Moldova, n.nb.) și cu Șor (Ilan, politician pro-rus, n.n.) și cu ceilalți lideri pro-ruși din Basarabia, nu e bună … e foarte bună, e mană cerească … Drama este că, având în minte un tipar ideologic din care nu iese pentru că altfel ar înlătura-o dacă se leapădă de el, ea nu este o unionistă, ea nu vrea Unirea cu România deși știe foarte bine că Republica Moldova nu este un stat autonom, în stare de a se susține, de a se întreține singur, nici financiar, nici economic. Statul Moldova depinde numai și numai de subvenții venite din afară, așa cum dăm noi și cum cerșește și ea atunci când se duce în Germania, în America sau la Forumul de care pomeniți (Forumul Economic Mondial de la Davos). Moldova nu este un stat viabil pe termen lung sau folosind un cuvânt găunos de care mă izbesc zilnic în jargonul politic, nu este un stat sustenabil, adică unul care să dureze prin el însuși: nu poate, el este o anexă. Singura șansă a Moldovei este Unirea cu noi să se întoarcă la matcă, la  mama țară. Numai că doamna Maia Sandu nu vrea acest lucru. E drept acum s-a întâmplat ceva admirabil în parlamentul de la Chișinău, parlamentarii de la putere au introdus un proiect de lege prin care să modifice acel articol din Constituția lor, prin care să renunțe la aberația numită „limbă moldovenească” și să treacă la fireasca limbă română și a fost un întreg scandal. Să vedem dacă legea va trece.


Reporter: Cum vedeți din turnul dvs de fildeș, conceptul ăsta complicat, de „presă liberă în România”? Vreau să zic,
se mai vede ceva?

Sorin Lavric: Îmi este tare dor de turnul acela de fildeș pe care din păcate l-am părăsit din clipa în care am intrat în politică, uneori mă gândesc cu nostalgie la starea de spirit pe care o aveam atunci când făceam cultură și scriam, așa că nu am niciun turn de fildeș, acum sunt în Agora și în ringul de box al politicii, de acolo din ringul acela de box, libertatea presei este tot mai stâmtorată. Cum să nu fie strâmtorată, dacă în România există Consiliul Național al Audiovizualului care este un for de cenzură asupra presei și asupra gazetarilor? Chiar de curând Clubul Român de Presă reprezentat de Sorin Roșca Stănescu, ne-a îndreptat o solicitare prin care să-i aducem pe acești membri ai CNA la o audiere, pentru că săvârșesc abuzuri, dau sancțiuni numai și numai pentru a-i cenzura pe ziariștii care îndrăznesc să critice guvernul și puterea.

“Chiar de curând, Clubul Român de Presă ne-a îndreptat o solicitare prin care să-i aducem pe acești membri ai CNA la o audiere, pentru că săvârșesc abuzuri”

Asta face CNA-ul acum, este un asupritor și un persecutor al ziariștilor care îndrăznesc să mai spună din când în adevărul și care nu-i menajează, nu-i cruță pe politicienii de la putere. Cum să mai fie libertatea presei, când în România există Consiliul National de Combatere a Discriminării și care îți vânează fiecare cuvânt pe care îl consideră ei ofensator, care chipurile aduce lezări demnității altora, adică dușmanilor sau care, chipurile, instigă la ură? Din cauza acestor instigări la ură, noi ajungem să nu mai putem să ne împotrivim: ei asta fac, ei împiedică împotrivirea, ne paralizează puterea de rezistență, ne paralizează reacția de legitimă apărare pe care o avem atunci când peste noi vine flagelul politic, vine ideologia de gen, vine educația sexuală din clasa a treia și tot așa.

“Din cauza acestor instigări la ură, noi ajungem să nu mai putem să ne împotrivim. Ei asta fac: ne împiedică împotrivirea, ne paralizează puterea de rezistență, ne paralizează reacția de legitimă apărare ”

Cum să existe libertatea presei și libertatea de gândire în România când există Institutul Elie Wiesel despre care am spus mereu că este o instanță de represiune asupra valorilor de dreapta și atunci cu asemenea instituții, cu Consiliului Național al Audiovizualului, cu Consiliului de Combatere a Discriminării și cu Institutul Elie Wiesel, ce libertate de expresie avem deși în Constituție este un articol care consfințește libertatea ca fiind inviolabilă? Cred că am fost destul de explicit.

Reporter: Care ar fi soluția pentru rezolvarea problemelor identitare ale comunității românești din Ucraina? De ce
Kievul nu-și normalizează tonul când vorbește despre românii din Ucraina?
Sorin Lavric:
Pentru că sunt xenofobi la modul patologic, asupresc toate minoritățile, nu doar pe cea română, pe cea
română cu precădere pentru că Puterea de la București nu dă niciun semn cum că ar vrea să țină partea românilor de
acolo care sunt deznaționalizați, nu mai au învățământ în limba română. Sunt cinci sute de mii de români care sunt puși la zid, Biserica lor și preoții sunt intimidați, asupriți mai cu seamă de când a izbucnit războiul și îndrăzneala asta a lor este alimentată, încurajată de slăbiciunea ministrului nostru de Externe, de slăbiciunea președintelui Iohannis (Klaus, n.n.), politicieni care nu protestează și nu pun piciorul în prag, să le zică “Fraților, v-am ajutat, v-am primit în țara noastră, v-am dat gratis cazare, v-am găsit locuri de muncă, i-am dus pe copiii voștri la școală, le-am găsit un loc unde să intre într-un colectiv, iar drept răsplată voi, ce faceți? Ne deznaționalizați românii, le-ați luat învățământul, limba, le închideți bisericile, iar acum ce ați făcut? Ați decolmatat canalul Bîstroe ca să vină acolo nave de mare tonaj ca să vă ducă cerealele?”.

“Puterea de la București nu dă niciun semn cum că ar vrea să țină partea românilor de
acolo care sunt deznaționalizați

Deși, vă spuneam, slăbiciunea vine de la București, pentru că guvernul lui Ciucă (Nicolae, n.n.) știa din vara anului trecut că ucrainienii au de gând să sape și să adâncească Canalul Bîstroe, au tăcut mâlc și acum nu mai știu pe unde să scoată cămașa. Iată ce înseamnă să fii un trădător, un laș care tremură când își vede umbra sau imaginea în oglindă.

Reporter: Din bucata mea de pâine, azi postesc și mai rabd mâine”. Vorba e, când vine marele faliment economic,
proorocit de analiști? Dați-ne data și ora.

Sorin Lavric: Nu sunt nici “Casandra”, nici “Mafalda”, nu am virtuți de profet și nu știu ce să vă spun în privința asta, marea mea temere este intrarea în război în Ucraina, atunci va fi măcelul cel mare, falimentul acesta nu se va petrece decât cu încuviințarea capitalului occidental, abia așa. Adică, numai cu încuviințarea marilor bancheri: deocamdată, în ciuda datoriilor pe care le avem, falimentul nu se întrezărește la orizont pentru că suntem ținuți într-o stare de semi-agonie. Nici nu murim dar nici nu mai avem suveranitatea financiară sau economică.

“Nu sunt nici “Casandra”, nici “Mafalda”, nu am virtuți de profet


Reporter: Lumea vă știe mai mult ca politican. Dați-ne trei hobby-uri la care omul Lavric nu ar putea renunța.
Sorin Lavric:
Haideți să le zicem tabieturi, nu hobby-uri. Nu pot renunța la lectură, la ținerea unei cărți în mână chiar dacă nu mai am dispoziția de trebuință pe care o aveam odată. De exemplu, sunt parlamentar de Neamț, iar când merg la Piatra, îmi place să mă plimb cu cățelușele mele pe dealurile din jur, pentru că am unde să merg, este spațiu berechet, iar în București îmi place să mă plimb prin Parcul Tineretului sau în Parcul Carol pentru că stau în apropierea lor. Iată trei tabieturi: lectura, plimbarea prin parc și hălăduiala.

“Iată trei tabieturi: lectura, plimbarea prin parc și hălăduiala”

Reporter: Un cuvânt de încurajare pentru România?
Sorijn Lavric
: Da, bineînțeles! Am toată speranța în destinul României pentru că altfel n-aș fi intrat în politică dincolo
de furia pe care o am față de această pătură politică aflată acum la putere pe care vreau s-o înlătur să o înlocuiesc. Dar cum? Desigur, prin votul românilor și nu altfel. Doar prin vot și pe cale pașnică. Fără România, viața mea n-ar avea niciun sens. Ce aș putea face? Să plec acum din țară? Să plec unde? Să mă preschimb într-un cetățean cosmopolit universal, care își părăsește rădăcinile și amintirea înaintașilor, a oamenilor frumoși pe care i-am cunoscut în această țară? Pentru ce?  Să-mi îndop mațul în fiecare zi, să am închipuiri că trăiesc mai bine ca în România, dar fără sens, fără o rezonanță din partea semenilor și fără nicio cauză? Viața are sens numai dacă o pui în slujba unei cauze, a unui ideal, iar idealul acesta este România creștină și apariția unei generații care să înlăture toate metehnele poporului român.

“Viața are sens numai dacă o pui în slujba unei cauze”

M-am săturat să se tot spună că românii sunt hoți, lași și curve, vreau ca să se nască o nouă generație care să ridice România pe un prag de destin spiritual, așa cum s-a întâmplat în perioada interbelică. Noi, partidul nostru, suntem doar cei care deschid cât de cât poteca, dar după noi vor trebui să vină cei tineri care să preia ștafeta și s-o ducă mai departe.

“Acum, suntem în genunchi și nu ne putem ridica”

De aceea, cred în România și am speranța că prin politică putem să redresăm această țară care acum se află pe marginea prăpastiei pentru că și-a pierdut suveranitatea din toate punctele de vedere: ideologic aproape de tot, economic nici nu mai vorbesc, iar financiar, suntem îndatorați până peste cap. Din punct de vedere legislativ, v-am spus că legile Justiției n-au fost altceva decât înrobirea dreptului românesc în fața hegemoniei dreptului european: acum suntem în genunchi și nu ne putem ridica. Așadar, acestea sunt credința și speranța mea: altminteri, n-aș face politică, m-aș interna într-un ospiciu ori m-aș droga toată ziua. Ca să uit că sunt. 

Publicitate

Publicat de Blogul jurnalistului Traian Horia

Jurnalism de cursă lungă. Pentru vremuri ciudate.

Un gând despre „SORIN LAVRIC, SENATOR: ”M-am săturat să se tot spună că românii sunt hoți, lași și curve: vreau să se nască o nouă generație”

 1. Citez din Wikipedia:

  „Constituția României este legea fundamentală a statului român care reglementează, printre altele, principiile generale de organizare a statului, drepturile, libertățile și îndatoririle fundamentale ale cetățenilor și autoritățile publice fundamentale. Actuala Constituție a României a fost adoptată în ședința Adunării Constituante din 21 noiembrie 1991 și a intrat în vigoare în urma aprobării ei prin referendumul național din 8 decembrie 1991.” – TOT ÎN ACELAȘI AN CÂND NE-AM TRANSFORMAT ÎN COLONIE PRIN LEGEA 28 15/03/1991! : https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/1476

  Constituția a fost revizuită în anul 2003 prin adoptarea Legii de revizuire a Constituției României, aprobată prin referendumul național din 18-19 octombrie 2003, lege intrată în vigoare la data de 29 octombrie 2003, data publicării în Monitorul Oficial al României.Conform avocatului constituționalist Eleodor Focșeneanu, Constituțiile României din 1991 și 2003 NU SE BUCURĂ DE LEGIMITATE ȘI NU AU INTRAT NICIODATĂ ÎN VIGOARE, fiindcă:

  – au fost încălcate actele emise de Frontul Salvării Naționale în zilele Revoluției, anume Decretul-Lege nr.2/27 decembrie 1989 care stipula că „sunt și rămân desființate toate structurile de putere ale fostului regim dictatorial”, adică inclusiv Constituțiile din perioada comunistă, forma de guvernământ republicană și funcția de Președinte al României;

  – adoptarea „Constituției României 1991” s-a făcut fără respectarea prevederilor legii anterioare (care, în momentul 1991, era Constituția României din 1923);

  – au existat numeroase nereguli grave, consemnate oficial și pe deplin verificabile, în lucrările Adunării Constituante;

  – Constituția României 1991 nu a fost publicată în Monitorul Oficial, așa cum cere legea (fusese publicat numai un proiect al său).”

  DECI NOI NU AVEM „STAT” ÎNFIINŢAT JURIDIC ȘI NICI CONSTITUŢIE

  NOI SUNTEM ȘI LA ORA ACTUALĂ REPUBLICA POPULARĂ ROMÂNĂ, NU „SOCIALISTĂ”

  NU SUNTEM NICI „ROMÂNIA”

  „ROMÂNIA INC” ESTE CORP0RAŢIA LOR

  asa zisele „institutii” NU pot prezenta urmatoarele :
  1. Actul de constituire al xxxxxxxxxxxxxxxxxcare sa contina in clar :

  2. Daca xxxxxxxxxxx este de jure sau de facto;

  3. Daca xxxxxxxxxxxx este Persoana Juridica de drept public sau privat;

  4. Dovada denumirii (STATUTUL) si sediul, patrimoniul precum si alte atribute de identificare ale xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx

  5 Cine sunt fondatorii Persoanei Juridice xxxxxxxxxxxxxxxxxx?

  6. Domeniul de activitate al xxxxxxxxxxxxxxxxxx;

  7. Durata de infiintare a persoanei juridice xxxxxxxxxxxxxxx ;

  8.Daca Persoana Juridica xxxxxxxxxxxxxxx este inregistrata;

  9.Daca xxxxxxxxxxx are personalitate juridica ;

  10.La ce data a dobandit xxxxxxxxxxxx capacitate de folosinta si care este continutul capacitatii de folosinta?

  11.Care sunt activitatile autorizate pe care le desfasurati in cadrul xxxxxxxxxxxxxxx ?

  Suntem singura tara de pe Terra condusa de un ONG !!!!! acest udmr este un ONG aflat ilegal la conducerea tarii !!!

  Apreciază

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: