NEOMARXISMUL PIERDE ÎN SLOVACIA

„POPULISTUL” ROBERT FICO A CÂȘTIGAT ALEGERILE DIN SLOVACIA, ÎNVINGÂND FORMAȚIUNEA PROGRESISTĂ „PROGRESIVNE SLOVENSKO„: ASTFEL, SPAȚIUL SCHENGEN SPRE CARE MERGE CU DISPERARE GUVERNUL LUI MARCEL CIOLACU SE VA ÎNGUSTA DIN NOU, DUPĂ CE FICO A ANUNȚAT CONTROALE ANTI-MIGRAȚIE ILEGALĂ LA FRONTIERE, ALĂTURI DE UNGARIA
Robert Fico (sursa imagine Reuters)

02/10/2023 Traian Horia
Câștigătorul alegerilor din Slovacia, Robert Fico (liderul grupului SMER-SSD), a primit o „fereastră” de două săptămâni pentru a negocia un guvern, după ce și-a condus partidul spre o victorie electorală în weekend: formațiunea lui Fico a obținut aproape 23% din voturi, în timp ce principalul său contra-candidat, Progresivne Slovensko („Slovacia Progresistă”, PS n.n.) a anunțat 18%.
Fico a făcut campanie electorală pe mesaje care ar apropia Slovacia– un stat membru al Uniunii Europene și NATO, de Ungaria, prin limitarea drastică a sprijinului militar pentru Ucraina în războiul contra invaziei Federației Ruse, dar și prin blocarea migrației ilegale. Ca și în Spania, unde idiotul util neomarxist Pedro Sanchez a pierdut alegerile din iulie 2023 dar unde nu a existat o majoritate absolută, „populiștii” vor avea nevoie să construiască o coaliție politică pentru asumarea guvernării. Alegerile prelungesc suferința „progresismului” slovac după ce, în dec. 2022, Parlamentul de la Bratislava trecuse masiv un vot de neîncredere care destituise guvernul lui Eduard Heger: numit în funcție în aprilie 2021 de președintele țării, Zuzana Čaputová (cea care, printre altele, este fostă angajată a ONGului sorosist Open Society Foundation), Heger a fost în trecut comerciant de toalete, de tancuri și de vodcă, iar în prezent este un politician oferit țării de partidul OĽANO, cu o ideologie neclară dar cu agendă dominată (într-o consacrată tradiție neotroțkistă) de „anti-corupție”. Presa independentă a observat că votul anti- Heger survenise în principal după ce mai multe manifestații care cereau sprijinul statului pentru populație în contextul crizei energetice, au fost ignorate de guvernanți: altfel spus, Executivul slovac fusese o victimă a propriei incapacități de a gestiona probleme de Economie, fiind dovedit o dată mai mult că Noul Marxism nu produce politicieni, ci doar activiști extrem de pricepuți la ideologii.

Robert Figo vrea controale cu Ungaria pentru blocarea migrației ilegale

Reamintim că destituirea cabinetului Heger se adaugă unui pomelnic de guverne progresiste pro-migrație ilegală debarcate, din Bulgaria până în Italia și Suedia. Dealtfel, Fico a declarat, citat de Reuters, că va impune controale de graniță cu Ungaria, pentru a impune un blocaj al fluxurilor migraționale ilegale. Este o veste proastă pentru România duetului Klaus Iohannis- Marcel Ciolacu, care este acuzată constant de Austria că tolerează migrația ilegală spre Vestul Europei. Spațiul Schengen se restrânge semnificativ după ce alte state au anunțat măsuri similare: Germania, de exemplu, a anunțat pe 29 oct., impunerea controalelor de graniță cu Polonia și Cehia.

Publicat de Blogul jurnalistului Traian Horia

Jurnalism de cursă lungă. Pentru vremuri ciudate.