ȚAC-PAC, STAI CĂ TRAG

ROMÂNIA A AVUT OASPEȚI DE SEAMĂ DIN SOCIETATEA „LUMINATĂ” A NEOMARXISMULUI: O ECHIPĂ DE LA TELEVIZIUNEA FRANCE 24 A FĂCUT O ȘTIRE DESPRE „EXTREMA DREAPTĂ” DIN ROMÂNIA
„Extremist de dreaptasuveranist identificat de France 24 la Giurgiu (sursă imagini France 24)

02/06/2024| Traian Horia✎
Presa neomarxistă europeană e vigilentă și o găsești acolo unde „progresismul” scârțâie. Un vârf de lance al său, canalul francez de știri France 24, a făcut o incursiune în România ca să scrie despre „ascensiunea extremei drepte” (sic!, n.n.) locale.
Nu există așteptări că activiștii care controlează sumarul de la France 24 vor accepta știri despre „extrema stângă” (bogat reprezentată în România, de exemplu, prin partidul de fișet REPER al lui Dacian Cioloș) pentru că intuitiv, prin agenda sa, France 24 aparține stângii globaliste, în ciuda neutralității care ar trebui să o afișeze în plan publicistic. Potrivit unui ofițer din Poliția de Frontieră prezentat în știrea de la France 24, de la începutul anului 2024 până la momentul interviului din luna mai, au fost identificate 87 de persoane care încercaseră să intre ilegal în România dinspre Bulgaria.

Este un număr în scădere care evocă faptul că România și Bulgaria au înțeles corect temerile Austriei și s-au pus pe treabă întru protejarea frontierei externe a UE, iar știrea anunță „creșteri de resurse” alocate. Dealtfel, vremurile când politicile în migrație din România erau făcute cu activiști” din presă nu sunt departe: în oct. 2021, de exemplu, jurnalistul de tristă notorietate Cătălin Tolontan publica o așa-zisă „investigație” în colaborare cu un ONG sorosist din Olanda, în care dezvăluia cum „vameșii români îi alungă pe refugiați în Serbia (sic!, n.n.)”. Era pusă astfel presiune pe o instituție care trebuia să se asigure că în România se intră în condițiile legii, iar publicația noastră explica răbdătoare gazetei Libertatea și personal lui Tolontan, că migranții invocați de ONGul olandez nu puteau fi „refugiați” câtă vreme nu obținuseră acest statut prin decizie judecătorească: în plus, ei erau ilegali pe teritoriul Românei și nu puteau fi numiți „refugiați” nici măcar în poveștile ONGurilor fiindcă proveneau dintr-o țară sigură (Grecia) unde nu fuseseră persecutați, nu avuseseră drepturi încălcate și unde ar fi trebuit să aștepte decizia autorităților cu privire la solicitarea de azil politic depusă atunci când au pătruns prima dată în spațiul UE. Strucural, știrea difuzată de France24 apare echilibrată, cu prezentarea opiniei unui membru al „extremei dreapta” (sic!, n.n.) din Giurgiu, care a spus că românii ar trebui să fie mai critici cu cererile „elitelor” de la Bruxelles, și a unui prețios din lumea mioritică a ONGurilor care a explicat cum „radicalii” (sic!, n.n.) au „capitalizat” electoral. Rămâne, desigur, deranjant faptul că în știrea France 24, „radicalii” și „extremiștii” se află doar în dreapta eșichierului politic: sunt clișee încurajate de Noul Marxism, care protejează practic extrema stângă internaționalistă, deși ea este activă și în România și are reprezentanți de seamă, inclusiv în coaliția de guvernare PSD- PNL.

France 24 găsește doar „extrema dreaptă” peste tot. Rămâne un mister unde se află „extrema stângă”

O astfel de protecție este asimilabilă cenzurii la France 24 și în presa mainstream europeană și s-a ajuns la performanța jalnică în care „ideologii” corectitudinii politice ce coordonează aceste redacții, au îngrămădit la „dreapta politică” tot ce ar trebui să fie revoltător pentru opinia publică din punct de vedere al unei Agende „progresiste”: naționaliștii, suveraniștii, pacifiștii pentru Ucraina, cei care refuză vaccinul, care refuză gândacii din făină, care contestă politicile Comisiei Europene sau ale propriului guvern, care contestă avortul, educația sexuală din școli și grădinițe, migrația ilegală sau masca etc. Deși nicio extremă nu este suportabilă într-o Democrație, France 24 folosește în exces sintagma „extrema dreaptă”, dincolo de explicația de dicționar și, probabil, dincolo de înțelegerea unora dintre șefii de redacție din mainstream media. Istoric, lucrurile ar trebui să fie simple, inclusiv la France24, fiindcă extrema dreaptă a luptat mereu pentru dezvoltarea proprietății private (în beneficiul unor elite „liberale”), iar extrema stângă a luptat pentru proprietatea de stat, în beneficiul unor elite „marxiste”. Este greu de crezut că „extremistul de dreapta” Naipeanu, intervievat la Giurgiu se va bate pentru beneficiul unor „liberali”: l-ar sancționa a doua zi șefii de la partid.

Publicat de Blogul jurnalistului Traian Horia

Jurnalism de cursă lungă. Pentru vremuri ciudate.