TOT RĂUL SPRE BINE

CONDAMNAREA DE LA NEW YORK A REPUBLICANULUI DONALD TRUMP ÎI ADUCE ACESTUIA DONAȚII-RECORD DE 200 MILIOANE DOLARI ȘI AL DOILEA MANDAT LA CASA ALBĂ: ESTE DOAR REACȚIA OPINIEI PUBLICE AMERICANE LA FAPTUL CĂ PROCURORI CUNOSCUȚI PENTRU URA LOR FAȚĂ DE TRUMP, AU FOST LĂSAȚI TOTUȘI SĂ FIE PARTE DIN PROCESELE PENALE, DEȘI ERA ÎNCĂLCAT CONCEPTUL DE JUSTIȚIE IMPARȚIALĂ
Donald Trump (sursa imagine AFP- Getty)

05/06/2024| Traian Horia✎
Este greu de crezut că a existat președinte în Statele Unite care nu a avut greșeli, dar în cazul lui Donald Trump, cu multiplele procese ce i-au fost pornite după consumarea mandatului de președinte și cu prima condamnare din istoria Statelor Unite la acest nivel, lucrurile apar că au luat-o cu mult dincolo de normele de bun-simț și legale ale democrației.
În procesele lui Trump au fost implicați magistrați cunoscuți pentru aversiunea față de Trump, beneficiari de finanțări ale unor cluburi neomarxiste sau care s-au implicat în sponsorizarea formațiunii- rivale Partidul Democrat american: ei au fost lăsați să fie parte în procese, să susțină acuzarea sau să judece, umilind însă conceptul de Justiție echitabilă, care cere imparțialitatea absolută a magistratului. Potrivit Fox News, care l-a avut ca invitat pe fiul fostului președinte, Eric Trump, după verdictul juriului newyorkez, un Comitet Republican a primit donații pro-Trump de 200 milioane dolari, din care 70 de milioane provenite de la oamenii simpli, din stradă. Dacă se adaugă și faptul că Trump este dat ca favorit al alegerilor prezidențiale din 5 noiembrie 2024 în majoritatea sondajelor de opinie, atunci se poate spune că adversarii Republicanului tocmai asistă siderați la „efecte adverse” ale „chestiunii Trump”: emulația și simpatia publică în creștere i-au oferit lui Trump bani și îi vor oferi al doilea mandat la Casa Albă, pentru alegerile din nov. 2024.

Reamintim că liderul Republican Trump a fost găsit vinovat de un juriu de 12 jurați din statul „liberal” New York, într-un caz în care vedeta de filme pornografice Stormy Daniels a sugerat că Trump ar fi plătit-o (în cadrul unei legături de flirt care a inclus „prestații” sexuale) cu bani din contabilitatea organizației sale economice: ar fi fost vorba de „hush-money” (bani achitați către Daniels pentru a împiedica dezvăluirea de informații discreditabile), care i-ar fi impus lui Trump falsificarea evidențelor financiare ale firmei sale. Eventual, susținerea lui Daniels a fost preluată și dusă mai departe de procurori finanțați anterior prin „elite neomarxiste”: în SUA, procurorii districtuali, ca și șefii poliției, sunt aleși prin vot, iar unele Fonduri de business se implică frecvent în sponsorizarea unor astfel de „curse electorale”. Potrivit unor observatori independenți, efortul pentru condamnarea lui Trump poate fi legat de activitatea unui „Stat Paralel” („Deep State”, lb. engl., n.n.), care cuprinde funcționari, procurori, judecători, jurnaliști, agenți ai unor servicii secrete etc) și care are interesul să blocheze efectiv ascensiunea acestuia către un alt mandat la președinția SUA.

Donald Trump și aliații săi au acuzat repetat faptul că Departamentul de Justiție al Guvernului SUA (DOJ) a folosit procurori și curți judecătorești pentru a obține un profit politic în dauna adversarilor din Partidul Republican, ceea ce ar echivala practic cu o represiune politică mascată: Trump a promis că va acorda timp, atenție și acțiuni acestui „Stat Paralel” dacă va ajunge din nou președinte. Acest lucru ar afecta desigur și funcționarea Statului Paralel din România (confirmat de fostul procuror DNA Mircea Negulescu, zis „Portocală”, și de alți magistrați) care a crescut „mare” pe mandatul sinistrului procuror ex-communist general Augustin Lazăr și care a umplut Justiția mioritică de procurori „activiști”, extrem de „competenți” în semnarea de petiții dar cu o diversitate de lacune profesionale.

Publicat de Blogul jurnalistului Traian Horia

Jurnalism de cursă lungă. Pentru vremuri ciudate.

2 gânduri despre „TOT RĂUL SPRE BINE

Comentariile sunt închise