DESPRE BLOG

ȘTIRI CIUDATE PENTRU TOȚI.

CONTRIBUIE ȘI TU

Email:
traian@journalist.com

PROIECT

ȘTIRI CIUDATE a pornit în anul de grație 2020, anul izbucnirii pandemiei Noul Coronavirus (COVID-19), cu tot ceea ce i-a urmat: tendința spre autoritarism a unor guverne, diluarea sau reprimarea libertății de expresie, presiunile de transformare a presei din câine de pază al societății în pudel de pază al unor entități statale sau supra-naționale, bombardamentul cu știri false, exacerbarea sau dimpotrivă combaterea așa- numitelor “teorii ale conspirației”, divizarea societăților și a națiunilor.

Criza NOUL CORONAVIRUS nu a afectat doar agenda politică sau calitatea garniturii de politicieni cărora națiunile le-au acordat destinele lor, dar și relațiile inter-umane. Omul post- COVID-19 este unul distanțat la 1.5- 2.0 metri de alți semeni, este suspicios, este îngrijorat, este un om care simte că a pierdut un firesc al vieții normale- acea viață spre care tânjește timid să o recupereze: fără carantinări, măști de protecție și imagini cu dezastrele provocate de pandemie.

Omul post- COVID 19 este un om al cărui destin a fost subordonat, începând din primele 6 luni ale anului 2020, de ȘTIRILE CIUDATE ale fluxurilor de presă. Posibil, de aici a pornit ideea acestui blog: nu singură, ci alături de timida speranță că niște ȘTIRI CIUDATE nu vor transforma, după chipul și asemănarea lor hâdă, normalitatea vieții de zi cu zi.

TEXTELE DE PE ACEST BLOG POT FI PRELUATE NELIMITAT, CU CONDIȚIA MENȚIONĂRII SURSEI o https://blogtraianhoria.wordpress.com/

„ȘTIRI CIUDATE” este un proiect mic la stat dar mare la sfat, inițiat de jurnalistul Traian Horia și de prieteni ai săi. Traian Horia este și contributor pentru e-revista cristoiublog.ro, editată de jurnalistul Ion Cristoiu, decan al presei românești

“Când unui adevăr nu i se dă libertatea completă, libertatea nu este completă.”

Vaclav Havel


%d blogeri au apreciat: