S-A AFLAT DE CE NU ARE ROMÂNIA POLITICĂ EXTERNĂ

MINISTRUL BOGDAN AURESCU ESTE FOARTE „OCUPAT” CA AGENT PUBLICITAR PENTRU PATRONUL DE LA DIGI 24, ZOLTAN TESZARI
Zoltan Teszari, un dublu Tătuc în România: pentru propaganda agendei neomarxismului și pentru RCS-RDS

10/06/2022| ȘTIRI CIUDATE✎
Publicația noastră a atras atenția în trecut asupra faptului că Bogdan Aurescu, „înșurubat” pe bani frumoși ca ministru de Externe pentru o țară care nu are propria politică externă, e mai ocupat cu fantasmagorii ale unei agende „multilateraliste” decât cu nevoi reale ale societății românești: finanțează de exemplu, din banii României o fantomatică „societate civilă” din Belarus, dar nu are foarte multe idei despre problemele financiare ale presei de limbă română din Ucraina, sau despre familiile de români cu drepturi încălcate de agenții de „protecția copilului” din Norvegia sau Germania.

O investigație a jurnalistului Liviu Alexa îl arată pe Aurescu într-o postură mult mai stranie: protejatul lui Klaus Iohannis apare ca fiind „ocupat” ca agent publicitar pentru televiziunea propagandei haștag-„progresiste” DIGI24 TV, eventual denunțată în timp ca televiziune a serviciilor secrete. Potrivit lui Alexa, pe 26 aprilie a.c., când premierul Nicolae Ciucă, liderul PSD Marcel Ciolacu și ministrul de Externe Bogdan Aurescu s-au întâlnit în Ucraina cu președintele Volodimir Zelensky și cu cei mai importanți oameni din guvernul ucrainean, staff-ul românesc a avut inițiativa de a negocia intrarea în Ucraina a companiei private RDS-RCS atunci când războiul se va fi sfârșit. Cine să mai pună atunci problema monopolului instituit de Teszari sau a non-combatului anti-guvernamental din știrile DIGI, când postul are protecție de la vârful statului, într-o conjurație a „gulerelor albe”? Recomandăm în continuare articolul publicat de revista Strict Secret.

De ce interesele lui Teszari și ale grupului RCS-RDS/Digi au fost „împinse” pe gâtul guvernului ucrainean de Bogdan Aurescu, ministrul de Externe al României, la vizita cu Zelenski. 

Mai putem considera RDS o firmă privată? Căci pare să aibă ca „acționari” oameni tari din serviciile secrete

La finele acestei săptămâni, cu un timing prost (pentru că nu a înțeles niciodată ce înseamnă jurnalismul), Adrian Sîrbu, creatorul PRO TV și, mai nou, al lui Aleph News, și-a folosit mica forță mediatică pe care încă o mai deține ca să tragă un semnal de alarmă, de altfel pertinent, despre monopolul caracatiței RDS-RCS care, în viziunea lui Sîrbu, beneficiază de sprijinul ocult al unor structuri ale Statului Român, a liderilor săi din umbră, a unor securiști.

Impotența informațională a lui Sârbu, dar și faptul că micul meu post național de televiziune de știri, NCN, este văduvit de RDS-RCS de o poziționare legală în grilă, afectându-ne veniturile și audiențele, m-a convins că e nevoie să public acest articol.

Veți citi in cele ce urmează cel mai complet material de analiză din ultimii 20 de ani despre Zoltan Teszari, afaceristul pe care niciun organ de presă nu a reușit să-l creioneze atât de inedit cum o voi face eu. Ca să fie clar încă de la început, diferența dintre mine și Adrian Sîrbu este că eu sunt jurnalist pur sânge, el este un ipocrit pur sânge, fiindcă la rândul său în anumite momente ale istoriei României, adica acum 18 ani, Adrian Sîrbu a fost patronul unui monopol sadea, când prin trustul Media Pro, compus din PRO TV, Acasă TV, Ziarul Financiar, Mediafax, Pro Sport, controla editorial peste 75% din piață, dar, mai grav, controla dictatorial piața de publicitate pretinzând agențiilor și regiilor de media partea șacalului, rebate-uri speciale, ba chiar și izolarea concurenței. Adrian Sîrbu făcea și el exact ce face Teszari azi, dicta și el legi guvernelor, și de aceea strigătul lui de azi nu capătă aderență.

Adevăratul monopol al lui Teszari acoperă serviciile de cablu, patronajul a DOUĂ trusturi de presă, jocul cu BVB și drepturile sportive pentru Liga 1

În mod punctual, însă, dacă e să discutăm despre DIGI, fostul mogul PRO TV are dreptate. Nefiind însă jurnalist, Sîrbu se limitează în poziția sa la a descrie în mod general în ceea ce constă monopolul colosului. Asta pentru că a fost dintotdeauna un superficial. Eu însă sunt jurnalist de investigații și proprietarul unei televiziuni de știri naționale micuțe, care se bate cu DIGI încă de la înființare. Aici avem un punct comun, și eu, și domnul Sîrbu. Căci ambele posturi de televiziune au fost aruncate în tenebrele grilei DIGI, împotriva legii și a deciziilor CNA.

Chiar acum 10 zile, în urma unei reclamații depuse de mine prin care remarcam lipsa de respect a RDS față de lege, CNA a amendat cu 10.000 de lei cablistul – o pișcătură de purice pentru un pachiderm comercial.

De ce? Fiindcă astăzi legile sunt slabe, RDS știe acest lucru și CNA nu are puterea să facă mai mult, deși în alte țări, de exemplu în Franța, omologul CSA/ARCOM are atâta forță, că nu mișcă nimeni în front.

La rândul meu, am încercat ”cu buna” să-i propun lui Serghei Bulgac, CEO-ul cablistului, o soluție tehnică, care ar fi împăcat toate părțile. Chiar dacă, în cazul meu, ar putea să pară că publicând această anchetă despre Teszari îmi tai singur craca de sub picioare, public articolul cu convingerea că este timpul să discutăm serios despre monopol, acțiuni concertate, distrugerea concurenței în audioviziual și în piața de cablu, ba chiar să discutăm, și aici îmi îndrept privirea spre SRI, dacă este normal ca DIGI să devină proprietarul industriei de manipulare din România, dacă DIGI și Teszari nu se fac cumva vinovați de atac la siguranța morală a acestui popor.

Tomșa și Teszari

Adrian Sîrbu s-a referit în alocuțiunea sa doar la mărimea procentajului de control al pieței de cablu pe care DIGI o controlează, peste 75%, menționând în treacăt și faptul că RDS-RCS este și proprietarul trustului media DIGI cu a sa televiziune, al său site și al său radio. Nu, din păcate, nu e doar atât.

Teszari, RCS RDS și DIGI sunt un colos mai gigantesc decât văd ochii dumneavoastră neavizați. Pe lângă piața de cablu, Teszari controlează direct și indirect nu numai trustul media DIGI, ci și trustul Prima TV, prin intermediul omului său Adrian Tomșa, singurul om din România care are acces direct și la orice oră la Teszari, în afară de familie.

Dar miliardarul fără chip, așa cum l-a catalogat timp de decenii presa națională impotentă, este și proprietarul indirect prin același interpus, Adrian Tomșa, al drepturilor sportive televizate ale Ligii 1 de fotbal, ceea ce dependentă de el toată mișcarea fotbalistică din Liga 1, dar fac dependente de el chiar și firmele de cablu concurente. Mă refer la Vodafone și Orange.

În ce fel? O să vedeți în acest material.

Teszari și Adrian Tomșa  și-au creat in ultimii 7 ani un trust media paralel, dar și un cluster de canale TV (PRIMA TV, PRIMA SPORT 1,2,3,4; Profit.ro, Agro TV) prin care căpușează chiar RDS-RCS, primind bani pentru prezența în sine în grila RDS-RCS, ba chiar și de la cabliștii adversari (VODAFONE și ORANGE), finanțându-se artificial și anticoncurențial ca trust media față de alte trusturi de presă din România, care trebuie să trăiască din audiențe și publicitate comercială.

Cu micile mele posibilități, căci nu am în spate forța unei instituții precum Consiliul Concurenței, sau informațiile analiștilor din SRI, am reușit să strâng elemente, mărturii și informații care, chiar și prin puținătatea lor, constituie elemente rezonabile pentru a arăta că DIGI, RDS/Zoltan Teszari dețin monopolul pe piața de cablu și influențează anti-concurențial piața de media, ba chiar și expresia comercială a Ligii 1 – cea mai importantă competiție fotbalistică din România, așa cum e ea, vai de mama ei.

Dacă ar fi existat mai puțină corupție și mai multă conștiință profesională la Consiliul Concurenței, Zoltan Teszari ar fi trebuit să fie deja despuiat de toate aceste privilegii și forțat să vândă o bună parte din monoblocul său pentru a însănătoși mediul economic de profil din România. Dar Bogdan Chirițoiu e tare în clanță doar cu firmele de medicamente și cu servisurile auto, nu are curaj (sau voie) să se apuce de ditamai monopolul ce îi stă sub nas.

Alungat din Ungaria în șuturi. Adevăratul motiv

Statul Român e unul căcăcios și corupt. În Ungaria, lui Teszari nu i-a mers cu șmecheriile fiind alungat în 2021 și forțat să vândă DIGI Ungraria pentru 625 de milioane de euro, pierzând și licitația pentru 5G din Ungaria, în ciuda apelurilor în justiție.

Vreți să vă zic adevăratul motiv pentru care și-a luat Teszari tălpășița din Ungaria? Pentru că serviciile secrete maghiare i-au adus pe masă lui Viktor Orban dovezi clare că Digi și Teszari au finanțat și s-au implicat în acțiuni online anti-guvernamentale. Din acel moment, adio și un praz verde, lui Teszari i s-a transmis că poate să degajeze. De remarcat felul elegant în care a fost lăsat să plece, luându-și și banii pentru deranj, deși Orban adoră naționalizările. De ce?

Cineva din România, nu spui cine, persoane importante din servicii au transmis la Budapesta că Teszari a greșit, dar că trebuie iertat pentru că… Doar de AIA a putut „miliardarul fără chip” să se extragă. Deși s-a speculat foarte mult timp că Teszari este omul serviciilor secrete maghiare, uite că nu a fost așa, căci ungurii i-au dat o palmă după ceafă și l-au transformat în persona non grata economică pe teritoriul Ungariei.

Bombă: la vizita cu Zelenski, Bogdan Aurescu a reprezentat interesele firmei private RDS-RCS!

Urmează acum bomba Strict Secret, cireașa de pe tortul acestei analize, o public acum, chiar dacă o să vă rog să fiți răbdători și să citiți și restul lung al acestei anchete. Este informația momentului, una atât de gravă încât, sincer, cred că ar trebui să cadă niște capete sau cred că ar trebui încătușați niște oameni.

Dețin informații certe că la întâlnirea din 26 aprilie a.c. a conducerii României, cand Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu și ministrul de Externe Bogdan Aurescu s-au întâlnit în Ucraina cu Zelensky și cei mai importanți oameni din guvernul ucrainean, staff-ul românesc a avut inițiativa ilegală și total neconcurențială de a negocia intrarea în Ucraina a companiei private RDS-RCS atunci când războiul se va fi sfârșit.

Pentru conformitate, să vă spun că Zelenski a refuzat să participe la discuțiile ”informale”, dând mâna cu Ciucă și Ciolacu și apoi plecând. Dar Ciucă și Ciolacu au asistat la momentul în care trepădușul Bogdan Aurescu, ditamai ministrul de Externe al României, s-a apucat sa promoveze interesele unui privat, în speță RDS RCS, încercând să negocieze cu guvernul ucrainean ca după terminarea războiului firma lui Teszari să devină partener agreat pentru înființarea unei firme de telefonie și date și pentru a reface reteaua de cablu si Internet din Ucraina.

Întâlnire la nivel înalt Ucraina- România. Duhul lui DiGi era pe-aproape

Oficialii ucraineni nu au oferit un răspuns pe loc, dar cel mai important este să știți de la mine că acest lucru grav chiar s-a întâmplat. Interesele unei companii private au fost reprezentate de cei mai înalți oficiali ai Statului Român chiar în curtea lui Zelenski. Așa puteți înțelege mai bine despre ce discutăm.

Păi cum să meargă Chirițoiu de la Consiliul Concurenței peste RDS/Digi și Teszari când compania și afaceristul de etnie maghiară beneficiază de lobby-ul celor mai tari oficiali ai Guvernului României?

Articolul integral aici

Publicat de Blogul jurnalistului Traian Horia

Jurnalism de cursă lungă. Pentru vremuri ciudate.