LOVELY JUBBLY

PROTESTELE URII ANTI-ISRAEL DIN UNELE UNIVERSITĂȚI AMERICANE SUNT FINANȚATE DE SOROS ȘI ROCKFELLER PRIN ONG-URI: „PROTESTATARII” AU CORTURI CUMPĂRATE PE SITE-UL AMAZON, SANDWICH-URI GRATUITE, PUI ROTISAȚI, PIZZA ȘI CAFEA LA DISCREȚIE
2024: Protestatari plătiți de George Soros la protestele pro-Palestina din SUA (Sursa imagine New York Post)

27/04/2024| NEW YORK POST
Presa americană independentă a dezvăluit că George Soros, controversatul miliardar neo-liberal prezentat ca „filantrop” de organele media neomarxiste (gen The Guardian, CNN, The New York Times etc), plătește agitatori de extremă stângă pentru alimentarea unor proteste radicale anti- Israel în campusurile studențești din SUA.
Numele lui Soros e binecunoscut și în România: în 2018, de exemplu, Grupul de Investigații Politice dezvăluia că „un guvern străin, cel olandez, și George Soros au finanțat generos campaniile Rise Project îndreptate împotriva guvernului României, alimentând protestele „haștag rezist” din februarie 2017″.Protestele din SUA, care s-au extins după ce un grup de studenți a preluat săptămâna trecută peluza campusului Morningside Heights al Universității Columbia, au cuprins ulterior alte colegii, inclusiv Harvard, Yale, Berkeley din California, Universitatea de Stat din Ohio și Emory din Georgia – toate organizate „militărește” prin filiale ale Studenților pentru Justiție din Palestina (SJP) finanțate sorosist. În loc de studiu, studenții formați troțkist aleg să meargă la Rivuluție. Potrivit unei investigații a New York Post, organizația-mamă a SJP a fost finanțată de o rețea de organizații nonprofit, susținută financiar „la vârful piramidei”, de Soros, investitorul miliardar de stânga.

2017: Protestatari plătiți de George Soros la mitingurile anti-guvernamentale din România (Sursa imagine Grupul de Investigații Politice)

La (cel puțin) trei colegii, protestele sunt încurajate de radicali plătiți care sunt „colegi” ai unui grup finanțat de Soros numit Campania SUA pentru Drepturile Palestiniene (USCPR). În unele situații, studenții s-au ciocnit cu poliția și nu ar fi exclus, ca un mecanism de tipul Ajutorul roșu pentru tovarăși să plătească și eventuale amenzi în Justiție. Tot New York Post dezvăluie că USCPR oferă până la 7.800 de dolari pentru coledzii din comunitate și între 2.880 și 3.660 de dolari pentru „tovarășii” săi din campus, în schimbul petrecerii a opt ore pe săptămână organizând „campanii conduse de organizațiile palestiniene”. Ei sunt instruiți să „se ridice, să revoluționeze”: să mențină, adică, o atmosferă activă, care să fie descrisă revoluționar de presa „progresistă” dedicată. Grupul radical a primit cel puțin 300.000 de dolari de la Fundațiile pentru o Societate Deschisă (OSF) ale lui Soros începând din 2017 și a primit, de asemenea, 355.000 de dolari de la Fondul Rockefeller Brothers, după 2019. USCPR are trei „tovarăși” care au fost figuri majore în mișcarea de protest de la nivel național: Nidaa Lafi, fost președinte al Universității Texas Students for Justice in Palestina, Craig Birckhead-Morton (Yale), arestat și eliberat după ocuparea perimetrului Beinecke Plaza a școlii și Malak Afaneh (Berkeley), co-președinte al Berkeley Law Students for Justice in Palestine.

Banii de la Soros și asociații săi au fost „critici” pentru protestele din Columbia. Este de reamintit că din 17 aprilie, trei grupuri au înființat „orașul de corturi” pe peluza din Columbia: Students for Justice in Palestine (SJP), Jewish Voice for Peace (JVP) și Within Our Lifetime. SJP and JVP au fost expulzate de Universitatea Columbia pentru extremism și atitudini de intimidare. Condițiile de trai ale protestarilor sunt de categoria VIP: la „Gaza Solidarity Encampment”, studenții dorm în corturi aparent comandate de pe Amazon și se bucură de pizza livrată, cafea de la Dunkin’, sandvișuri gratuite în valoare de 12,50 dolari de la Pret a Manger, chipsuri organice de tortilla și pui rotisați de 10 dolari. Fondul este prezidat de Joseph Pierson și îl include pe David Rockefeller Jr., membru al celei de-a patra generații a dinastiei petrolului, în consiliul său de administrație dar și pe un bancher din Wall- Street numit Felice Gelman. Organizația non-profit oferă bani pentru „dezvoltarea durabilă” și „consolidarea păcii” (sic!, n.n.). O analiză realizată de The Post arată cum banii lui Soros și Gelman au ajuns la studenți printr-o rețea de organizații nonprofit care ajută la ascunderea contribuțiilor lor. Soros a donat miliarde Fundațiilor pentru o Societate Deschisă, pe care fiul său Alexander – a cărui partener este Huma Abedin, principalul consilier al lui Hillary Clinton– le controlează acum. La rândul său, Societatea Deschisă (OSF) a donat peste 20 de milioane de dolari Fundației Tides, un „sponsor fiscal” progresist nonprofit care apoi trimite banii grupurilor mai mici. Aceste grupuri includ A Jewish Voice for Peace, care între 2017 și 2022 a primit 650.000 de dolari de la Societatea Deschisă a lui Soros. Printre consilierii săi se numără academicianul Noam Chomsky și autoarea feministă de stânga Naomi Klein. JVP a fost în partea vizibilă a protestelor de la Columbia, iar unul dintre membrii săi studenți a făcut parte dintr-un grup expulzat din universitate pentru că l-a invitat pe liderul unui grup terorist proscris, Khaled, la întâlnirea Zoom „Rezistența 101”.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, sub asediul sfaturilor lui  George Soros (Statele Unite, stânga) și Nicolas Berggruen (anglo-german)- doi dintre susținătorii rețelei de yesmen-i care presează azi pentru „progresism în Europa

Soros a donat, de asemenea, 132.000 de dolari către WESPAC, numită în întregime Fundația Westchester People’s Action Coalition. Organizația nonprofit cu sediul în White Plains a fost fondată în 1974 pentru a milita pentru drepturile civile și împotriva războiului din Vietnam, dar acum este un finanțator major al grupurilor anti-Israel, inclusiv Within Our Lifetime și Students for Justice in Palestine. SJP a primit, de asemenea, finanțare de la Fundația Sparkplug, o organizație nonprofit din New York condusă de Gelman și soțul ei, Yoram Gelman. Cuplul și-a canalizat donația de 20.000 de dolari către grup prin WESPAC în 2022, potrivit documentelor publice. Gelman a făcut parte anterior din comitetul WESPAC pentru Justiție și Pace în Orientul Mijlociu în 2009, când a fost invitată în Gaza de către Agenția Națiunilor Unite de Ajutorare și Lucrări, controversata UNRWA, criticată pentru sprijinul acordat grupului terorist Hamas. După ce The Post a publicat articolul, un purtător de cuvânt al Open Society Foundations a declarat: „Pentru înregistrare, Fundațiile pentru o Societate Deschisă au o lungă istorie de combatere a antisemitismului, islamofobiei și a tuturor formelor de rasism și ură. „Societatea Deschisă a finanțat un spectru larg de grupuri americane care au pledat pentru drepturile palestinienilor și israelienilor și pentru soluționarea pașnică a conflictului din Israel și OPT. „Această finanțare este o chestiune publică, dezvăluită pe site-ul nostru, în deplină conformitate cu legile SUA și face parte din angajamentul nostru de a continua dezbaterea deschisă, care este în cele din urmă singura speranță pentru pace în regiune. „Fundațiile pentru o Societate Deschisă susțin cu mândrie dreptul tuturor cetățenilor la proteste pașnice – un principiu fundamental al democrației noastre.”

Publicat de Blogul jurnalistului Traian Horia

Jurnalism de cursă lungă. Pentru vremuri ciudate.