DUMNEZEU A FĂCUT APA, GEOANĂ A ALES VINUL

LA ÎMPLINIREA A TREI ANI DE CÂND A BĂUT ȘI A URCAT LA VOLAN, CANDIDATUL PREZIDENȚIAL MIRCEA GEOANĂ A NUMIT ȘI PRODUCĂTORUL VINULUI: EL SE NUMEȘTE „PATRIOTISMUL ECONOMIC”

10/04/2024| Traian Horia✎
În august 2021, Mircea Geoană era filmat de jurnaliști de la „Evenimentul zilei” cum urca la volan după ce golise câteva pahare (sau sticle, nimeni nu știe cu precizie!) de vin în compania soției „Mihaela dragostea mea”, într-un restaurant din cartierul bucureștean Floreasca.
De atunci și până în prezent, Geoană umblă ca secretar general adjunct al NATO pe la diverse evenimente și încurajează în paralel zvonurile că este candidat la președinția României. Altfel spus, într-o traducere mioritică, Geoană folosește imaginea NATO și funcția care i-a conferită acolo printr-un misterios context, ca să-și netezească drumul spre o altă funcție: omul se vrea „acasă”, la Palatul Cotroceni. Strategia vicleanului copil de casă al lui Ion Iliescu și Vântu, ajuns în prezent responsabil pentru cafelele șefului NATO, Jens Stoltenberg, nu crează un precedent foarte fericit fiindcă nu taie ferm cordonul ombilical între funcția pe care o are într-o organizație militară și cea pe care eventual și-o dorește, în conducerea civilă a unui stat.

Iar Mircea Geoană tace și merge înainte, pe o „strategie” de el cunoscută, care folosește blazonul NATO și îi economisește prezumtiv timp și fonduri de campanie. Cel mai recent, Mircea Geoană s-a afișat la dezbaterea “Schimbări geopolitice în Europa de Sud-Est”, organizată de AHK România, unde a insistat călduros„Patriotismul economic este sănătos şi util, naţionalismul autarhic nu (sic!, n.n.)”. Pentru fostul „Prostănac” al lui Iliescu numit Geoană, „patriotismul” încă trece prin stomac sau, după caz, prin ficat, iar„naționaliștii” i-au stors strugurii pentru vinurile din Floreasca, în timp ce „patrioții” i-au montat mașina în care s-a urcat după vizita la restaurant. Sau invers.

Publicat de Blogul jurnalistului Traian Horia

Jurnalism de cursă lungă. Pentru vremuri ciudate.