SACU’ CU BÂLBE

APRILIE 2024Ion Marin Știrelungă ✎

@ Președintele francez Emmanuel Macron vrea să trimită 2000 de soldați în Ucraina. Operațiunea se numește „Napoleon pe câmpul de luptă”, iar planul de rezervă se numește Operațiunea „Napoleon în ospiciu”.
@ Reamintim că Emmanuel Macron vrea să trimită 2000 de soldați în Ucraina. Deocamdată, cei 2000 învață aruncarea grenadei și salutul militar regulamentar francez: două mâini ridicate mult deasupra capului.
@În Comuna primitivă, francezii capitulau de obicei în fața fulgerelor. Acum, de obicei se vor preda când își sticlesc dușmanii dinții.
@Pentru cazul când va fi nevoit să se predea în Ucraina, liderul francez Emmanuel Macron are deja un plan magistral: a pregătit Turnul Eiffel și un steag alb mare, care să fie agățat în vârf. Astfel, Macron va putea face concomitent pace cu cel puțin două națiuni: cu rușii, cărora le va preda steagul alb ca trofeu de război și cu românii, cărora le va preda Turnul Eiffel, ca trofeu de reciclarea fierului vechi.
@Recunoscători Parisului, românii vor mobiliza și vreo două divizii de căruțe.
@Rușii au trimis la Moscova tancuri germane Leopold capturate pe front, ca să fie studiate. Versiunea va fi îmbunătățită și va începe imediat producția de tancuri Leopold care merg doar în zig-zag și care-s alimentate cu vodcă.
@Miliardarul Elon Musk a prezis sfârșitul lumii. Sau măcar sfârșitul pentru jumătate din ea.
@ Previzibil, Musk a fost incapabil să prevadă câți miliardari vor exista în jumătatea care rămâne și câți vor fi în jumătatea care dispare.
@În funcție de dimensiunea dezastrului, „Top 200 cei mai bogați oameni ai planetei” al revistei Forbes va fi redus la „Top 10 și ceva”.
@Activista de mediu Greta Thunberg a fost arestată la Haga în timpul unui protest. Pentru că mașinile poliției olandeze poluează, Thunberg a fost transportată la secție cu o trotinetă.
@Nevasta lui Emmanuel Macron ar fi fost bărbat până la vârsta de 30 de ani. Macron a avut strategie: l-a lăsat să se maturizeze, apoi a luat-o de nevastă.
@1 trilion de insecte sunt așteptate să invadeze 16 state din SUA. Startul nu este dat, dar Ursula von der Leyen calculează deja cât ar însemna 1 trilion pentru hrana europenilor.
@Activista neomarxistă Monica Macovei trebuie să presteze ore de muncă în folosul comunității, respectiv să urmeze un program de reintegrare socială, după ce a accidentat un motociclist. Ca fost ministru care a debilizat ideea de Justiție, „reintegrarea” lu’ Monica nu e deloc o idee rea.
@Analiștii independenți apreciază că Monica Macovei e norocoasă cu România, unde va munci probabil prin parcurile comunității, strângând hârtii, chiștoace și prezervative folosite. În Ucraina ar fi săpat tranșee.
@Oricum, în Ucraina motocicliștii nu sunt foarte numeroși. Și ar fi complicat chiar și pentru Monica să accidenteze un tanc.
@ Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a mulțumit președintelui ceh Fiala pentru sprijinul primit de Ucraina de la „oamenii din Cehoslovacia”. Deocamdată, la Casa Albă se studiază programul vizitelor viitoare ale lui Joe, respectiv contribuțiile pentru Ucraina ale „oamenilor din URSS” și ale „oamenilor din Iugoslavia”.
@ Anterior, în 2021 Biden anunțase că a vorbit cu cancelarul german Helmuth Kohl (mort în 2017) și că s-a întâlnit cu președintele francez François Mitterrand, mort în 1996. În America, un președinte complet este unul care are măcar trei calificări: vorbește franceză, vorbește germană și aude voci.
@ …Evident, voci franceze și germane.
@ Cca 60% dintre candidații la angajarea în Armata Română au fost respinși fiindcă aveau burtă. Pe bună dreptate, juriul de selecție a decis că burta i-ar fi împiedicat pe recruți să execute corect poziția „Culcat!”, respectiv i-ar fi împiedicat să aibă un somn complet: asta, deoarece fiind prea rotunzi, ăștia cu burtă nu ajung niciodată până la perne.

Publicat de Blogul jurnalistului Traian Horia

Jurnalism de cursă lungă. Pentru vremuri ciudate.

Un gând despre „SACU’ CU BÂLBE

Comentariile sunt închise